Rasnita manuala sau expresor cu rasnita integrata?

 Pentru pregatirea unei cafele de calitate este foarte important materialul folosit drept “combustibil de alimentare”. Cafeaua boabe isi pastreaza pentru putin timp proprietatile dupa ce a fost macinata, asa ca este necesara macinarea cantitatii potrivite ori de cate ori pregatim cafeaua. In acest caz este mai mult decat necesara o rasnita; acest instrument ne este de folos oferindu-ne posibilitatea de a macina rapid si la o granulatie corespunzatoare cantitatea de cafea pentru prepararea delicioasei si savuroasei licori matinale.

Rasnita manuala versus rasnita integrata

Cu siguranta ca un expresor de cafea care sa aiba o rasnita incorporata reprezinta idealul oricarui pasionat de cafea. Chiar daca este o solutie destul de costisitoare in comparatie cu o rasnita manuala, acesta prezinta o serie de avantaje:

  • Nu ocupa spatiu suplimentar in bucatarie, fiind integrata in masina de facut cafea;
  • Poti macina exact cantitatea de cafea care iti este necesara pentru pregatirea cafelei;
  • Este usor de realizat transferul din compartimentul de rasinire in cel de pregatire a cafelei;
  • Nu mai trebuie sa platesti pentru un obiect care ocupa spatiu excedentar.

Cu toate acestea nu trebuie sa uitam ca prezenta unei rasnite incorporate reprezinta un plus la costul total de achizitie al aparatului. De asemenea, marea problema pe care o poate prezenta genul acesta de combinatie este legata de gradul de granulatie al cafelei. Majoritatea rasnitelor integrate in espressoarele de cafea beneficiaza de o singura treapta de macinare, iar cutitele din sistemul de macinare nu sunt confectionate din materiale rezistente.

Atunci cand iti achizitionezi o astfel de masina de facut cafea este esential sa verifici calitatea cutitelor de taiere (acestea trebuie sa fie realizate din materiale foarte rezistente, precum otelul inoxidabil). Totodata este foarte importanta verificarea numarului de trepte de viteza pentru granulatie. Granulatia trebuie sa poate fi realizata de la cel mai mare grad si pana la cel mai fin (extra-fin).

Nu uita ca espressoarele utilizeaza cafea care este macinata la un nivel al granulatiei extra-fin, in caz contrar calitatea cafelei obtinute avand de suferit. Atunci cand iti achizitionezi o rasnita manuala o sa poti opta atat pentru numarul de viteze, cat si pentru nivelul de granulatie.

Cu toate acestea, in cazul in care bugetul iti permite, poti gasi solutii care sa imbine avantajele unei rasnite de calitate si pe un sistem de tip integrat. In acest fel vei putea cumpara un produs compact si performant care sa-ti permita sa macini si sa pregatesti o  cafea de calitate superioara!

Cum sa gasesti si sa combati plagiatul online

Internetul le oferă oamenilor acces imediat și rapid la o multitudine de articole sau lucrări care sunt publicate pe diverse siteuri. Acesta este atât un lucru bun, cât și unul rău. Pe de-o parte, având mai multe surse din care ne putem documenta, ne este ușor să aflăm informațiile pe care le căutăm și de care avem nevoie. La polul opus, există posibilitatea ca, de multe ori, un procent însemnat din articolele pe care noi le citim, să fie plagiate. Unii dintre voi se pot întreba ce e rău în asta și cu ce vă afectează dacă descoperiți texte copiate de pe un site pe altul? Adevărat, pentru cel care doar citește, probabil că nu este nici o mare problemă, însă pentru autorul original al articolului plagiat, contează foarte mult. Trebuie să nu uităm că el a investit timp și efort în scrierea lui, motiv pentru care este îndreptățit să fie supărat când altcineva i l-a furat și-l prezintă ca fiind creație proprie. Ținând cont că sunt atât de multe articole, lucrări și rapoarte disponibile pe internet, care pot fi foarte ușor de plagiat, cum ne putem asigura că tot ceea ce vedem sau citim este original? Iată ce puteți face… Citește tot

Publicitate10 modalități de promovare ale unui magazin online

Mulți dintre cei care au acces la internet știu că există o varietate de modalități de a face bani online. Probabil că au fost și unii cărora le-a trecut prin minte, la un moment dat, să pornească propria lor afacere, cum ar fi un magazin online. Pentru asta, au avut nevoie de câteva lucruri: un nume de domeniu, găzduire web, șabloane (template-uri) pentru magazinul online și niște produse sau servicii pe care să le vândă. Evident, să nu uităm ce era mai important, traficul și vizitatorii potriviți.

Voi v-ați gândit vreodată să vă creați propriul magazin online? Dacă da, atunci ați luat în considerare toate cele enumerate mai sus? Sigur nu ați omis ceva? Trebuie să știți foarte bine cum să atrageți potențialii clienți către magazin, cum să-l promovați gratuit (sau pe bani) și cum să evitați eventualele greșeli pe care le puteți comite și care vă pot trage înapoi.

Citește tot

7 beneficii ale directoarelor de articole

Niciodată nu poți spune că ai suficienți prieteni. Iar acest lucru este valabil și în cazul marketingului. Atunci când întâmpinați probleme în acest domeniu, sigur se vor găsi mai multe persoane care să dorească să vă ajute să treceți cu bine peste ele.

În cazul marketingului prin articole, prietenul cel mai de nădejde pentru voi este.. un director de articole. Și, în special, cel care vizează o anumită nișă. Poate că vă întrebați ce este un director de articole de nișă? Ele este un site care vă permite să vă publicați pe paginile lui propriile voastre articole pe care le-ați scris despre un anumit subiect.

Un director de articole vă mai oferă și oportunitatea de a vă crește traficul siteului vostru, acordându-vă permisiunea ca, în cadrul articolelor publicate, să includeți și un link către o anumită pagină web pe care o dețineți. Așadar, atât voi, cât și directorul de articole, aveți de câștigat!

Citește tot

5 pasi sa iti iei o masina excelenta, la pret mic!

Te-ai hotarat sa iti cumperi o masina, insa nu stii exact ce anume ti se potriveste si nici nu vrei sa faci o investitie foarte mare in acest sens?  Spre norocul tau, evolutia din domeniul auto a dus la ieftinirea constanta a masinilor de buna calitate, in asa fel incat poti gasi masini foarte bune la preturi foarte mici, cele mai multe fiind pe site-urile de anunturi auto Second Hand. Daca vrei sa gasesti o masina excelenta care sa respecte toate standardele de pret, estetica si calitate, trebuie sa respecti urmatorii pasi:

Citește tot

PublicitateCum să scrii mai multe articole în 4 pași simpli

scrie articoleIndiferent de cât de mult vă place să scrieți articole, există anumite momente în viața voastră când pare că rămâneți blocați și nu puteți trece mai departe. Pare că vă lipsește nu doar inspirația, ci și motivația. Pentru a vă ajuta să depășiți acest hop, vă voi oferi 4 sfaturi care, dacă sunt urmate așa cum trebuie, vă vor fi de mare ajutor pe viitor!

1. Respectați un program de lucru

În armată, atunci când soldații dintr-o oaste se pregătesc să-și atace inamicii, ei nu pleacă la război fără un plan. Urmând acest exemplu, nici voi nu ar trebui să începeți să scrieți articole până când nu aveți un program de lucru concret pe care să-l urmați.

Citește tot