Diplome medicale dubioase

Mă ţin la curent cu ceea ce se întâmplă acasă, în lumea medicală. Poate aflu că, după blocarea posturilor din spitale, deştepţii care ne conduc au inventat şi vreun lucru util, poate au hotărât să epureze Universităţile de mafioţii datorită cărora unul ca mine a trebuit să-şi părăsească ţara ca să-şi poată face meseria. Poate, cine ştie, mă pot întoarce.

Normal, dezamăgire, doar o ştire despre mafia universitară medicală care a făcut cu diplome de studii medicale o grămadă de şarlatani, în Italia. Chiar citind aceste vorbe, nu vei realiza, probabil, enormitatea expresiei „mafia universitară medicală”, împreunând trei cuvinte care n-ar avea ce să caute în aceeaşi propoziţie, în orice loc normal. Chiar dacă îţi depăşeşte capacitatea de comprehensiune, această entitate există. De ea am fugit.

În fine, o ştire ca oricare alta, comentată şi răs-comentată, pe care mâine a uitat-o deja toată lumea, iar totul rămâne la fel. Unde să mă întorc?

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

2 comentarii la “Diplome medicale dubioase

 1. Hello,
  nu ai idee cat m-am bucurat citind cartea ta despre cum sa ajungi medic in anglia …eu mi-am echivalat diploma medicala in Italia in 2006, insa mafia medicala in ceea ce priveste rezidentiatul este enorma fata de ceea ce e in tara, plus ca deja incepuse ura asta fata de romani datorita omorurilor, violurilor, etc care nu se mai terminau…asa ca nu am ramas si m-am intors ….de vreo jumatate de an tot m-am orientat spre Anglia, am tot cautat articole si detalii despre cum sa ajungi si sa practici medicina acolo, am gasit diferite stadii de pregatire (nu am detaliile la mine acum), nu prea cunosteam persoane din sistemul medical acolo in anglia asa ca nu puteam sa aflu cat de informata eram – insa majoritatea parea a fi fara plata – cel putin asa reiesea din ele …si ma descurajasera un pic, ptr ca nu imi puteam permite sa ma intretin vreo 3 ani in anglia cu banii de acasa ….
  Asa ca aceasta carte a ta a fost o veste neasteptat de placuta si chiar mi-a dat putina speranta…asa, ca deja mi-am activat „antenele” si sper ca pana in toamna sa incep deja acolo….am facut deja aproape acelasi lucru in Italia la spital(unde trebuia sa impresionezi profesorii fata de cat de devotat meseriei ei si trebuia sa stai prin spital pana picai din picioare)dar ma rog …nu chiar o saptamana in continuu, dar o experienta noua e oricand binevenita :-))
  Astept vesti de la tine….cand ai timp …
  MULTUMESC!!!!

 2. De aceea şi scriu, sper să-mi ajut colegii, altfel îmi vedeam de treabă. Serviciul de RMO e foarte bun ca entry level, deşi nu e de viitor, pentru că poţi începe cu bani puţini, câştigi bine apoi, înveţi cât de cât sistemul, cizelezi engleza.
  Perseverează şi vei reuşi. Medicina e un paşaport foarte bun.
  Dă mai departe, colegilor care au nevoie de astfel de informaţii.
  PS: comentariul tău trebuia adăugat la carte sau capitole, nu la articolul ăsta. Oricum, merci :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile