73 comentarii la “Posturi în NHS

 1. Nu sunt rezident pe oftalmologie. Te rog incearca sa nu mai folosesti apelative de politete. Trebuie sa ne iasa odata din cap pentru totdeauna servilismul acesta inoculat in sutele de ani cat timp am fost asupriti…si am pupat maini si picioare. Suntem colegi, nu?, asa vei fi considerat in Anglia.
  Ca sa-ti faci ceva experienta cu sistemul britanic poti sa aplici pentru un grant de observership la Societatea Europeana de Oftalmologie(pentru esteuropeni) sau dupa ce termini la International Ophthalmology- Clinical Felowship.(pt observership sunt mai bune centrele mai mici,pt ca in cele mari exista un rulaj incredibil si nu au timp de tine, te pun langa un fellow si au rezolvat treaba iar pentru fellowship cele mai mari ca aici ai ocazia sa-ti imbunatatesti portofoliul, adica sa faci operatii, sa inveti)
  Ce am auzit in ultimele zile, e faptul ca exista Honorary Fellowship(daca ai bani, sa te sustii, vi gratis aici, nu te platesc si inveti, lucrand pentru ei, te invata, iar dupa ce inveti cataracta care este de baza poti aplica in NHS, dar tre sa sti ca Londra are chirii scumpe 160 lire/sapt chiria pt un roomshare, incearca sa-ti gasesti cat mai aproape de clinica, pt ca transportul in comun este f f f obositor sa mai faci 1-2 ore pe drum)
  Pentru tine de fapt cel mai bine este Specialty Doctor(care nu este corespondentul medicului specialist din Romania, esti de fapt ajutor de consultant, nu figurezi in pozitie de training, dar te intelegi cu ei la inceput sa te invete cataracta si sa-ti acorde 1 operatie cel putin /sapt)sau vi extra in timpul liber, exact asta sa cauti pe NHS jobs, sunt o gramada, cere interviul telefonic, contract pe un an, inclusiv daca poti sa vi inainte de a-ti da specialitatea ar fi bine, nu te grabi sa dai specialitatea, pt ca dupa ce esti specialist este cred eu mai greu(ai titlu dar nu sti aproape nimic)

  La interviu de Specialty Doctor te intreaba daca te descurci sa consulti pacienti si sa pui diagnostic(asta ii intereseaza pe ei, sa-i decongestionezi cu munca de ambulator)…..spui ca da si ca esti bun si ca prescri tratament dupa BNF si gata…tre sa ai incredere in tine, asta le place lor sa fi confident, chiar daca esti bata si apoi te vei descurca tu, ca asa am fost invatati sa ne descurcam fara sa fim de multe ori invatati…

  Apoi poti sa incerci cu firme de recrutare…Latitude, Medacs, Holt mi s-au parut cei mai constinciosi.Aplica online. Holt pe termen scurt dar se misca repede.ID Medical m-au dezamagit si nu numai pe mine. Vezi la sectiunea de unde ai aflat de ele da numele meu si daca reusesc sa te plaseze intr-un post imi dau 300-400lire si-i impartim, la inceput orice bani sunt bineveniti.

 2. @Daniel Negrea:multumesc mult pt promptitudine si detalii.zilele astea încep sa trimit aplicații si o sa mai postez din când in când despre cum merg lucrurile poate e de folos si altora.
  Încă ceva:eu m-am înscris deja la examenul de specialist din oct;as vrea sa Il dau sa mă vad scăpat de el;sa nu Il dau deocamdată?Imi scad șansele pt un post de rezident in uk?oricum deocamdată am doar certificatul de echivalare al facultatii,cel de medic specialist si înscrierea ca specialist in gmc le pot amâna cât vreau,nu?cu multumiri,încă o data

 3. Acum daca ti l-ai programat, da-l. In acest timp aplica pentru Specialty Doctor (prin firme si de unul singur) si pentru observership si fellowship. Tu ca viitor medic specialist trebuie sa vi aici in UK si sa-ti construiesti portofoliul, ce se cere in curicula lor de pregatire, cuantumul de operatii de cataracta in principal. Dupa ce le ai acestea, poti sa fi angajat pe post de medic specialist sau registrar. Bineinteles ca tu trebuie sa te inscrii in GMC. Nu stiu daca merita sa astepti dupa certificatul de medic specialist ca eliberarea lui e greoaie, ca cei de la ms se misca greu). Asa ca iti recomand sa te inscri in GMC normal doar ca absolvent, cu Full registration, ca oricum nu te va ajuta faptul ca esti specialist deocamdata. In timpul acesta pana iti gasesti post de specialty doctor poti sa faci observership daca te tine buzunarul, fellowship, sa dai IELTS-ul daca ai chef dar nu e necesar pentru specialty doctor. Iti va fi necesar cand vei aplica pe un post de training in NHS.

  Este foarte foarte important sa-ti scoti de la minister si
  Certificat care atesta drepturi castigate generale in profesia de medic, deci nu speciale Drepturile speciale sunt vechimea ca medic specialist. (ai nevoie de aproape aceleasi acte ca pt cel de conformitate, acesta iti atesta vechimea mai mare de 3 ani daca o ai). Daca aduci certificatul acesta de la ms, orice an de vechime din tara ti se i-a in considerare la grila de salarizare din UK.

  Cine vine in UK si are nevoie cat de cat de un sfat sau ajutor: 07404437772 [email protected] Trebuie sa ne ajutam unii pe altii ca aici suntem cu adevarati frati. Eu am fost dezamagit de 3 colegi de facultate, pe care o sa-i pun pe lista rusinii la momentul corespunzator, cand se va face o asemenea lista. Nu mi-au raspuns de 5-6 luni la mail, mess, facebook. Deci mai sunt inca medici egoisti necopti la minte la care le e frica sa nu cumva sa le iei job-ul sau sa ajungi ca ei. Ca dupa aceea cum se mai poate mandri mamica lui prin vecini ca copilul ei a ajuns la NASA, ca doar vom fi toti nu acolo nu si nu mai are nici un farmec? ….Rusine egoistilor

 4. Citez pe un coleg din Anglia Alex Lita care a postat despre Accession Worker card pe smruk.org, un lucru f f f important:

  „Permis de munca se poate obtine si pentru posturile de nontraining (personal am avut permis de munca si ca RMO si ca Specialty Doctor – ambele posturi de nontraining).
  Randurile de mai jos apartin logodnicei mele. Ea nu este medic, dar a lucrat initial in UK ca Limited Company:
  „Indiferent de jobul pe care il obtii in UK, ca cetatean roman iti trebuie Accession Worker Card ca sa poti incepe munca legala. Ca medic, fie ca ai obtinut un post de training sau nontraining, angajatorul tau trebuie sa aplice la Home Office ca sa iti obtina aprobarea de a lucra pentru ei – Letter of Approval. Dupa ce obtii acest Letter of Approval trebuie sa aplici individual cu formularul BR3 pentru AWC (permis de munca). Legea spune ca nu ai voie sa incepi lucrul pana nu ai AWC in mana. Asa ca, din pacate chiar daca angajatorul iti face oferta de lucru si o semnezi trebuie sa astepti in jur de 3-4 saptamani sa obtii acest permis de munca pentru a incepe lucrul (procesul poate fi scurtat prin trimiterea unui fax de catre angajator in care sa solicite tratarea in regim de urgenta a aplicatiei tale; in general functioneaza daca spitalul suna si trimite si fax catre UK Border Agency si le cere in mod expres urgentarea). Obtinerea AWC nu implica nici un fel de cheltuiala din partea angajatorului.
  Daca dupa cateva luni te hotarasti sa iti schimbi jobul, noul angajator trebuie sa iti obtina un nou AWC. Ca sa scapi de AWC, adica sa obtii drept de munca nelimitat in Marea Britanie, trebuie sa ai 12 luni de munca continua in UK (pot fi si doi angajatori atata timp cat nu ai nici un gap intre joburi).
  Varianta Limited Company este aleasa de medicii romani care vin sa lucreze ca locum in UK pentru ca iti da o libertate mai mare de miscare. Iti deschizi un self business in regim de urgenta si poti sa incepi munca de a doua zi. Trebuie sa iti faci un cont bancar de business, iti angajezi un contabil care sa iti calculeze taxele si esti platit pe ora. Avantajul este ca iti poti deduce din profit cheltuielile cu transportul, mancare, etc si ti se impoziteaza mai putin venitul. Nu ai drepturile unui angajat (asigurari sociale, etc) dar castigul ramas este saisfacator. Cheia este sa ai un contabil bun (fie independent, fie umbrella company) pentru ca la sfarsit de an financiar sa iti calculeze cum trebuie impozitul pe venit. In aceasta calitate, de self employed, poti fenta birocratia cu Work Permit-ul si incepe repede un job. Nu este forma ideala de a lucra daca iti doresti o cariera pe termen lung in UK, pentru ca pe posturile permanente ffff putini te vor angaja cu Limited Company.
  Concluzia, daca vrei sa incepi lucrul cat mai repede cea mai buna varianta este limited company. Pe termen lung insa, te poti gandi sa aplici pe joburi, fie direct la NHS fie prin agentii de recrutare, ca sa obtii un post pentru care angajatorul se se angajeze sa iti obtina work permit (AWC) – mai greu dar nu imposibil.
  Mult succes!”

 5. Am citit cu atentie toate posturile, incercand sa aflu cit mai multe lucruri despre sistemul de sanatate si munca britanic. Cu toate astea sunt inca in ceata! Sunt medic specialist de medicina de familie in Romania si de 6 luni ma chinui sa ma inregistrez la GMC. Cind am crezut ca s-a terminat cu actele si le-am expediat prin posta la ei, am primit mesaj ca nu este buna recomandarea angajatorului, ca nu am aplicat cum trebuie (trebuia „full gp” si nu „full gp and speccialist”, iar certificatul de buna practica de la colegiu a fost trimis pentru verificari pentru ca ei nu au modelul in baza de date. Sincer, nu stiu mai departe ce urmeaza, cum as putea aplica pentru un job, eventual ce fel de job sa caut ca gp? Sunt disperat de sistemul de sanatate romanesc si am nevoie de bani (ca toti romanii…rate, etc.). Ajutati-ma cu sfaturi va rog!
  PS. Fara falsa modestie sunt un medic de familie bun si ma pricep la foarte multe!

 6. Este normal sa fi in ceata,pentru ca in orice sistem sunt reguli si reguli si nu ai cum sa le sti pe toate, inclusiv medicii romani care lucreaza de peste 10 ani sunt in ceata cu anumite lucruri, pentru ca sistemul de aplicare, de training se schimba de la an la an. Ce-ti ramane de facut este sa studiezi site-urile oficiale. De exemplu in cazul tau pe site-ul GMC scria la sectiunea:
  http://www.gmc-uk.org/doctors/registration_applications/eea_evidence_romania.asp#GP_Registration

  Applying for entry onto the GP Register
  To be entered onto the GP Register you must also hold full registration.
  citez:
  Direct entry
  If you are eligible for direct entry onto the GP Register, as set out below, and you do not already hold full registration, you should apply for full registration with a licence to practise and entry onto the GP Register at the same time.

  To apply for entry onto the GP Register you will need to hold either:

  A Certificat de medic specialist medicină de familie awarded by the Ministerul Sănătătii Publici (the Ministry of Public Health). If your certificate does not clearly state that your training for general medical practice meets the standards laid down in Article 28 of Directive 2005/36/EC you will need to hold a letter from the Ministerul Sănătătii Publici (the Ministry of Public Health) which confirms that your training meets those standards

  OR

  A certificate of acquired rights for general medical practice awarded by the Ministerul Sănătătii Publici (the Ministry of Public Health). The certificate must state that it was awarded to you in accordance with Article 30(1) of Directive 2005/36/EC.

  Certification
  If you do not fulfil the above criteria, you should complete an application for full registration first and tell us what general practice qualifications you do have. We will assess your application for full registration, and have a look at your general practice qualifications.

  If you are not eligible for direct entry onto the GP Register, we will refer you to our Certification Team once your full registration has been granted.

  The Specialist and GP Certification Team will tell you whether you are eligible to apply for a Certificate of Eligibility for GP Registration (CEGPR), and advise you on what to do next.

  Deci aici spune ca trebuia sa aplici pentru full registration with licence to practice initial, iar dupa ce vei primi acel cont sa aplici in acelasi timp atat pentru full registration cat si pentru intrarea in GP register.

  Eu am facut pas cu pas ce zic acestia, pe contul meu. Deci dupa ce ai terminat aplicatia de full registration, apesi din nou pe butonul de aplicare, spui ca nu vrei sa renunti…nu ….nu, si iti apare un meniu unde poti sa alegi:
  Full registration with a licence to practise and entry on the GP Register si nu Full registration with a licence to practise and entry on the GP and Specialist Registers. Nu stiu de ce ai ales-o tu pe adoa. Asta o alegi daca eventual mai deti si alte specializari.

  Deci nu are rost sa fi disperat. Vorbeste cu cei de la GMC s incepe o noua aplicatie in contul tau exact asa cum cer ei si cum trebuie. Pur si simplu stergi aplicatia initiala si incepi alta din nou. Dupa ce termini trimiti prin mail poza la aplicatia ta si nu mai trebuie sa trimiti alte acte ca le au ei.(cred eu).

  Referitor la recomandarea angajatorului….daca citeai comentariile mele anterioare scapai de treaba asta cu recomandarile, pt ca nu verifica nimeni. Trebuia sa spui ca ai fost inscris in colegiu de la inceput, imediat dupa terminarea facultatii si gata si ca nu ai avut intreruperi. Iar referitor la certificatul profesional curent, exista un formular standard, eventual trebuie sa ceri ca iti trebuie pentru inscrierea la GMC in Anglia. Daca vrei ia adresa mea de mail si da un mesaj si-ti trimit certificatul meu eliberat de cluj care a fost bun, eu doar l-am tradus si sa-l compari cu al tau.

  Referitor la dorinta de a vrea sa lucrezi. Multi vor lucrul acesta dar este foarte greu pana iei primul job, iti trebuie rabdare multa si bani(culme dar asa si este, daca nu ai bani pt drumuri, interviuri….oricum pt ce job-uri aplici cere interviu telefonic daca se poate)

  Dupa ce termini cu inregistrarea pot sa-ti mai dau sfaturi pt gasirea unui job
  Numai bine,
  Daniel

 7. am o nelamurire:
  Presupunand ca am intrat pe un post de training la un nivel mic F2 si nu iau examenul pentru SHO, ce patesc?pierd locul din training, il pot da din nou,pot lucra ca locum pe F2 si sa incerc alta data?cum e?(sau imi dau 2 palme si ma trimit in tara?)

 8. @corina: te înţeleg, vii dintr-o cultură a blamului, ca şi mine, în care ameninţarea şi natura definitivă a puniţiei ne-a terorizat pe toţi. În UK, faci şi ai atât cât îţi este valoarea. Nu-ţi dă nimeni nicio palmă. Dacă nu-ţi faci portofoliul de F1, repeţi F1. SHO poţi deveni încă din F2, nu e un examen propriu-zis pentru SHO. Cu locul de training treaba e mai nuanţată, poţi avea contract cu un spital numai pentru un an, de ex. F1, după care, chiar dacă l-ai trecut cu brio, poate fi nevoie să cauţi alt post ca să faci training de nivel F2. Poţi fi F1 şi la 40 de ani, dacă problemele de familie etc. te-au ţinut pe loc. Nu interesează pe nimeni. Normal, nici n-ai să fii considerat „de elită”.

  Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile