Pentru cine votezi

ioan ghise poporul suveran
Fig. 1: Bullshit.

Admit că între „cu cine votezi” și „pentru cine votezi” confuzia semantică este pardonabilă. Cele două sintagme pot fi privite, legitim, ca sinonime.

Însă hai să vorbim despre „pentru cine votez” în sensul în care ne întrebăm nu cine sunt cei pe care îi votez, ci cine sunt cei pentru care merită să te supui rușinii de a vota „răul cel mai mic” într-o „democrație” cu ghilimele: concetățenii noștri. Noi. Că așa vine textul, „votăm pentru noi, pentru viitorul nostru”.

Oare merită să mă întinez moral prezentându-mă la vot pentru cei nu mai puțin de trei bulangii de români din cauza cărora am pierdut azi de două ori verdele la semafor, pentru că a trebuit să aștept după ei până au reușit o întoarcere în „U” la semafor, lângă trecerea de pietoni, peste linie dublă continuă, într-un loc unde există un indicator care interzice explicit întoarcerea în „U”. Sau pentru restul nesimțiților ordinari de concetățeni ai mei care fac coabitarea în traficul rutier insuportabilă și care-și aruncă chiștoacele și mucii pe trotuarele centrului de oraș cu cel mai firesc gest  al mâinii.

Apropo de mâini, merită, oare, să-mi semnez osânda votând niște gunoaie, pentru cetățeanul care azi, după ce s-a pișat în toaleta supermarketului, probabil inclusiv pe mâini, a părăsit-o în cel mai firesc mod fără a-și spăla labele pe care le-a pus apoi pe clanță.

Să mă duc eu să-mi pângăresc urmele de conștiință rămase după corodarea continuă în maligna societatea românească votând pentru toți paraziții, pentru toți puturoșii, pentru toți incompetenții, pentru toți leptointelectualii de salon.

Pentru toți leptointelectualii și restul ipocriților de drept comun care se înscriu acuma cu zecile de mii la evenimentele create pe Facebook cu tema foarte simplă „în stradă să-l oprim pe Ponta”, de parcă au uitat cât de tare erau pro-vot și pro-respectarea mecanismelor democratice acum o săptămână, când le spuneam să lase abureala votului și să militeze în teren pentru răsturnarea putregaiului nostru de sistem politic.

Au uitat, jivinele nătânge, iar acuma, pentru că n-a ieșit ce-au vrut ei, brusc ne căcăm pe ea democrație și voință a poporului exprimată democratic prin votul care este atât eficient, cât și o mare datorie cetățenească, hai în stradă toată lumea, cine nu iese e dușmanul (săptămâna trecută cine nu mergea la vot era dușmanul), e retrograd, e anti-democratic, e anti-european, e pro-rus etc.

Pentru cine, deci, să particip la mascarada sufragiului românesc? Pentru cine să ies în frigul acestui noiembrie în stradă? Pentru un neam de nerozi incapabili de a respecta cele mai elementare reguli de igienă, de conviețuire, de logică, de onoare?

Nu, mulțumesc. Eternul dezastru românesc se poate perpetua liniștit și fără mine, indiferent de faptul că agentul perpetuării sale se va numi Ponta sau Iohannis.

(5,00 / 1 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile