Mafia universitară şi locuinţe pentru doctori

Am acuzat grupurile de interese din universităţi pentru problemele sistemului medical românesc. Mafia universitară. Toată lumea îi intuieşte prezenţa şi proporţiile. Lumea nici măcar nu se mai întreabă dacă e reală sau nu. Mafia universitară a devenit o realitate sumbră, acceptată şi chiar asumată inconştient, cu tipica amărăciune dezabuzată a românului.

E trist că un mediu care se presupune a fi extrem de rafinat şi benevolent a devenit o afacere veroasă, condusă de oameni care n-ar avea ce căuta în templele cunoaşterii. Care nu mai sunt nici ele ce-au fost. Bani, bani şi iar bani. Care e atunci diferenţa dintre un profesor universitar şi un valutist, întreb?

Iată, „Spiru Haret” a ajuns (cel puţin în conformitate cu Ecaterina Andronescu), cea mai mare universitate din lume. 302.000 de studenţi?! Oare mă înşeală ochii? Se pare că nu. Învăţământ la distanţă, fără frecvenţă, totul ilegal. Pentru a câta mia oară ni se întâmplă ruşinea asta, cu instituţiile noastre de învăţământ? Cât de penibili mai putem deveni? Ce oameni (nu) sunt universitarii aceia?! Incredibil.


În altă ordine de idei, după creditele pentru medici de la BT, doctorilor români li se pregăteşte cu ifos ceea ce m-aş mira să nu fie o nouă ţeapă. Observ din nou orientarea mediului de afaceri către această categorie profesională ca nişă de clienţi, ceea ce nu mi se pare decât trecerea la rang de fenomen ştiinţific acceptat al faptului că medicii au bani mai mulţi decât restul categoriilor profesionale, deoarece înregistrează foloase necuvenite. Ce să zic? Era timpul ca măcar cineva să oficializeze treaba asta şi s-o imortalizeze într-o ecuaţie, certificând-o. Cică ideea e să vinzi un bloc întreg către medici, pentru ca aceştia să rămână în breaslă şi la domiciliu… Cine şi-ar dori treaba asta?! Se traduce: vindem un bloc întreg aflat în faza de proiect, cu avans, la preţuri aproape egale cu cele pre-criză, către doctori, pentru că sperăm că, acuma cu criza, ăştia tot mai fac un ban gri.

Incredibil.

(5,00 / 1 evaluări)
Loading...

4 comentarii la “Mafia universitară şi locuinţe pentru doctori

  1. Tocmai ce am avut o discuţie interesantă cu un medic, posesor de cabinet medical individual, din România, care a fost vizitat de o domnişorică de la Banca Transilvania, care i-a propus o afacere foarte tare. Pentru BT. Credit de 25.000 lei, pentru 5 ani, cu o rată de 700 (exact, şapte sute) lei pe lună. Fără a intra în fineţuri (deşi mă abţin cu greu), un calcul aritmetic arată că la finele celor 5 ani suma plătită către BT este de 42.000 lei.
    Dragilor care aţi trecut prin experienţe similare, povestiţi, împărtăşiţi. La naiba!

  2. Trebuie să fii nebun să te angrenezi în aşa ceva. Există destule feluri de a pune încet-încet pe roate un cabinet, fără a-ţi da roadele muncii (nu uşoară!) unor paraziţi. Tocmai ce ziceam, asistăm la o tactică veritabilă. Nu pot decât să sper că destui colegi rămaşi acasă vor fi suficient de deştepţi cât să-i lase cu ochii în soare. Există peste tot soluţii de finanţare dedicate medicilor (mai bine zis practicii medicale), dar nu aşa, în maniera asta de gherilă. Îţi insultă inteligenţa.

  3. Asta e cultura creditului. Jur că dacă până şi cel mai mic, insignifiant, idiot cetăţean de pe planeta asta n-a învăţat nimic din „criză”, acela îşi merită soarta. De asemenea, merită şi o pereche de palme şi două sute de pălituri de bici la posterior, pentru că face rău tuturor.
    Iar băncile… ah [personajul Sicovitol îşi muşcă cu sete indexul flexat al mâinii stângi într-un gest extrem de sugestiv pentru „ce le-aş face ălora de-aş avea puteri supranormale!! moa, coa!”]

    A, da, „mafia universitară”. Cel mai oribil cancer din România. Înainte de politicieni, care n-ar fi fost ceea ce sunt, dacă mediul academic i-ar fi sancţionat.

  4. anul trecut am fost,ca in fiecare an,acasa in Romania ;la intoarcere in masina care ma transporta la aeroport se afla o domnisoara altfel foarte simpatica,studenta la medicina in Bucuresti,va spun ca am ramas cu un gust foarte amar cand acea studenta vorbea cu multa nonsalanta de costurile fiecarui examen pe care trebuie sa-l sustina…sigur ca peste cativa ani vom avea o[noua generatie de (inelectuali)] caci si asa stateam pre bine …un salut tuturor romanilor de bine de pretutindeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile