Circul democraţiei, la apogeu

Presa transmite evenimentele ca la „Fotbal minut cu minut”. Are dreptate, în mizeria ei. Asta şi este, electoralul proces românesc: un scârbavnic meci de fotbal, de la stil la miză. Nu trebuie să fii expert – căcat, nici măcar vag instruit în arta manipulării ca să te uiţi câş la toată împuţiciunea asta de spectacol. Eh. Voiam să nu serbez sfârşitul alegerilor cu un scuipat scris.

Sunt stupefiat. Nu de rezultat (era tot aia, Evil Marinarul sau Nulitatea Norocoasă sau chiar Antocrinul), ci de incomprehensibila lipsă de reacţie lucidă a media, ca să nu mai vorbesc de restul poporului. De la jurnalist pizdos la blogeur de frunte (da, acea creatură situată imediat sub gândacul de bălegar în lanţul trofic), toţi aceşti oligofreni vehiculează termeni fulminanţi precum: comunism, liberal, stânga, dreapta. Ininvaginabil de incredibil. Toţi, dar toţi chibiţează precum cutrele puţine la minte pe marginea unor smegme ideologice ca şi cum ar însemna ceva.

Toţi, având concomitent pretenţia că put de luciditate şi orientare în context, vorbesc despre comunism (!!), moguli, stânga, dreapta. Băi, dar toţi, inclusiv şi mai ales ăia care se proclamă nevânduţi. Aşadar una din două: ori absolut toţi jurnaliştii (şi colateralii) din România îşi certifică fără dubiu oligofrenia, ori sunt toţi vânduţi. Una din două. Am fost elegant. E clar că ambele variante sunt adevărate. Adică trues, cum ar zice romulanul ţigănos englez.

Asta încă nu e buba cea mare. Problema e că toţi pseudo-, para- şi leptointelectualii României gândesc (şi înjosesc grosolan verbul) în fix aceiaşi termeni. Toţi judecă (şi prăbuşesc verbul în derizoriu) în acelaşi delirant registru infantilo-surealisto-tâmp: comunism şi comunişti, moguli, roşu, portocaliu, liberali, stânga, dreapta. Supun analizei (şi verbul e osârdit total) tuturor acestor vite următoarea teză: bă, orice furt elegant se efectuează ambidextru, maica voastră de o-li-go-freni.

Cât despre popor, e gata, e clar. A dat Mediafacs (al lui MediaPro, ce pelea), o hartă de rezultate roş-portocalie, pe zonele ţări. Iar popo(r)ul a prins a-şi da sieşi direct la os, cu comentarii care mai de care mai local patriotice şi mai ţâfnos secesioniste. Căcat. Aşa rău nu s-a avut niciodată un român cu altul. Alegerile care ne-au divizat.

Îmi priveam poporul ca pe un leu răpănos, rănit, învineţit, supurând pe alocurea, costeliv şi plin de păduchi, dar având ochii aceia promiţători ai fiarei depresive, în care arde promisiunea vieţii noi, numai dacă s-ar scutura odată, măcar odată, fie şi pentru ultima dată, şi sculându-se s-ar prăvăli asupra prăzii, care e la doar doi paşi, şi s-ar îndestula şi s-ar întrema şi blana ar prinde a-i luci precum deşertul, iar vinele i s-ar întinde pe sub pielea suplă, şi coama i-ar… şi, şi… Şi pula, dragi prieteni.

Acum îmi privesc poporul ca pe suma păduchilor de pe leul mort.

(5,00 / 6 evaluări)
Loading...

5 comentarii la “Circul democraţiei, la apogeu

 1. Am trait aceste zile gretoase ale alegerilor avand revelatia existentei unor conationali care au vadit dintr-o data calitati nebanuite de trogloditi imbecili cu iz de microbisti acerebrati (curios ca exact asta a fost feeling-ul pe care l-am avut si eu privind la aceste alegeri … aveam senzatia ca privesc un meci Steaua – Dinamo evident cu cafteala gibonilor din galerie care se vinde la pachet cu blatul de pe teren). De la taximetristii care mi-au impuiat capul cu politica, la plimbarile prin Piata Operei (Timisoara) acompaniat nu doar de iubita mea dar si de parazitii portocalii care sa doreau sa ma lamureasca cat de tare lupta comerciantul de flote pentru ca sa imi fie mie bine (probabil dorea sa ma umple de „succesuri” si de „vanzari anterioare”) culminand apoi cu SMS-urile care ma invitau sa votez pe marinar si SMS-ul primit dupa alegeri prin care mi se multumea pentru sprijinul si increderea acordata aceluiasi personaj (moment in care era sa imi revars sentimentele de dragoste pe telefonul mobil care nu avea saracu nici o vina ca retardatii oligofreni de la Orange imi protejeaza interesele punand numarul meu de telefon la dispozitia oricui)… toate acestea mi-au produs o scarba infinita dar si sentimentul ca ne meritam conducatorii. Adica cand vezi mii de oameni care isi vand voturile pentru un mic si o bere, cand vezi in Timisoara (!) oameni adunati la dresaj in Parcul Rozelor si pregatiti sa strige in cor si sa fluture balonase si pancarde (intr-un mod care mi-a amintit brusc de episodul din copilarie cand am fost mai bine de o saptamana stresat cu repetitii pentru ca urma sa vina tovarasul Ceausescu in vizita), cand vezi batai intre retardatii pro-PSD adunati in fata Operei si retardatii pro-PDL veniti „chipurile” sa apere Timisoara de comunisti (probabil uitasera ca PD si PSD au fost candva impreuna in PCR, FSN si PDSR si tot impreuna au impartit Romania in primii ani de dupa Revolutie exact cum tot impreuna au adus minerii si au facut toate mizeriile posibile)cum sa nu te gandesti ca la asa popor nu se merita decat cel mult conducatorii care ii avem.
  Hai dragii mei compatrioti sa va luminez:
  – PSD si PD sunt o adunatura de comunisti imputiti care au furat si vor fura cat vor exista
  – atat PSD cat si PDL au fraudat si vor frauda cat vor putea alegerile (proababil ca anul asta PDL s-a descurcat mai bine cu frauda dupa cum arata rezultatele la urne)
  – PSD si PDL trag ambele cat pot de tare sa ajunga la conducere cu un singur gand in cap „- cine e la carma banilor in timp de criza are somnu mai dulce”
  …in rest, voi cei care ii sprijiniti si ii votati sunteti doar niste retardati care le dati legitimitate si care va irositi timpul si energiile doar pentru ca lor sa le fie bine. Alegerile s-au incheiat, FMI a suspendat transa pentru Romania, economia tarii nu mai e (a zice ca e praf ar fi o afirmatie foarte optimista) si datoriile stranse sunt colosale. De acum pe voi va asteapta colaps economic, somaj record, preturi si taxe record, multa umilinta, ciuciu pensii, ciuciu alocatii si alte cele, colapsul sistemului medical s.a.m.d. Pe castigatori in schimb ii asteapta noua reprezentanta Ferrari :) Asa ca va meritati soarta voi dragii mei oligofreni care ati devenit peste noapte mari suporteri si v-ati aprins sustinand cu pasiune „marinatu” sau „prostanacu”. Sper doar ca tinerii valorosi si cei ce apreciaza munca sa dispara cat mai repede din aceasta epava numita Romania si sa isi refaca viata pe unde i-o purta destinul.

 2. Lucid, după cum rezultă din imparţialitatea democratică a distribuirii sudalmelor. Apreciez mai ales „cafteala gibonilor”, „comerciantul de flote”, „retardaţii pro” si frazele de-o lungime aproape vrednică de Marquez.
  Frumos atins. De ce nu scrii articole proprii?

 3. Nu am scris fiindca am incercat, pentru sanatatea mea mintala, sa evit sa imi mai bat capul cu problemele mioritice. Cu toate astea articolele tale au acel „je ne sais quoi” cu care rezonez, si dupa ce le citesc imi vine greu sa ma abtin sa nu las si eu un comment :) Probabil ca dupa ce se vor mai linistii mizeriile specifice „sezonului electoral” romanesc si imi voi mai aseza si eu gandurile am sa scriu articole proprii. Momentan incerc sa imi revin din senzatia asta cumplita de scarba lasata de alegerile aste care imi amintesc atat de copilaria cu Soimii Patriei si Inaltele Omagii Conducatorului Iubit cat si de perioada de dupa Revolutie cand invadasera orasul, parca peste noapte, zeci de secte religioase care ma acostau pe strada si isi sustineau agresiv credinta convinsi ca ei sunt detinatorii Adevarului Absolut si incercand sa ma faca sa imi fie rusine sau sa ma simt vinovat ca intraznesc sa nu le impartasesc opiniile. Oricum un lucru e cert … scarboase alegeri, scarboasa clasa politica, scarbosi candidati, scarbos presedinte si din pacate scarbosi sustinatori.

 4. Mi-am zis că 1 Decembrie ar fi un moment bun pentru un post care să îmi crească popularitatea. Vă aduc aminte că a mai trecut o vreme și că vin din nou „alegerile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile