207 comentarii la “Acte necesare pentru a profesa ca medic în UK

 1. Ai nevoie strict de actele menţionate mai sus. Nu e nevoie de test de limbă – interviul formal cu agenţia va evalua, în mare, competenţa lingvistică. Au trecut oameni care lăsau de dorit mult la capitolul ăsta, zic eu.
  Totuşi, e nevoie de minimum 2 ani de experienţă practică, documentată.
  În rest, cu plăcere, ştiu cum e să fii tânăr medic român, disperat în propria-ţi ţară, şi să cauţi peste tot (mai ales pe net) soluţii de scăpare. De aceea am şi încercat să ofer una dintre ele, cât mai practic cu putinţă, sper.

 2. Am si eu o intrebare…sunt medic rezident pneumolog in anul 4, mai am un an si voi ramane pe drumuri. Lucrez ca nebuna, sefii mei isi bat joc de mine si de munca mea (la fel se intampla si cu colegii mei), cu alte cuvinte nu ma sperie munca la greu. Pot aplica in Anglia, desi nu sunt specialist? Si sub ce forma? Adica imi termin rezidentiatul acolo, sau imi inghet aici ultimul an, ca nu inteleg…Oricum vreau sa incerc, caci aici nu mai pot. Multumesc anticipat pentru raspuns.

 3. Da – citeşte toată cartea Medic în Anglia.

  Nu are legătură cu rezidenţiatul. RMO face meserie pură, nu e un post de training. E mai uşor să te specializezi în România. Varianta cu îngheţarea merge. Într-un an ca RMO poţi economisi peste 20.000 euro şi poţi vedea cam cum e cu medicina în UK. În situaţia actuală din România, ORICE merită încercat. Îţi împărtăşesc disperarea. Succes.

 4. Sunt studenta in anul VI si am hotarat sa aplic pentru Foundation Programme pe cont propriu dupa ce imi iau licenta.M-ar interesa daca actele necesare pentru a avea drept de munca in UK sunt aceleasi si pentru mine.Este adevarat ca nu este necesar examenul de rezidentiat pentru a putea aplica pentru acest peogram? o ultima intrebare: la repartitia posturilor in spital un membru EEA are aceleasi sanse ca si un britanic?Suntem considerati egali?
  Multumesc anticipat.

 5. salut. eu nu am rezi luat, am terminat in 2007 si sunt stagiar la un spital. sunt inscris in clegiul medicilor, am si parafa cu cod de medic generalist. In conditiile astea pot aplica pentru un post de RMO?

 6. buna ziua
  sunt medic in anul iv de rezidentiat pe med de laborator,sunt sanse sa profesez in laborator?mai e cineva in aceasta situatie ? multumesc

 7. buna cosmin! si eu am terminat in 2007 ,deasemenea sunt stagiar ,inscrisa in colegiul medicilor dar la noi in judet nu s-a dat nici un cod de parafa.Cei de la Asp au spus ca de abia dupa ce termin stagiatura voi avea cod de parafa.tu din ce judet esti si in ce centru universitar ai terminat?

 8. Buna ziua!
  Sunt medic stomatolog,am terminat in 98 dar mult timp am lucrat in farmaceutice.De 3 ani am reluat stomatologia dar cartea mea de munca este inca la acea firma.Cum pot sa profesez in Anglia fara certificatul de conformitate?Nu cred ca mai rezist sa in sistemul romanesc inca 3 ani pt a avea acea vechime de 3 ani.Exista alta cale?Sa-mi platesc eu un rezidentiat in Anglia sau o specializare.Multumesc anticipat pt raspuns

 9. Elena, eu am termitat la Craiova si sunt inscris in colegiul dolj. Cei de la asp mie mi au dat cod de parafa. nu stiu ce sa zic. eu m am inscris prin iulie in colegiu

 10. @andra: nu există absolut nicio cale de a practica medicina în UK fără GMC registration. Pentru a o obţine, ai nevoie de certificatul de conformitate. Care, la rândul său, n-are însă nicio legătură cu vechimea. Indică pur şi simplu conformitatea diplomei tale de medic cu legislaţia UE în domeniu.
  Nu ştiu să existe altă cale, dacă nu e cumva diferit pentru dentişti. Dacă afli ceva, dă mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile