204 comentarii la “Medic în Anglia – lucruri de care ai nevoie

 1. @House: în Anglia e mai greu să faci facultatea şi Foundation Years. Probabil vei vrea să faci facultatea în România. Rezidenţiatul… cum vrei. De asemenea, e mai greu în UK, unde începe cu Foundation Years (FY) şi continuă cu CT (Core Training), apoi ST (Specialist Training) – vezi tabel.

  Caută informaţii pe site-ul General Medical Council („Colegiul Medicilor” englezesc) şi pe Postgraduate Medical Education and Training Board. cele două vor fuziona în Aprilie.

  Faptul că vorbeşti bine engleza e un avantaj enorm. Keep it up. Studiul jargonului medical în „House” e o idee bună :). Deşi engleza americană e uşor diferită.

  Cheers, mate. And Godspeed.

 2. Salut!te rog spune mi si mie cu cine sa iau legatura penrtu a putea face rezidentiatul in anglia!Un nr de telefon,o adresa cv deoarece am terminat medicina in Ro si ma intereseaza un rezidentiat in anglia!!!! Iti multumesc si astept cu nerabdare un rsp pe mail!

 3. Salut,am revenit cu alte 2 intrebari.In primul rand iti multumesc pentru incurajari si sper sa imi poti raspunde la inca doua intrebari.

  Una ar fi:dupa ce termin facultatea de medicina din Ro,care ar fi pasii care trebuiesc urmati pentru a putea face rezidentiatul in UK?Care sunt conditiile pentru a fi acceptat sa fac rezidentiatul in UK? A doua intrebare ar fi ce pot face mai exact dupa ce termin rezidentiatul(RMO este diferit de rezidentiat presupun)? Pot profesa ca medic in conditiile din UK?

 4. @House: repet, e mult prea devreme pentru tine să cauţi informaţii specifice, în 6-8 ani de zile se vor schimba multe. Oricum, nu pot să-ţi dau mai multe informaţii decât sursele la care te-am trimis.

  @dacian: desigur, ai cu ce scrie? Îţi dau numărul meu de telefon de acasă şi emailul ca să te pot ajuta pe îndelete, am prea mult timp liber oricum.

  În altă ordine de idei, nu asta e atitudinea cu care o să faci treabă – n-o să te ia nimeni de mânuţă să te ducă să te facă mare doctor în UK. Citeşte tot ce-am scris pe site, caută şi alte informaţii pe net, luptă-te. Răspund oricând la întrebări specifice, pertinente (şi preferabil scrise inteligibil), dacă ştiu răspunsul şi în limita timpului disponibil.

 5. Buna!sunt studenta la medicina in anul 4 la medicina si as vrea sa fac rezidentiatul in Anglia…am inteles k trebuie sa dau niste teste de engleza..gen YELTS sau PLAB…este adevarat?si dak da in ce constau?

 6. Buna!

  Mi se pare interesant forumul tau…si eu sunt studenta in anul 4 la MG,cunosc foarte bine limba engleza,franceza,spaniola si momentan invat germana…m-am interesat foarte mult despre tramitul pentru a face rezidentiatul in Spania si Germania,cunosc exact ce si cum trebuie facut,in schimb despre rezidentiatul in Anglia nu stiu prea multe.
  Pana la urma fara 2 ani de experienta in tara,pot fi medic rezident in Anglia sau nu?

  Cat dureaza pana mi se echivaleaza titlul de medic acolo?In unele tari dureaza 3,6 sau maxim 12 luni.

  Rezidentiatul il pot da direct acolo sau in tara si apoi sa plec acolo?

  Multumesc mult daca ai timpul si rabdarea sa imi raspunzi!

  Have a wonderful day!

 7. sunt medic primar,am 42 de ani si m-am hotarat sa fac „pasul” spre anglia.
  acum incerc sa smulg de la ms actele de recunoastere.
  ma bucur ca pot vb cu cineva care are experienta in UK pt ca desi sunt admisa la medicina pe vremea lui ceausescu si stiu astfel ce e greul,am putina teama in fata acestui mare pas.
  cat de rabdatori sunt cu tine pana te acomodezi?
  de unde sa stiu jargonul medical daca nu am mai lucrat acolo?
  spre ce post ar fi mai bine sa ma orientez pt ca aici sunt primar boli infectioase dar acolo am inteles ca aceste posturi(consultant) nu se ocupa prea usor?
  multumesc!

 8. @mirela: cheia este s-o iei încet, mai de jos. NU te arunca la consultant, începe ca SHO, cel mai simplu ca şi locum. Sunt răbdători, cu condiţia să-ţi dai silinţa şi să nu faci prostii imense, şi, mai ales, să nu fii arogant (mai ales că te aştepţi la înţelegere…).

  Jargonul medical nici n-o să-l ştii până nu faci un pic de practică, ăsta este unul dintre motivele pentru care ar fi absurd să aplici pentru consultant (oricum nu te ia nimeni, cu zero experienţă în UK şi cu o engleză suboptimă). Dacă vine la tine, ca şi consultant, registrarul şi zice „FBC normal, U&Es and LFTs slightly derranged”, ar fi bine să nu-l întrebi ce înseamnă acronimele alea… Însă ca SHO, mai poţi învăţa din mers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile