Medic în Anglia

Cuprins

 1. Ora închiderii
 2. Introducere
 3. RMO
 4. Medic în Anglia – lucruri de care ai nevoie
 5. Primii paşi spre a deveni RMO în Anglia
 6. Acte necesare pentru a profesa ca medic în UK
 7. Ce face un RMO?
 8. Drept de muncă în Anglia
 9. Viaţa (de medic) în Anglia
 10. RMO – întrebări frecvente
 11. Medic în NHS
 12. Grade profesionale în NHS
 13. Posturi în NHS
 14. SHO
 15. Sfaturi pentru studenţi, rezidenţi şi tineri specialişti
(5,00 / 10 evaluări)
Loading...

18 comentarii la “Medic în Anglia

 1. buna, eu tocmai am vb cu o agentie A-TEAM se numeste, nu mi s-a precizat nimic de 2 ani vechime , ci de examenul de limba IELTS. ma poti lamuri si pe mn, nu am incredere totala in agentie. sunt medic rezident anul 1 psihiatrie. multumiri anticipate

 2. A-TEAM? Am crezut că glumeşti, e numele celebrei serii TV din ’80, cu Mr. T… Nu-i găsesc pe Google. Eşti sigură că e vorba de un post de RMO?
  Pentru RMO, contactează RMO International. Agenţie serioasă.

 3. Am gasit informatii folositoare in aceste articole, felicitari pt site!
  Si pe mine m-au contactat cei de la A-TEAM, ei lucreaza cu RMO International si NES. Mi-au trimis si o oferta de la cele 2 agentii, inca nu m-am hotarat pt care sa optez, dar ce am citit despre experienta ta cu RMO International ma face sa ma indrept spre ei. Daca ai putea, te rog sa-mi dai mai multe informatii despre interviul direct, cam la ce sa ma astept.

  Cu multumiri,
  Alina

 4. Poţi contacta şi direct RMO Intl.. Românii nu sunt obişnuiţi să dea telefon în scopuri de „afaceri”, inhibaţi de bariera lingvistică, de costuri (care nu mai sunt mari! 10 minute cu Anglia de pe fix de costă sub 3 lei), de ideea că nu are rost, de vreme ce la noi rezolvi extrem de puţine prin telefon. Ideal, dai un telefon la agenţie, înainte de orice.
  Interviul e decent, plăcut, la obiect, constă într-un interviu medical, colocvial, de bun simţ, şi unul administrativ, cu managerul. Nicio problemă.
  Engleza trebuie să fie de nivel acceptabil, nu ca pronunţie şi accent, dar trebuie să înţelegi cu uşurinţă tot şi să te faci înţeles. În linii mari, dacă trebuie să zici mai mult de o dată „ce-ai zis?!” la aceeaşi întrebare, poţi spune că engleza ta are nevoie de ameliorare. Abilităţile lingvistice nesatisfăcătoare sunt eliminatorii.
  Succes.

 5. Foarte Buna!!!Ma apuc sa invat engleza.Imi pare rau ca dupa ce mam stresat cu examenul pe post si examenul de specialitate in medicina de urgenta sunt nevoita sa renunt la tot si sa plec fiindca ROMANIA nu da doi lei pe noi.

 6. RMO international agentie serioasa? e o reclama?
  eu cred ca cer multi bani pentru niste cursuri neobligatorii care costa enorm si trebuie facute musai in polonia. adica un fel de hotie. adevarat ca nu se pot face inca in rom. ideal e sa ai ALS sa zicem luat in UK daca e musai sa ai ALS cand pleci. costa mai putin. alte firme nu cer asta. cele mici de care poate, paracelsus, poate nici nu ai auzit fiind plecat de mult. Nu neg ca informatiile afisate aici sunt foarte utile insa inclin sa cred ca uneori sunt putin deformate.

 7. @go: pe scurt, mă acuzi, cu perdea, că ţin cu RMO International şi că le fac reclamă. Ambele sunt adevărate. Am lucrat cu ei şi am fost satisfăcut. Îi recomand (le fac reclamă gratis) tocmai din acest motiv.

  Certificările ALS şi EPLS sunt obligatorii pentru a lucra ca RMO (şi nu numai), nu ştiu cine ţi-a spus altceva. Atâta timp cât cursurile şi certificările sunt acreditate de ERC, nu are absolut nicio importanţă unde le faci/obţii. Normal, România e incapabilă de a organiza cursuri acreditate. RMO Intl. le organizeaza în Polonia, la centru acreditat, pentru ca în UK cozile de aşteptare sunt mult prea lungi, iar candidaţii pe RMO vor fast-tracking (adică să plece ieri). Preţul cursurilor din Polonia include cazarea la hotel pe durata cursului, masa de prânz (excelentă) zilnic, o masă festivă la restaurant, o cină cu reprentanţii RMO Intl.. Niciun leu înainte, totul se decontează ulterior din salariul din UK, când deja îţi permiţi. Firma nu te obligă decât să ai ALS/EPLS, nu să faci aceste cursuri prin ei. Apucă-te şi caută pe net centre acreditate, hoteluri, plăteşte-ţi singur taxa, fă ce ştii şi obţine ALS/EPLS de capul tău, unde ţi se pare ţie mai ieftin. Mult succes.

  Tocmai fiind plecat de mult, cam ştiu cum e treaba cu firmele mici. Operează mai riscant pentru medic, de multe ori (de exemplu, te întrebi ce asigurare de malpraxis îţi oferă? RMO International are un group policy care acoperă toţi medicii săi pe atribuţiile de RMO), plătesc mai bine (nu cu fabulos de mult), dar nu-ţi oferă acelaşi confort logistic etc.. E bine să lucrezi cu ele după ce ai o oarecare experienţă.

  Acestea fiind zise, informaţiile de aici nu sunt defel deformate, sunt fapte, experienţe şi sfaturi exact aşa cum sunt. Informaţiile pe care le ai tu par vagi şi incomplete.

  A propos de plangeri pe tema RMO Intl., un anonim a zis-o foarte bine.

 8. OK. Da, e posibil ca RMO sa nu se poata decat cu cursuri acreditate dar poti incepe si pe alta pozitie. daca esti pe alta pozitie si nu de angajat la firma RMO, atunci te va angaja si plati chiar spitalul si intri pe acoperirea de malpraxis a spitalului respectiv. cert e ca nimeni nu garanteaza ca vei lua cele doua cursuri adica e posibil sa trebuiasca sa platesti mai mult chiar decat cazare, plimbare, curs, examinare o data. Cum e examenul la ALS si EPLS? se stie dinainte ce e musai sa nu faci ca altfel pici? cati au picat pana acum? ai idee?

 9. @go: gândeşti româneşte, încercând să găseşti crăpătura din sistem în privinţa ALS/EPLS. Nu mai căuta, nu există, cel puţin în posturile cu tentă chirurgicală. Lucrez ca locum în NHS, unde eşti acoperit de asigurare „majestăţii sale”, dar nu mă angajează nicio agenţie fără ALS/EPLS, pentru că le cer spitalele. Poate se poate fără, pe nivele inferioare (care nu fac gărzi de noapte şi sunt mereu supravegheate şi, evident, mai slab plătite, cum ar fi FY doctor).

  Da, din fericire nimeni nu garantează că vei obţine certificările ALS/EPLS! Da, din fericire, cei găsiţi incompetenţi la examene, le pică. Au picat destui, unii s-au întors mai bine pregătiţi şi au trecut, alţii s-au dus acasă boscorodind despre ce proşti sunt ăia că nu înţeleg ce genii sunt ei de fapt. Din fericire, spre deosebire de România, unde am avut un examen de rezidenţiat în care absolut toţi (!) promovaţii au promovat cu punctajul maxim… unde examenele sunt simple formalităţi sau, cele dificile, simplu de promovat cu o şpagă elegantă, la centrul acreditat din Polonia, menţinut de medici polonezi care au experienţa Angliei, se oferă certificate ALS/EPLS acreditate ERC numai celor care le-au câştigat prin examen. Dacă asta nu ţi se pare extrem de firesc, mă tem că am început să vorbim degeaba.

  În plus, ar trebui să zici merci că ai şansa să faci aceste cursuri (care au un nivel pe care, crede-mă, nu cred că l-ai văzut în România), pentru că reprezintă un mare câştig profesional pentru orice clinician. De aceea şi trebuie să le plăteşti, pentru că nu firma sau agenţia care te angajează are de câştigat de pe urma lor, ci tu, inclusiv ca oportunităţi de angajare ulterioară.

 10. Inteleg ce spui desi cred ca vorbesti de termeni absoluti cand poate nu e cazul (adica procentul de promovare cu nota maxima la rezi a fost cel mult 80-90% nu 100%).Ideea am inteles-o. esti foarte convingator.
  ceea ce voiam sa punctez e doar ca nu e exclus sa fie putin subiectivi reprezentantii polonezi ptr cursurile de care vorbim pentru simplul fapt ca au o afacere de durata cu RMO international. Ambii par destul de profesionisti insa cand e vorba de 1 sau 3 mii de euro e o diferenta pentru romani (vorbesc de examene luate din prima sau dupa cateva examinari). Ridic problema aceasta pentru simplul fapt ca nu se stiu criteriile de diferentiere la examen, admis/respins; vorbesc de ex. practic. E mai simplu sa crezi ca ai fost foarte competent cand ai dat examenul. Poate simplul fapt ca aveau de recuperat bani de la tine cat mai repede le-a facut alegerea usoara. Nu este cazul tuturor concurentilor probabil.
  Concluzia: platiti cat mai tarziu, totdeauna dupa primul salariu in uk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile