Modul de funcţionare al unui aparat ecograf

aparat ecograf

Întrebuinţarea unui aparat ecograf este destul de largă, însă acesta este utilizat în mod special în cabinetele şi secţiile de ginecologie. Ecografica de sarcină fiind cea mai cunoscută procedura efectuată prin intermediul unui aparat ecograf. Ecografica tumorala este şi ea destul de cunoscută şi este realizată atât în cabinetele de ginecologie, cât şi în alte secţii în care este necesară investigarea unor tumori.

Principiul de funcţionare al unui aparat ecograf

În ceea ce priveşte modul prin care un aparat ecograf funcţionează, acesta are la bază un principiu destul de clasic bazat pe ultrasunete care sunt emise de o sondă specială. Aceste ultrasunete nu pot fi percepute de om, ele fiind destul de mari, în general, depăşind pragul de 20000 de Hz.

Ultrasunetele emise de sonda pătrund cu uşurinţă prin structurile anatomice, cu excepţia structurilor osoase, a plămânilor şi a creierului, apoi acestea sunt recepţionate în aparatul ecograf sub forma unor tonuri de alb şi negru.

Că siguranţă, trebuie ştiut că aparatul ecograf este unul non invaziv, care nu aduce efecte adverse. Acesta metoda imagistică este apreciată foarte mult deoarece ea poate fi repetată de câte ori este necesar, dar şi datorită costului destul de mic pe care o ecografie îl presupune.

Atribute importante ale unui aparat ecograf

În cazul achiziţiei unui astfel de aparat de imagistica, documentaţia trebuie să fie una destul de stufoasă, deoarece există multe aspecte importante de care trebuie ţinut cont.

Cu toate acestea, în principal pentru obţinerea unui diagnostic mult mai precis, trebuie ales un aparat ecograf cu o lungime de bandă mare, prin care rezoluţia şi contrastul sunt puse în valoarea, acestea putând fi mărite, fără distorsionare. Practic, imaginea oferită pe monitorul aparatului ecograf trebuie să fie una de o calitate superioară şi neapărat 3D.

Un alt aspect important este legat de portabilitatea acestuia, aparatul trebuie să fie uşor de manipulat, astfel încât în situaţii extreme acesta să nu devină o povară

(5,00 / 1 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile