Exerciţiu de igienă

RSS împuşcatSunt în convalescenţă, beneficiez de zile libere, însă simt că nu e destul, încă nu mi-e bine. Trebuie să-mi recuperez total (dacă mai este posibil) igiena mintală, poate prea profund compromisă de prea îndelunga citire în fecală.

Mi-am masacrat lista de abonamente la fluxuri RSS din reader. Câteodată laşi lucrurile atât de tare la voia întâmplării, încât această voie capătă un caracter suspect de invaziv şi neplăcut la modul subliminal. Aşa m-am dezabonat de la marii blogeuri români, lucru pe care l-am amânat îndelung dintr-un singur motiv, nedemn de un ins care se ţine inteligent:  aceştia scriu foarte des, îmi alimentează dependenţa de date. Singur motiv stupid datorită căruia nu ştiam ce mă deranjează încontinuu, ca o mâncărime într-un loc unde nu pot să mă scarpin, cum ar fi în spatele ochiului, în fiecare dimineaţă, la cafeaua de lângă laptop.

M-am săturat până-n gât de prostii de cel mai trivial rang, noi despre noi înşine, situaţia din media autohtonă din perspectiva păduchelui ţâfnos, consideraţii homo despre trafic, automobile şi motociclete, erecţii incomplete mărginind frustrări sublimate în şmechereli de doi lei, iscate de ţâţe ghiduşe de prin decolteurile flickr-ului, impresii de călătorie a celui plecat bou şi întors vacă etc. – pe scurt, un gunoi irelevant, inutil şi, până azi, extrem de iritant, ca piatra din pantof pe care tot amâni s-o scoţi şi tot uiţi de ea şi te tot semi-chinui ca un prost, din delăsare.

Laşi lucrurile la voia întâmplării, iar  întâmplarea are un dar aparte de a se sui pe tine. Mă abonam ca să fiu la curent. Şi sunt la curent – cu toate tâmpeniile care nu mă interesează. Dumnezeule!

No, la revedere. Am rămas cu 22 de fluxuri, din care româneşti 7, din care la categoria pierdut vremea a mai rămas numai poezia lui F. Midgets, la restul m-am săturat să fac eforturi să surâd.

Deja respir mai lejer.

(5,00 / 2 evaluări)
Loading...

4 comentarii la “Exerciţiu de igienă

  1. Nu se mai putea. Waste of multitasking talent. Un fond adictiv de informaţie parazită şi substandard cu care pierd, cumulat, ore, plus nervi (pe mine însumi, când constat cu ce pierd vremea).
    Off-topic, foarte frumoase opere face lightdesignworks, felicitări „bucătarului”.

  2. Mersi :).. sa stii ca am mari intrebari in legatura cu fenumenul care eu il numesc „digital junk” si la care contribui si eu.

  3. Nu putem da din noi numai chestiuni imense, în foc continuu, informaţia parazită e inerentă. Din câte văd, contribuţia ta la gunoiul digital e neglijabilă :).
    Ăştia pentru care am dat cu spirt prin reader aproape numai asta produc. De-aia e o chestiune de igienă, mai ales că e culmea culmilor – nu m-a pus nimeni să-mi bag rahatul în casă! Eu singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile