Ateismul: noua religie

Atheist foolDupă cum era de aşteptat de la o omenire din ce în ce mai tâmpă, masele de gânditori la modul ierbivor au făcut din ateism noua şi cea mai trendy religie. În loc să realizeze că omul devenit, disociat de dogmă, nu mai are nevoie de explicaţii, ci, în cel mai rău caz, de un sistem estetic întru trăirea extazului fiinţării, colosala prostie răuvoitoare a omului a fătat o religie nouă, amestec de sumeţire împotriva religiilor prestabilite, blam aruncat asupra „spălaţilor pe creier”, ştiinţă amatoricească şi narcisism greţos.

Natura gregară a adepţilor („adepţi”…), privirea condescendentă (cu sănătoase nuanţe clasice de „intoleranță„) aruncată prostimii „credincioase”, crescendo-ul agresivităţii turmei vis-à-vis de cei dinafară – consolidarea iluziei unui înăuntru şi înafară, căutând confortul, afirmarea şi validarea în cel dintâi şi denunţându-l vehement pe cel de-al doilea – iată câteva trăsături frumoase care conturează, de când lumea, orice sectă, orice boală socio-spirituală colectivă, mai bine zis.

În plus şi în sprijin, întocmai ca în restul sistemelor, o mână de luminaţi la cap şi suflet au deschis gura. Hoardele de imbecili au (şi vor) isprăvi(t) treaba. De aceea misiunile tuturor profeţilor, vechi şi noi, sunt şi vor fi lamentabile eşecuri.

Problema nu e şi n-a fost niciodată …1, problema aţi fost şi veţi fi tot voi înşivă, încă multă vreme de acum încolo, oameni proşti și urâcioşi. Am binevoit să modific poza ataşată ca să vă fie foarte clar în cap: în mare, sunteţi toţi acelaşi muc întins, degeaba vă tot căcaţi pe voi să vă puneţi etichete cool, cum ar fi cea de „ateu”.


 

1 Ce vrei? Nume?

(5,00 / 1 evaluări)
Loading...

6 comentarii la “Ateismul: noua religie

 1. Tocmai asta e treaba :( Fiecare cu prostiile, superficialitatea şi interesul lui. Bani, bani, bani. Dawkins cere donaţii, pentru proliferarea doctrinei lui, cam cum a început şi biserica creştină, atunci când se afla înafara curentului (şi legii, în fapt).
  În fine, mă roade (în loc să-mi văd de treabă) aroganţa imbecilă a „ateului” de duzină, lipsit şi de ştiinţă, şi de angoasă, „ateul” confortabil, care e „ateu” pentru că dă bine, papiţoiul care nu realizează nici măcar tangenţial implicaţiile fiinţării fără 1 – la ăştia mă refer, în principal, aici.
  Cei care au transformat Biblia în topor au partea lor, pe care o vor căpăta, cel puţin din partea mea.
  E greu de scris în sfera asta. Foarte greu, m-am gândit destul de mult dacă să m-apuc. Se pare că n-am încotro şi nu ştiu la ce concluzii o să ajung eu însumi, pe parcurs.
  Dar tastele se apasă singure, deci suportaţi-mă. Sau nu. Pentru că seria va continua.
  PS: welcome back!

 2. ….asha e, nu avem cum sa limitam ceea ce simtim..
  Am intalnit si eu cativa „adepti” ai noului trend, f convinsi de ceea ce spun si cred, si probabil ca gandesc, nu ai nici un argument in fata lor, pentru absolut tot ce spune Biblia ei au un cuvant de spus si de contrazis..ma rog, ma lasa rece, ii privesc cu mila, imi fac o cruce mare cu limba in gura, si ma rog la D-zeu sa ii ierte ca nu stiu ce fac…nu ai nici o sansa sa te pui cu prostul, ca lumea apoi nu mai face diferenta, asha ca trebuie sa stai cuminte in banca ta ca nu ai sortzi de izbanda!

 3. La fel cum putem sa spunem ca si chelia e o culoare a parului, nu?

  Ateismul nu poate fi o religie (oricat de mult am forta analogia), pentru ca ii lipseste ceva esential in cazul sectelor: o entitate supranaturala la care sa se inchine (adica o entitate care sa sfideze/controleze legile fizicii).

  Mi se pare ca la nivel individual, faptul ca zici ca esti ateu sau credincios spune ceva despre felul in care ai ales sa gandesti raportarea ta la lume – pana la urma tot o alegere, atat. Revolta ta la adresa celor ‘mandri ca sunt atei’ este pe deplin indreptatita, insa chiar putem sa punem atitudinea lor pe seama *lipsei* unei zeitati? Sau e doar un comun spirit gregar intalnit ori de cate ori exista doua stari diferite si oameni care adera cu convingere la una din ele?

 4. …probabil..eu sunt fizician, si dr, si culmea, continui sa cred in ceva mai presus k noi..poate inca nu suntem destul de openminded inca sa acceptam si alte pareri, alta mentalitate..normalitatea nu e la noi, nici la ei…e ceva ce nu poate fi inca descris…nu stiu ce zic…dar cam asta ar fi ideea..

 5. Deci , ma faci prost pe fata? De ce ? Pentru ca cer dovezi ?Eu nu am facut imbecili pe cei care sunt cre(s)tini , ca sa ce ? Ca tu sa imi spui mie ca sunt prost si imbecil ?
  90% din crestini nu au citit biblia si se pare ca esti printre ei si tu. Pe pamant sunt in jur de 4300 de religii ,am evoluat cateva mi de ani ca sa fim pusi in genunchi ? Pentru asta am evoluat? Cei mai inteligenti oameni din lume au fost atei . Iti place sa stai pe net nu? Dar sunt 100% sigur ca nu stiai ca internetul a fost creat de catre un homosexual ateu .Dupa cum spuneti voi lucrul trimis de diavol , de ce mai stai pe net ?

  “Nu poţi convinge un credincios de nimic; deoarece credinţa lui nu se bazează pe dovezi, ci se bazează pe o nevoie profundă de a crede.”
  Carl Sagan

  “Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească.”
  Arthur Schopenhauer

  “Omul l-a creat pe Dumnezeu, nu Dumnezeu pe om.”
  Giuseppe Garibaldi

  “Biserica spune că Pământul este plat dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică.” – Ferdinand Magellan

  „Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forță pentru ateism concepută vreodată.”
  Isaac Asimov

  Religia e facuta pentru a controla pe cei inculti . In romania avem in jur de 18000 biserici , cu ce ne ajuta ? Sunt bani irositi , cu cele 80 de milioane de euro pentru cateddrala statiului care e inutila se puteau face in jur de 3 sau chiar 4 spitale nu o biserica .Si in ultimul rand ateismul nu e o religie .

  A spune că ateismul necesită credință este la fel de cretin ca a spune că necredința în zâne și spiriduși necesită credință. Chiar dacă însuși Einstein mi-ar zice că este un spiriduș pe umărul meu, tot i-aș cere dovezi și nu aș greși cerându-i-le.
  ( Geoff Mather )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile