Gestiunea articolelor

Generalități

Interfața de gestionare a conținutului este simplă și intuitivă. Dar există o anumită curbă de învățare, fără îndoială.

Secretul este urmărirea instrucțiunilor la fiecare pas, cu răbdare, și lectura acestui mic ghid. Cei familiari cu WordPress vor fi acasă, fără a mai avea nevoie de aproape nicio instrucțiune.

Login

Evident, nu poţi crea, publica, retrage, edita, şterge sau grupa articole decât dacă eşti înregistrat şi eşti logat la sistem. Aşadar, creează-ţi un cont, iar dacă ai deja unul, login.

Creare articol nou

Click pe [+Adaugă] din meniul administrativ – bara neagră din antetul paginii pentru a scrie un articol nou sau pentru a grupa articole într-o carte.

Navigare

Pagina ta de pornire pe Netarhia este http://www.netarhia.ro/id-ul-tau. O poți accesa direct din dreapta meniului administrativ (pune mouse-ul deasupra numelui și avatarului tău, iar din meniul care apare selectează [Articolele mele]).

Navighează printre toate articolele tale în timp ce eşti logat la sistem şi vei observa un link intitulat Editează, care te va duce la interfața de editare a articolului.

Alternativ, poți vedea o listă a tuturor articolelor tale în interfața de administrare, meniul din stânga, butonul [Articole].

Editare

Editarea textului este simplă și intuitivă, pe baza unui editor asemănător cu un procesor de text clasic. De notat cele două moduri de funcționare a editorului, Vizual, respectiv Text.

Salvare

La dreapta editorului se găsește un buton albastru, pe care poate scrie Salvare, Actualizare, Publicare sau Trimite spre publicare, în funcție de nivelul tău ca membru și starea articolului.

Atenție la publicare. Un articol poate fi salvat, dar dacă nu este publicat nu va fi vizibil pentru vizitatorii site-ului.

Alte opțiuni

Majoritatea acestora sunt clare. În funcție de nivelul tău ca membru ai acces la mai multe sau mai puține. Explorează-le cu încredere.

Folosește căutarea

În loc să navighezi îndelung în căutarea unui articol oarecare, poţi folosi funcția de căutare. Poți accesa link-ul Editează direct din lista de rezultate ale căutării. Profită!

Moderarea comentariilor

Se face simplu şi direct, pentru fiecare articol, dacă ai acest privilegiu.

Folosește meniul din dreptul fiecărui comentariu, sau butonul [Comentarii] din coloana din stânga a interfeței de administrare.

Cărţi

Gruparea articolelor în cărţi oferă un concept mai funcţional decât „categoriile”. Principalul avantaj al unei atare grupări rezidă în ordonarea articolelor (capitolelor) după preferinţa autorului, în loc de ordonare după data scrierii.

Cărţile pot fi, la rândul lor, create, şterse sau redenumite, ca orice alt articol.

Pentru a crea o carte nouă, vezi butonul [Cărți] din coloana stângă a interfeței administrative.

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

3 comentarii la “Gestiunea articolelor

  1. pe langa „cele mai bune”, „cele mai citite” si „cele mai comentate” nu s-a putea si „cele mai noi”?

    poate nu sunt eu atent si este asa ceva

  2. Sunt foarte subtil la aspectul asta, se pare. Pai cele mai noi… sunt alea care apar primele (in mici rezumate), incepand cu prima pagina a site-ului, respectiv prima pagina a fiecarui autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile