28 comentarii la “Opinie cu orice preţ

 1. @Esqvilyn: Iniţial, am înţeles că mă întrebi cum să-i pun în cutii sau în cuşti, sau cum să-i închid în oraşe exclusiv de proşti.

  Ei bine, i-aş separa prin preselecţie, ca la un concurs. Doar că ei n-ar mai apuca concursul în sine, ci doar preselecţia. Le-aş suporta opinia o vreme, până s-ar califica într-o parte sau alta. Eu aş decide.

 2. Ideea e sa-i separi. Adica unui oarecare om X din multime sa ii asociezi una din etichetele „prost” sau „ne-prost”. Ce-ai face pe urma cu ei (ca i-ai pune in cutii sau i-ai inchide in orase) e putin important pentru mine in aceasta discutie. Bine, e esential faptul ca le-ai lua dreptul la opinie celor „prosti”.

  Ok, sa spunem ca urmatorul la coada (in acea preselectie) e omul numit Gigel. Descrie interactiunea dintre voi in urma careia Gigel isi primeste eticheta. Ca un algoritm (asta vreau):
  Daca … , atunci Gigel primeste eticheta „prost”
  Altfel Gigel primeste eticheta „ne-prost”.

  Zi-mi ce e in loc de „…” ! :)

 3. @Esqvilyn: Sincer, nu m-am gândit atât de detaliat (deşi, cu unul pe care îl cheamă Gigel n-ar fi mare semn de întrebare şi m-ar mânca limba să-l fac prost doar pe bază de principiu general). Dar sunt convins că nu e greu să produc un algoritm eficient de departajare. E doar o chestiune de organizare. La fel ca în problema rromilor, des apărută pe toate canalele mass-media în ultima vreme. Doar o chestiune de organizare.

  (le-aş asculta opinia, în general. Nu despre asta e vorba în articol? Despre opinie în general, nu despre o opinie referitoare la ceva anume)

 4. „Dar sunt convins că nu e greu să produc un algoritm eficient de departajare.”
  Daca nu e greu, scrie-l ! Cand vei avea timp, desigur.

  A asculta „opinia in general” e un scop prea distant pentru a i se putea aplica o masura. De aceea ti-am cerut un algoritm. Gandeste-te ca esti un imparat/rege/Mos Craciun ce asteapta pe un scaun ca rand pe rand, din coada de necuprins cu ochii, sa i se prezinte un om. La sfarsitul discutiei/comunicarii/interactiunii verbale tu decizi daca acel om se duce in gramanda prostilor sau a ne-prostilor. Eu te intreb in ce anume consta discutia. Vorbesti pe un subiect anume sau ii intrebi ce-ti vine pe moment ? Ii intrebi tu sau ii lasi pe ei sa vorbeasca despre ce vor ?

 5. Vântul suflă uşor, dar frunzele-s moarte
  Copacul din curte de-acuma e gol.
  Iar noi, în loc să citim înc-o carte,
  Ca proştii comentăm un articol.

  Trist e totul afară,
  Trist e totul în mine.
  Mi-e teamă de toamna ce vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile