207 comentarii la “Acte necesare pentru a profesa ca medic în UK

 1. Cei de la locul de munca mi-au zis sa il completez eu si ei o sa il semneze, insa nu stiu ce sa scriu la motivatia pentru care nu a trebuit sa fiu inscris in Colegiul Medicilor.
  Eu m-am inscris in colegiul medicilor de la noi abia in anul 3 de rezidentiat. Inainte de acesti 3 ani am facut 1 an de Medicina de Familie angajat la acelasi spital. Pana atunci doar am platit taxa catre colegiul medicilor fara sa am un certificat de membru. Spitalul platitor nu m-a obligat niciodata sa le aduc un certificat de membru, generatia mea (2005) nu avea drept de libera practica pana la luarea specialitatii, asa ca nu am avut de ce sa imi iau certificatul pana acum.
  Eu ma gandeam sa scriu „Registration with CMB is not mandatory before obtaining a Specialist Doctor diploma”. Ce parere ai?

 2. Aşa e, Colegiul Medicilor nu conferă calificări. De la ei ai nevoie doar de Certificatul Profesional Curent (Good Standing Certificate), pe care ţi-l dau după ce eşti cu cotizaţia la zi.
  Oricum, atâta timp cât ai plătit cotizaţia, ai fost membru! Dar n-ai nevoie de niciun „certificat de membru”, doar de actul de mai sus.
  Ai plătit cotizaţia de cum ai ieşit de pe băncile facultăţii, fie că ai ştiut sau nu. Deci eşti şi ai fost membru al CMB.

 3. razvancod,
  eu m am angajat in oct 2008 si certificatul l am luat abia in iul 2009. Cei de la GMC m au intrebat cum a fost posibil sa lucrez fara sa fiu membru CMR. Le am zis ca nu am stiut ca trebuie sa fiu membru(eu credeam ca doar specialistii tre sa fie inscrisi obligatoriu). Atunci ei mi au trimis un formular special in care vruiau ca managerul spitalului sa motiveze de ce nu am fost membru in perioada oct 2008-iul 2009. Cei de la spital mi au zis ca eu am platit cotizatia incepand cu luna februarie 2009. Am fost la CMR si s-a adeverit, iar CMR mi a dat o adeverinta din care rezulta ca eu eram membru defapt din feb 2009. GMC a inteles situatia si s-a rezolvat.

 4. sunt medic specialist de laborator..in ianuarie am examenul de primariat..ce sanse am sa gasesc ceva de munca in specialitatea mea in uk?eventual ceva detalii..multumesc.

 5. Orice traducător autorizat (de către Ministerul Justiţiei, are ştampilă şi număr de autorizaţie, adică practic orice traducător… normal). Nu e nevoie de legalizare ulterioara si apostilare (care ar şi costa un sac de bani, altfel).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile