207 comentarii la “Acte necesare pentru a profesa ca medic în UK

 1. sunt medic specialist diabet zaharat nutritie si boli metabolice
  ce sanse sunt ca diploma mea sa fie validata in UK si sa fiu deci inscrisa la GMC stiind faptul ca in UE nu exista doar specialitatea diabet ci specialitatea endocrinologie care o cuprinde pe cea de diabet?

 2. Full registration obţii oricum, pe baza dipomei de doctor medic, nu e o problemă. Pentru specialist registration începe de aici, întreabă-i, întreabă şi la GMC care e varianta de echivalare. Nu te crampona de specialitatea obţinută în România, deşi e importantă, pentru că probabil va trebui să lucrezi sub consultant câţiva ani pentru ceva training în sistemul britanic. Specialitatea e una bună, căutată şi apreciată în UK, deci ai şanse mari să faci treabă, cu condiţiile enumerate.
  Cu full registration şi CV cu experienţă în Diabetologie în România, poţi obţine măcar un job de SHO pe profil Endo-Diabet şi de acolo mergi mai departe.
  Succes.

 3. multumesc frumos pt raspuns. Am fost la un training de recrutare ( NES) si au cam strambat din nas cand au vazut ca sunt pe recuperare. Oricum am sa imi incerc norocul.

 4. Buna ziua si felicitari pentru site. Legat de acte ptr. GMC, am si eu o intrebare:
  Sunt medic primar intr-o specialitate anume (nu medicina generala), am o vechime de peste 10 ani. In ultimii 5 ani am lucrat in cercetare in domeniul medical, fara drept de practica, in SUA. Licenta mea in tara a expirat. La ora actuala aplic pentru pozitii tot in cercetare in UK sau alte tari UE. Unele dintre acestea cer inregisrare la GMC. Ce se intampla in acest caz cu acel certificat de good standing? Va fi valid pentru perioada cat am practicat? Multumesc anticipat.

 5. În mod normal, certificatul de bună purtare se eliberează de către forul tutelar la care ai fos afiliată ca medic în acest răstimp. În SUA nu ai fost afiliată automat la „colegiul medicilor” de acolo? Dacă da, ar trebui să primeşti de acolo un certificat. Încearcă şi în România la CMR, cere un sfat în privinţa asta, măcar. Succes.

 6. Multumesc pentru raspuns. Nu, sigur nu am fost afiliata, pentru ca fara usmle nu am avut ceea ce ei numesc „clinical privileges”. Am fost postdoc cu minim contact cu pacientii. Institutia la care am lucrat imi va da sigur un certificat. Dar ma gandesc ca oricum CMR trebuie sa-mi dea si ei un certificat pentru cat am practicat in tara. Singura problema ar fi sa nu ma puna sa platesc taxa pentru cat am fost plecata. O sa ma duc sa intreb. La revedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile