Nicolaescu revine

Cu toată inconştienţa şi nesimţirea cu care ne-a obişnuit.

Cică a fost el în Anglia şi a întâlnit medici, care, „comparativ, pe nivelul de trai”, stau cam la fel ca în România, ba chiar, ce să vezi, e doar mirajul străinătăţii şi banilor mulţi! Oamenii ăştia au ales să plece în Anglia, deşi le e cam la fel de bine ca în România, dacă nu cumva mai rău.

Nu pentru că în România au salarii de mizerie, nu pentru că în România lucrează în condiţii mizerabile, iar societatea îi priveşte ca pe duşmani, nu pentru că mafia posturilor din spitale face regula şi nu pentru că România are un ministru al sănătăţii care în Anglia, a propos, ar fi de râsul presei şi societăţii şi n-ar fi făcut politică.

NU! Ci pentru „mirajul străinătăţii şi al banilor mulţi”. De aceea trecem prin chinurile dezrădăcinării şi prin amărăciunea de a trebui să-ţi laşi în urmă propria viaţă, împreună cu familiile, pentru că, în pofida condiţiilor deosebite din ţară, alegem să ne lăsăm pradă mirajelor.

Pe de altă parte, nu ştiu cu ce medici s-a întâlnit nepricopsitul în UK şi de unde are informaţiile date şi tupeul de a minţi atât de nonşalant.

Eu sunt medic în Anglia, şi nu pe cea mai înaltă poziţie, câştig peste £3000 pe lună, iar o chirie în oraşul meu, la trei camere, nu trece de 800 de lire.

Femeile de serviciu de la bucătărie, oamenii de ordine, restul personalului administrativ – toţi trăiesc decent, toţi au maşina personală pe care eu în România nu mi-o permit (nu că ăsta ar fi dezideratul final, însă e un indicator simplu al nivelului de trai). Şi vine Nicolaescu să explice că nu e aşa, în stilul lui caracteristic, cel al prostiei candide şi răuvoitoare, cea pe care o afişează când proclamă că medicina stă bine în România, că 2000 de medici plecaţi nu înseamnă nimic, asta în timp ce suntem pe ultimele locuri din Europa privitor la asistenţa medicală, începând cu numărul extrem de mic de medici.

Ah, Doamne, dacă n-aş şti! Dacă nu i-aş cunoaşte şi nu i-aş fi văzut şi n-aş şti pur şi simplu şi la modul direct cum stau lucrurile. Ar trebui să-i fie ruşine, acestui ministru care a făcut parcă mai mult rău decât toţi incompetenţii dinaintea lui. Încă o dată, mă felicit că am plecat şi sper să pot rămâne plecat.

(5,00 / 3 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile