Inside Job (2010) Review

Inside Job movie posterVizionare obligatorie, Inside Job este un documentar care explică situaţia economică actuală. Dacă ai văzut Zeitgeist: Addendum, ai văzut 90% din Inside Job, care însă oferă mai multă credibilitate (interviuri cu persoane la putere în ordinea actuală, narat de Matt Damon etc.).

Pentru cei interesaţi, cam tot ceea ce apare în film este deja cunoscut. Partea cea mai tristă şi inedită din Inside Job este analiza mediului universitar ca şi cauză majoră a scăpării de sub control a lucrurilor. Profesorii universitari din şcoli notorii (cele mai bune din lume, de fapt) au executat cea mai tragică trădare, în cunoştiinţă de cauză şi pe bani grei. În cine mai poţi avea încredere, dacă minţile cele mai luminate sunt corupte? Care e soarta omenirii, atunci când cele mai elevate elemente ale sale se comportă criminal?

Întreţin de ceva vreme suspiciunea putregaiului inefabil din universităţi. N-am crezut însă că e atât de răspândit şi atât de profund. Vorbe pentru cine are urechi să audă: data viitoare, când cutare sau cutare imbecilitate este emisă doct de către un prof. univ. dr. în Economice, ascultă-ţi instinctul şi gândeşte-te de zece ori înainte s-o iei de bună. Realizează că, în majoritatea cazurilor, netrebnicul respectiv trebuie pur şi simplu să câşige nişte bani, pentru că are şi el o viaţă de trăit, cinci vile de plătit, două iahturi de întreţinut, aşa universitar cum este el, şi o face minţindu-te pe tine, ca pe prostul care eşti, studiat şi premeditat, cu orice preţ – cu un preţ bun, mai bine zis.

Deosebit de îngrijorător şi trist.

(3,00 / 2 evaluări)
Loading...

2 comentarii la “Inside Job (2010) Review

  1. Am inceput sa-l vad la un moment dat si nu am apucat sa-l termin…f. interesant, intr-adevar…the f*$%^* world we’re livin’ in…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile