Politică, simplificată

Durata lecturii ~ 5 minute

Politică internă, vreau să zic, deşi conceptele sunt perfect scalabile planetar. Simplificată? Bineînţeles, altfel nu înghit, pentru că sunt sătul de bucătăria greţos „sofisticată” a saltimbancilor care gătesc felurile politice. Prin urmare, dacă voi, fraţi şi duşmani ai mei v-aţi extrage extremitatea cefalică din posterior (capul din cur, dacă nu s-a înţeles), aţi deveni perfect capabili de a realiza că tot ceea  ce se numeşte „politică” în România se reduce la o ciorcăială eminamente deprimant de simplă. Aşa a fost dintotdeauna. Să oficializăm fenomenul, aşadar.

Tov. preş

Iliescu, Bunicuţa sau Buha, un oportunist de cea mai nevrednică factură, un Ceauşescu mai temător care a avut, astfel, ceva mai mult de aşteptat până ce soarta, reprezentată de masele de români descreieraţi, l-a băgat în seamă şi l-a făcut om. Un prost norocos, un intelect submediocru, un nimeni proletar ca oricare altul – nimic remarcabil, atât de remarcabil încât să conducă un stat. Un prim produs al paradoxului inteligenţei româneşti.

Constantinescu, Ţapul, o efigie a lui Iliescu de pe cealaltă parte a monedei de metal ignobil, un alt neica nimeni incapabil de a lega două vorbe născute de mintea proprie. Întruchiparea mediocrităţii sacrificate tandru pe altarul intereselor. Altele decât cele ale electorilor.

Băsescu, Marinarul, Chioru’ – ultimul argument în favoarea prostiei noastre. Un ins dubios, de o urâţenie necompensată în nici un fel, monumentală, cu nume colportând gândul la jenantele exhalaţii ale maţului grosolan. Periculos prin aceea că s-a ştiut produce şi face minge în jocul lepădăturilor care vieţuiesc în jurul dezgustătorului bairam politic românesc, de la demnitari la animalele media. Apogeul maladivei selecţii nenaturale pe care felul nostru artificial şi imitativ de a exista a confundat-o dintotdeauna cu firescul naturalului.

Primi

Nu merită decât modestia succintului şi fractura cronologiei. Şi beţia unor omisiuni ca omagiu adus Insignifianţei, zeiţa noastră naţională. Roman, nevolnicul frângător de inimi de femei de serviciu, singulară calitate care, pare-se, califică pentru a face politică, nefastul Ciorbea, monstruleţul cu cap strâmb şi vorbă îngălată, semi-poetul ciobanoid Vasile, bun cel mult de gestionar de cooperativă sătească, robotronul pervers Stolojan, cea mai mare farsă făcută vreodată „tehnocraţiei”, uşor debilul Tăriceanu, prototip definitiv al parvenitului doar parţial prost, atâta cât să-i rămână minte de efectuat numerarul. Nulitatea norocoasă care poartă numele de Geoană, pentru că toate trebuie să aibă un nume, iar nulitatea norocoasă n-avea. Boc, autorul metamorfozei piticului din creatură năstruşnică de poveste în monstru grotesc.

Demnitari

Ciudată şi nespus de tristă formulă pentru cei a căror demnitate n-are nicio legătură cu ceea ce sunt sau cu poziţia în care se află. Şiruri lungi şi sinistre de hoţi, codoşi, bişniţari, pseudo- şi leptointelectuali, ţigani şi manelişti, oportunişti, parveniţi şi mafiosi pentru care politica n-a fost vreodată mai mult decât o afacere nu mai complexă decât administrarea unui impex generic. Pleava ţării, ajunsă. Atât. Da, cugetă, caută justificări şi premise, găseşte că sunt mai mult decât atât. Fii prost în continuare.

Sumând cu cei enumeraţi anterior, vorbim îngreţoşaţi despre clasa politică. Clasa întâi, şcoala pentru copii cu nevoi speciale. Badea face apel la frenologie, şi afişează poze. Şi bine face, pentru că suntem (am ajuns) atât de primitivi, încât întoarcerea la pseudoştiinţe ne poate face mai mult bine decât semi-cunoaşterea noastră mega-arogantă în ultra-subcultivarea sa infantilă. La cum am ales şi la ce-am ales, am fi fost de o mie de ori mai bine şi mai câştigaţi dacă alegeam după zodiac, forma meclei, fazele lunii şi datul în bobi. Nu glumesc.

Hienele Mâncătorii de rahat

N-am intenţia de a jigni animalele astea oneste, aşa că am schimbat titlul secţiunii. Într-un sinonim pentru turma media, îi ştii, toţi frecătorii de mentă şi nu numai, toţi învârtitorii de căcat şi aţâţătorii de incendii în demersul constant de a-şi creea, răscreea şi menţine propria lume funestă şi urât mirositoare, analişti (bun prefix), comentatori, deformatori de opinie, politruci şi alţi băgători de seamă şi ruminatori de fecală, plus diverse mortăciuni de care până şi Morţii îi e silă, cu toţii între parantezele dinaintea numitorului comun: nulul. Indivizi atât de lipsiţi de orice încât nu pot face altceva. Şi asta se vede, de fiecare dată când deschid gura şi halena le trădează dieta: rahat. Rahat halesc, a rahat le miroase răsuflarea. A face presă politică în România, acum – iată culmea dureroasă a lui „a fi” pe tăpşanul fad al impotenţei inutilului. Şobolani cristoiferi,  valentinstani şi gâzi, naşi, ciutacici şi cetepei, huhurezeni, nistorescavengers, tatulichele, fireanghine & al. – paraziţi schilozi. Lipsiţi din lume.

Politica e simplă

E chiar atât de simplu. Oameni înduioşător de simpli şi dureros de lipsiţi de valoare fac şi mestecă politică, într-un mârlănesc festin al scatofagilor. Problema, singura problemă, rămâne inerenta lor specializare laterală în hoţi şi criminali sadea, în lipsa reacţiei prădătorului natural: mulţimea (proştilor). Abandonează-ţi „(auto)educaţia” nefastă, dă-ţi jos ochelarii de strâmbat perspective, toarnă-ţi o găleată de apă rece în cap, aminteşte-ţi că odinioară ai fost un animal sănătos la minte şi trup, care s-ar fi putut numi Om, comemorează puritatea reflexelor intacte pe care, cândva, le-ai avut, şi realizează: e chiar atât de simplu.

Ştiu, filosoful român din tine nu apreciază puritatea simplităţii.

Omoară-l.

(5,00 / 7 evaluări)
Loading...

2 comentarii la “Politică, simplificată

  1. Ati putea sa-l treceti si pe actualul Prim in insiruirea de mai sus?
    Sunt foarte curios cum îl vedeti pe el …nu ca ar fi chiar o enigma ,dar parca pentru descrierea lui cred ca ar trebui ceva mai multe cuvinte cu greutate … cuvinte de-ale dumneavoastra…
    Din punctul meu de vedere ,depășește tot ce am avut ca Primi pana acum …
    Si poate ati putea sa ii alocati un articol dedicat … ar fi o plăcere sa-l citesc .
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile