Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic

…în Domeniul Sănătăţii (CNOASIIDS)…

…nu pare să aibă website. Sau n-apare pe Google.

Are doar un comunicat de presă şi nişte poveşti despre el, aici şi aici, plus că ne mai prezintă nişte date statistice medicale (unde un tip inteligent traduce „diabet zaharat”, cu „sweet diabetes”, în timp ce restul majoritar al fraierilor vorbitori de engleză îi zic „diabetes mellitus”), vechi de vreo 3 ani, toate prin medierea site-ului Ministerului Sănătăţii.

Cică:

CNOASII va juca un rol major în evaluarea stării de sănătate a populaţiei prin colectarea, analizarea şi diseminarea datelor centralizate la nivel naţional.

Sigur că da. Date vechi, cvasiimposibil de găsit pe motoarele de căutare cu căutări normale la cap. Diseminare beton. Într-adevăr, rol major.

Şi cică:

Pe baza acestor analize, Ministerul Sănătăţii decide măsurile necesare în domeniile prioritare de acţiune la nivel naţional şi regional.

Se şi vede. Aşa expunere, aşa date, aşa decizii. Şi aşa asistenţă medico-sanitară.

Recapitulare?

Deci e cu „sistem informaţional şi informatic”, cu „centru”, cu „organizare” şi „asigurare”… Şi n-au un website propriu, coerent şi bine expus. Un mic efort al imaginaţiei ne proiectează pe ecranul minţii toată prostia, incompetenţa şi nepăsarea care trebuie că domnesc şi acolo, ca peste tot unde e „de stat”.

Reacţii vehemente

Sunt de aşteptat: „iarăşi te legi de România, iarăşi faci pe deşteptu’, iarăşi numai partea negativă, ar trebui să apreciezi efortul”. Au avut peste 19 ani la dispoziţie să se sincronizeze cu realitatea, admiţând că evidenţele comuniştilor erau de nefolosit. Informatizare, specialişti, competenţă? Nu, incompetenţi, pile, contracte haiduceşti, bătaie de joc, nepăsare. 19 ani. Acelaşi rahat. Aşa că, sictir, n-o să-i mângâi duios pe creştet.

(5,00 / 2 evaluări)
Loading...

2 comentarii la “Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic

  1. Ca sa va minunati acum de sarbatori intrati pe http://www.ms.ro la dsp-uri si cautati sa intrati pe site-ul Directiei Arad care, asa cum rezulta din site-ul M.S.P., ar fi http://www.asparad.ro.
    Doar sunt obligati prin lege sa detina si sa actualizeze informatiile publice din domeniu pe un site care oricum este contractat pe banii nostrii…

  2. DSP-urile au fost convertite in ASP-uri, „directiile” in „autoritati”. O alta gaselnita a administratiei centrale pentru a da impresia ca gandeste si, implicit, munceste. Asa ca, acum, e corect „ASP”. Normal, schimbarea de nomenclatura n-o sa vindece pe nimeni.
    Ca sa nu mai vorbim de CNOASIIDS, acronim fara scop (pentru ca e mosntruos)… uita-te la FBI sau CIA, RAF, IBM etc. Le poti tine minte. Acronimele romanesti merita o lista separata si premii pentru stupizenie.
    Cat despre „online” in administratie – un paravan carpit de dragul integrarii, nimic nu functioneaza bine, si de ce-ar face-o? Tehnologie incropita de nepotei si firme dubioase, pe bani grei, administrata de indivizi care n-o inteleg si sunt chiar incapabili de a o adopta. Creierele bune din IT lucreaza pentru contractori externi, iar companiile care fac lucru de calitate n-au loc de licitatiile (chipurile) tatucilor de la stat. Rahat, rahat complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile