73 comentarii la “Posturi în NHS

 1. Putine lucruri se stiu despre aceasta specialitate…dar ca in oricare specialitate,integrarea in sistem este foarte grea aici in Anglia. Cei de la GMC iti recunosc specializarea dar nu te angajeaza asa usor(eventual poti cauta in privat) dar in NHS, trebuie sa lucrezi cel putin 6 luni in Anglia pe orice alt post SHO ori locum ori trust doctor, ori specialty doctor, pentru ca ai nevoie de aceasta mica experienta. Eventual cauta sa aplici pentru un felowship intr-o ramura apropiata… Este cel mai greu sistem, este cel mai competitiv!!!!!!!!!!! In Franta este cel mai usor pe aceasta specialitate, nu ai nevoie decat sa mergi si gata, au nevoie de tine cu adevarat! Si in Anglia exista criza, de medici, dar nu sunt disperati deloc si nu fac compromisuri, trebuie sa fi bun ca sa te accepte alaturi de ei.

 2. sunt medic rezident dermatologie anul 3.as putea pleca doar ca RMO sau se poate si altfel?data fiid specialitatea mea nu sunt familiarizata cu procedurile de pe ati.as avea sanse reale sa lucrez,intr un final cel putin, pe dermatologie?multumesc.

 3. Cel mai imporetant lucru este sa sti Engleza, sa poti duce o conversatie. Ideal este sa ai si IELTS -ul dat dar se poate si fara el. Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa te inscri in GMC, urmezi pasii de inscriere de pe site, iti faci cont pe site dupa ce parcurgi cele 12 pagini de instruire. Dupa ce ai cont primesti un numar de inregistrare si incepi sa completezi tot ce-ti cer ei. Important lucru este sa nu ai intreruperi in activitatea ta de medic, pentru ca pentru fiecare intrerupere trebuie justificare.Cei de la GMC sunt foarte meticulosi ….eu ca sa evit multele justificari am mintit( ceea ce recomand la toti). De exemplu eu am spus ca am fost inscris in colegiul medicilor de la inceputul rezidentiatului si ca cu toate ca am lucrat in 3 spitale am spus ca am lucrat numai in unul(pentru ca altfel trebuia sa merg la fiecare loc de munca din fiecare oras sa aduc recomandare de buna purtare si nu am avut chef). Dupa ce faci asta poti sa vorbesti cu orice firma de recrutare sau poti aplica de una singura prin sistemul electronic: NHS JOB (unde iti faci cont si completezi iarasi formularul de aplicare). In medie iti trebuie datele de contact de la 3 medici pentru recomandari. Momentan sunt multe locuri pe dermatologie am observat( ca senior house officer, LAS…) Initial lucrezi o perioada asa, pe un astfel de loc, apoi dupa ce ai cel putin 6 luni de experienta poti intra in NHS(pe un post de training, sau LAT, sau te intorci in tara si termini rezi-ul si apoi vi ca specialist cu experienta de UK si poti aplica pe Specialty doctor, ori poti face un fellowship, …ori din nou LAT pe o pozitie mai inalta….si dupa ce ai destula experienta te pot angaja cei din NHS pe post de specialty registrar …dupa aceasta trebuie…sa mai parcurgi ceva drum pana ajungi Consultant(medic primar la noi), dar eu zic ca se merita. Ca RMO se merita numai daca vrei sa faci niste bani inainte sa te apuci de lungul sir de aplicatii, drumuri, interviuri, … este mai comod, nu este stresant, solicitant, ca un job in NHS, ai timp sa inveti Engleza sau orice altceva vrei, ai timp sa faci chiar un curs aici in UK, in saptamanile libere sau zilele libere in functie ce program iti alegi. Oricum e greu, dar cred ca merita efortul.

 4. Daniel iti multumesc din suflet pentru raspuns,din pacate am vazut de abia acum ras….mersi muuuult de tot, m ai lamurit in mare parte…momentan astept certificatul de la Ms.vreau sa intreb numai dupa ce am experienta in uk pot sa aplic pentru posturi de training pe NHS?mersi.

 5. IN UK e cel mai greu sa razbati…dar cred ca merita…pentru ca aici nu exista deloc rasism, asa e educatia,(nu ca in Franta, Germania…)iar ca medic ei nu fac discriminare ca in Franta….daca esti bun esti de-al lor si esti platit ca ei, nu conteaza ce natie esti.
  Toate lucrurile aceste nu le-am aflat de la romani…pentru ca ei sunt destul de egoisti, le e frica sa nu le furi job-ul…am contactat 3 colegi de-ai mei din Cluj si nu mi-au raspuns de 4 luni facebook, mess, mail…toate lucrurile acestea le-am aflat de la un pakistanez care a facut facultatea in Romania si de la consultanti de alta nationalitate de aici care si ei tot asa au facut
  Consulta si site-ul medicilor romai in UK http://www.smruk.org/ este f util
  Referitor la aplicatie:
  Poti sa aplici oricand dupa ce ai GMC full registration…doar ca ai slabe sanse sa te cheme la interviu(trebuie sa studiezi person specification si imagineazati ca ei dau un punctaj la fiecare candidat…de ex eu am primit un punctaj d aproximativ 35 din 350 la o aplicare(nu am IELTS, nu am certificate de recunoastere a FY1,FY2, CMT1, CMT2…deci e foarte foarte greu, imposibil cxhiar)…dar ca Specialty doctor poti veni dupa 3 ani de rezidentiat pe specialitatea respectiva(interviul se poate realiza si telefonic daca dai adresa din Romania)….adica esti un ajutor de consultant sau de specialist aici… si dupa un timp te intorci in tara si termini specialitatea apoi te inscri in GMC ca specialist si ai suntat 5-6 ani de munca de la inceput aici in UK prin toate etapele care su sunt foarte grele. Mai mult este foarte important sa urmaresti in specialitatea ta care sunt cerintele, criteriile, ce trebuie sa ai in portofoliu.Pana cand nu am ajuns aici nu-i dadeam deloc importanta caietului de rezident din tara…dar se pare ca este foarte foarte foarte important….De exemplu ca sa fi specialist in uk pe ofta trebuie sa ai facute cateva sute de operatii de cataracta…ceeea ce in Romania numai in visele tale erotice le poti face….adica niciuna ca nu te lasa….deci va trebui sa recuperezi in timpul tau liber cand incepi sa lucrezi ca specialty doctor, tot ce-ti lipseste din portofoliu de specialist…(pentru ca poti fi specialist din tara dar daca tu nu ai portofoliu aproape complet nu poti intra ca specialist in NHS, nu te primesc, nu-ti dau job-ul)

  Pentru posturile de training se aplica prin https://secure.intrepidonline.co.uk/ICAMS2010CENTRAL/sys_pages/common/login.aspx sau london deanery care e separat….iar pentru posturi de specialty doctor, locum apoiment for training LAT(care e recunoscut ca training) si locum apoiment for service LAS(care nu e training)pe NHSJOB sau http://careers.bmj.com/careers/jobs/view-section.html?action=viewJobOverview

 6. IN UK e cel mai greu sa razbati…dar cred ca merita…pentru ca aici nu exista deloc rasism, asa e educatia,(nu ca in Franta, Germania…)iar ca medic ei nu fac discriminare ca in Franta….daca esti bun esti de-al lor si esti platit ca ei, nu conteaza ce natie esti.
  Toate lucrurile aceste nu le-am aflat de la romani…pentru ca ei sunt destul de egoisti, le e frica sa nu le furi job-ul…am contactat 3 colegi de-ai mei din Cluj si nu mi-au raspuns de 4 luni pe facebook, mess, mail…toate lucrurile acestea le-am aflat de la un pakistanez care a facut facultatea in Romania si de la consultanti de alta nationalitate de aici care si ei tot asa au facut
  Consulta si site-ul medicilor romai in UK http://www.smruk.org/ este f util
  Referitor la aplicatie:
  Poti sa aplici oricand dupa ce ai GMC full registration…doar ca ai slabe sanse sa te cheme la interviu(trebuie sa studiezi person specification si imagineazati ca ei dau un punctaj la fiecare candidat…de ex eu am primit un punctaj d aproximativ 35 din 350 la o aplicare(nu am IELTS, nu am certificate de recunoastere a FY1,FY2, CMT1, CMT2…deci e foarte foarte greu, imposibil chiar)…dar ca Specialty doctor poti veni dupa 3 ani de rezidentiat pe specialitatea respectiva(interviul se poate realiza si telefonic daca dai adresa din Romania)….adica esti un ajutor de consultant… si dupa un timp te intorci in tara si termini specialitatea apoi te inscri in GMC ca specialist si ai suntat 5-6 ani de munca sisifica aici in UK prin toate etapele care su sunt foarte grele cu concurenta mare. Mai mult este foarte important sa urmaresti in specialitatea ta care sunt cerintele, criteriile, ce trebuie sa ai in portofoliu. Pana cand nu am ajuns aici nu-i dadeam deloc importanta caietului de rezident din tara…dar se pare ca este foarte foarte foarte important….De exemplu ca sa fi specialist in uk pe ofta trebuie sa ai facute cateva sute de operatii de cataracta…ceeea ce in Romania numai in visele tale erotice le poti face….adica niciuna ca nu te lasa….deci va trebui sa recuperezi in timpul tau liber cand incepi sa lucrezi ca specialty doctor, tot ce-ti lipseste din portofoliu de specialist…(pentru ca poti fi specialist din tara dar daca tu nu ai portofoliu aproape complet nu poti intra ca specialist in NHS, nu te primesc, nu-ti dau job-ul)
  Pentru posturile de training se aplica prin ICAMS2010CENTRAL sau london deanery care e separat….iar pentru posturi de specialty doctor, locum apointment for training LAT(care e recunoscut ca training) si locum apointment for service LAS(care nu e training)pe NHSJOB sau careers.bmj.com

 7. @Daniel Negrea:Mersi mult pentru tot ce mi ai scris si ca mi ai scris atat si asa de repede..si ca ti ai luat din timp sa mi raspunzi.o sa incep sa mi caut serios.poate te voi mai deranja cu vreo intrebare puerila in viitor…mersi mult iti doresc sincer multa bafta.o zi minunata iti doresc.

 8. Am gasit foarte multe raspunsuri pe acest forum, mai putin ceva care sa se potriveasca situatiei mele. Sunt absolvent promotia 2010 si ma gandesc serios sa fac altceva decat rezidentiat in Romania. Care ar fi alternativa in UK? Multumesc!

 9. E foarte simplu. Iti revizuiesti engleza(in Romania sau poti sa alegi un colegiu din UK pentru asta, de ex City College Of Sheffield, iesi aproape la acelasi pret ca in Romania, iar nivelul este incomparabil, mult mai mare, sunt cursuri full time 20ore/sapt,termene de 2 luni, reducere 10% daca platesti un termen la inceput, dar poti sa platesti si numai o saptamana daca vrei)apoi dai IELTS-ul, intre timp te inscri in GMC, iar apoi incepi si aplici pe INTERPID I-CAMS, pe post de FY1 SAU FY2 pozitii de training pe ce vrei tu sau pe NHS-JOB pozitii de LAT, LAS nivel FY1, FY2. Poti sa incerci sa aplici si fara IELTS, dar posibilitatea sa te cheme la interviu e mai mare cu acesta. Apoi fa cursuri internationale in domeniul in care vrei sa aplici, congrese recunoscute international…o sa te ajute in viitor cand vei aplica pentru urmatoarele nivele).

 10. @Daniel Negrea: din cate ati scris, sa inteleg ca sunteti oftalmolog?sper ca da…eu termin acum rezidentiatul in oftalmo intr-o mare clinica din Romania unde mai departe de hidrodisectie nu am fost lasat sa fac….
  vreau sa va intreb mai in detaliu cat de dificil a fost sa intrati pe un post de SHO in Uk,cat ati avut de cautat si daca se ofera pregatire chirugicala in ofta acoloșam vazut destule joburi la nivelul asta pe nhs jos sau bmj,dar nu stiu cat de solicitate sunt.
  cu mii de multumiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile