60 comentarii la “Grade profesionale în NHS

 1. Am citit cu atentie aproape toate articolele scrise de tine si m-am lamurit suficient de mult cat sa ma incumet la inceperea rezidentiatului acolo .. o singura dilema mai am : ai mentionat in repetate randuri ca este foarte greu sa nu-ti gasesti de lucru acolo, ceea ce este un lucru foarte bun.Am mai inteles ca daca vrem sa facem pasul sa venim in UK la munca trebuie sa fim constienti ca venim la MUNCA si nu la primirea unor medalii care sa ne ateste maiestria in tainele medicale.Nu am inteles inca cum este exact cu traininguri.. am inteles ca iti sunt obligatorii la un interval te timp ( eg 1-2 ani ) ca sa poti avansa in cariera sau in acele posturi care am inteles tot de aici ca sunt platite si diferit.. intrebarea este ce se intampla daca nu o faci? daca nu razbati prin concurenta aia de 20-30 / loc si nu treci de la un CT1/ST1 la CT2/ST2 ramai mai departe ca ST1 ? pierzi rezidentiatul? conceptia actuala a acolo este de a forma oameni prin sistemul ala de macinare si a ii elimina sau de a-i folosii pe toti ? si de ii avansa doar cand se deschid locuri?

 2. Iar ce nu am inteles este cum se intampla exact cu visa de lucru.M-am interesat cum este cu inceperea si inscrierea in F1 doar ca nu stiu daca am nevoie si de visa de munca. Pe UK Border am vazut o clasificare cu un punctaj in functie de mai multe criterii : varsta, educatie, experienta in uk, venit pe anul trecut .. si mentioneaza ca sunt necesare 75 puncte .. eu adunand ma incadrez doar la 50. Ce sti de asta?

 3. Am vazut informatiile din acest site si le gasesc extrem de bune, nu vreau sa fiu nepoliticos intreband ceva ce sa mai explicat. Eu sunt anul 6 si vreau sa ma decid anul acesta daca sa dau sau nu rezidentiatul sau sa plec direct in Anglia sa intru in F 2 sau F1,este posibil? sau trebuie sa ai 2 ani de experienta si pentru asa ceva? ca daca asa va fi atunci voi da rezidentiatul si voi ramane in tara inca 2 ani. Va rog am nevoie de un sfatr,va multumesc.

 4. Pt a fi acceptat ca F1 sau F2 nu ai nevoie de rezidentiat, englezii nu dau doi bani pe el. Insa prob vine la GMC. Se pare ca GMC ul nu iti da membershipul fara macar 2 ani post-graduate. Verifica daca regula se mai aplica. Eu asa stiu de cand am fost pt inregistrare la ei. Din ce stiu FY 1 in programe de training nu au numar GMC. Ei aplica pt membership dupa ce termina primul an de rezi al lor, FY 1. Nu stiu insa ce conditii le sunt impuse de trusturi FY 1 lor care nu sunt in training, cei care sunt angajati de spitale direct, daca ei au nevoie inainte de angajare de gmc registration ori ba.

 5. Iti multumesc,oricum incepusem demult sa ma pregatesc pentru rezi,dar ar fi fost parca o usurare sa stiu ca pot scapa din mizeria tarii noastre cat mai repede. In fine,mai trag 2 ani…

 6. Aplica si de pe acum pentru posturi de FY1 in non-training cat si pentru cele de training pe NHS jobs. Vezi ce pica. NU E NEAPARAT SA AI 2 ANI EXPERIENTA. E DOAR DE DORIT. SISTEMUL POATE FI PENETRAT SI DE UN PROASPAT ABSOLVENT. TREBUIE DOAR SA-I GASESTI „GAURA” POTRIVITA. Ai grija, cand iti intocmesti CV-ul pe site.Pune acolo TOT ce poate fi relevant din activitatea ta de student de pana acum…participari congrese, membru in asociatii studentesti, eventusal publicatii la „gazeta de perete” etc
  Succese

 7. Daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine.
  Imi doresc sa urmez medicina pentru a profesa o anumita specializare, cum ar fi reumatologia sau dermatologia. Daca termin studiile dupa varsta de 35 de ani am aflat ca nu ma mai pot specializa decat pe medicina de familie, ceea ce nu e in planurile mele. Nu ma imaginez sa fac medicina de urgenta in strainatate. Va intreb daca as putea sa imi continui rezidentiatul dupa 35 in strainatate si sa imi aleg acolo una din aceste specializari.
  Va multumesc mult, sper sa nu induc o stare de amuzament, dar pentru mine medicina a ramas inca un vis si as vrea sa vad daca pot sa-l realizez. Multumesc!

 8. Da, poti urma programul de rezidentiat si la 35 de ani , atat in Romania cat si in UK. Singura diferenta e ca in Uk e mult mai competitiv dar si mai rentabil financiar.

 9. Buna!

  Am citit informatiile tale de specializare in Anglia, probabil eu nu am inteles prea bine si ma repet dar totusi am o curiozitate, chiar nu exista posibilitatea de homologare a unei specialitati si daca ar exista cu ce este equivalenta in sistemul englez, … nu s-ar putea sari ca sa zicem peste etapele de sclavitudine, pentru ca firar mama ei de medicina mai bien altceva decit medic in Anglia, daca este sa mai fac 12 ani de acum incolo.

  Multumesc, un An Nou Fericit!

 10. @Carmen: Posibilitatea de „homologare” nu prea exista, dar cea de echivalare sau recunoastere s-ar putea sa fie. E fff simplu…atata timp cat esti medic specialist in Romania poti sa ceri inscrierea in GMC la „sectiunea” – Specialist Register, ceea ce ulterior obtinerii memebershipului, care e doar o formalitate si presupune prezentarea tuturor documentelor demonstrative a calitatii de med. specialist/primar, iti va permite sa aplici pentru pozitii de consultant sau associate specialist in UK. Acuma, daca vei si ajunge sa ti se ofere aceste posturi, e alta mancare de peste….”firar” mama ei de medicina, aici se face mult mai serios si s-ar putea ca cei care te vor intervieva sa nu te considere apta pentru o pozitie „equivalenta” pregatirii tale ci doar pentru una de „sclavitudine”.Asta depinde cum ti o fi si norocul.succese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile