Introducere

Problema: banii

Cu puţine excepţii, putem fi de acord că, în orânduirea actuală a lumii, banii ne sunt indispensabili tuturor, mai mulţi sau mai puţini, după pretenţiile şi prostia fiecăruia. E clar că banii sunt denominatorul comun al tot ceea ce este material, iar atâta timp cât depindem de material, avem nevoie de bani.

Banii devin o problemă atunci când nu-i ai (ce zici de truism?), însă din perspectiva acestei lucrări, banii sunt o problemă din cauza distribuţiei în populaţie: nu ştiu dacă ai observat, însă banii tind să predomine într-un anumit segment extrem de dezgustător al populaţiei, mai ales în România. Cum faci să-i direcţionezi spre tine? Mai întâi vezi dacă are rost să citeşti toată cartea, citind mai jos.

Cui mă adresez

Cele scrise în această cărticică îţi sunt adresate dacă:

  1. eşti un individ „de treabă”, în sensul de bun de făcut treabă, muncitor, harnic
  2. ai ceva şcoală şi posezi o inteligenţă măcar de nivel mediu
  3. ai răbdare şi nervi de oţel
  4. vrei cu nesaţ să laşi în urmă marasmul sărăciei
  5. eşti un tip cu bun-simţ, într-o asemenea măsură încât eşti incapabil să furi/minţi/calci pe cadavre

Dacă te descurci la furat şi conştiinţa nu e pe lista lucrurilor care te chinuie, dacă eşti norocos dincolo de limitele verosimilului sau ai alte metode a brutaliza cursul banului astfel încât să se îndrepte spre tine, te invidiez şi te salut: închide browser-ul.

Despre ce vorbesc

Nu te aştepta la indicaţii precise gen „du-te şi ia banii de acolo” sau la cum să faci bani pe net. Pentru astea, dă o căutare pe Google şi un milion de rezultate irelevante şi scheme din care se îmbogăţesc alţii îţi stau la dispoziţie. Nu te aştepta la chestiuni universal valabile şi imuabile – ceea ce scriu are un puternic iz de experienţă personală, care sper să-ţi ajute. Aşadar, voi vorbi despre ceea ce cred eu că te-ar ajuta să câştigi mai mulţi bani, din multiple unghiuri, la care poate că nu te-ai gândit, chiar dacă vei întâlni şi aserţiuni care ţi se vor părea truisme.

De ce o fac

O fac pentru indivizii precum cel ale cărui caractere le-am enumerat mai sus, pentru că mă regăsesc în ei şi pentru că, poate, câţiva dintre inşii ăştia de bun-simţ, şcoliţi şi harnici, pe care animalele cu bani îi privesc de sus numai datorită acestei triviale deficienţe care este sărăcia, vor profita şi vor face treabă, urmând instrucţiunile unuia care nu vrea să-i prostească, aşa cum li se întâmplă adesea.

Hai, lectură plăcută.

(5,00 / 2 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile