73 comentarii la “Posturi în NHS

 1. Buna,

  Felicitari echipei pentru initiativa.

  Sa trec la subiect. Sunt rezident de an 3 in RO interesat de LOCUM in UK.
  Am si eu 2-3 intrebari referitoare la tot procesul de a lucra ca si MD in UK si imi doresc sa stiu daca am inteles eu bine despre ce trebuie sa fac.

  Pasul 1. Parcurg toate etapele pentru a obtine licenta de la GMC
  Pasul 2. Imi obtin dreptul de lucru in UK (singur sau prin agentie).
  Pasul 3. Imi fac anlizele in UK (singur sau prin agentie)
  Pasul 3. Imi caut de lucru (singur sau prin agentie).

  Asa am inteles eu ca e schema de lucru. Gresesc ? Daca da, unde ?

  Apoi:
  1. Cea mai buna intrare in sistemul LOCUM ar trebui sa fie ca si SHO ?
  2. Ce faci in situatia in care toate job-urile de SHO (si nu numai) in sistemul LOCUM iti cer minimum 6 luni experienta asemanatoare in UK ?
  3. Unde si cand faci Basic Life Support (sau ceva asemanator) training ?

  Merci anticipat.

 2. @Virgil: paşii sunt, în esenţă, cei enumeraţi.

  În rest:

  1. Ca şi rezident an 3, mai ales cu zero experienţă de UK, nivelul de SHO e prea sus. Ar trebui să vizezi F1. Oricum, cu numai 3 ani de practică (din care 0 în UK), nici agenţiile nu-ţi vor căuta (sau găsi) posturi ca SHO. Începe ca F1. Nivelul SHO este, într-adevăr, cea mai bună „intrare” pentru tinerii specialişti români.

  2. Începi ca şi F1, de obicei pe trust grade (adică nu e post de training).

  3. BLS/ALS/EPLS faci prin agenţie sau îţi cauţi singur.

  Având în vedere toate aceste dificultăţi, îţi spun ceea ce am zis de atâtea ori: începe ca RMO, e cea mai simplă cale.

  Succes.

 3. Buna.
  Sunt medic specialist in boli infectioase, am experienta de 6 pe aceasta specializare.
  Vreau sa profesez in Anglia ca infectionist.
  As vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.
  Mentionez ca am toate actele conform legislatiei europene.

 4. Buna.
  Sunt in primul an de rezidentiat (radiologie).
  Am vreo sansa sa intru in sistemul lor NHS de training si in ce grad? Am o nelamurire si cu obtinerea Foundation competences.
  Multumesc frumos.

 5. in cateva zile imi voi da examenul de specialitate pe psihiatrie, si ma gandesc serios sa plec din tara, si anglia este una din obtiuni!intrebare:la ce nivel se va face echivalarea (consultant?)?e adevarat ca nu poti lucra decat 6 luni intr-un loc?

 6. Daca ma poate ajuta cineva.
  In romania sunt medic de familie. M-am inregistrat in Anglia – Fully registered medical practitioner with a licence to practise. Pentru ce posturi pot aplica ?
  Multumesc

 7. Pt Daniela
  pe site-ul NHSjobs….cauta post de trust doctor sau specialty doctor pe infectioase. Lucreaza un timp, un an pe acest post ca sa-ti faci experienta, sa cunosti sistemul, sa obtii referinte de la medici englezi si sa te inscri in GMC inainte de toate.

  Pentru Cristina: ….Mentionez ca nelamuriri in general toti avem in continuare despre multe.Sanse ai sa intri in sistemul lor de training dar fie incepi cu FY 1,2, fie faci un an de locum nivel Fy2 sau SHO si rogi dupa 3 luni pe un consultant sa-ti complecteze certificatul B de competente FY 1,2 si cu acesta poti aplica direct pe ST1 de Clinical radiology
  Pe i-CAMS

  Pt Alinutza: Daca lucrezi 6 luni intr-un loc, Spitalul daca mai are nevoie de tine solicita prelungirea contractului cu inca 6 luni….
  Echivalarea ta va fi facuta la nivel de medic specialist(nu stiu exact, se poate sa te incadreze direct la consultant)dar nimeni nu te angajeaza pe acest post daca nu ai experienta in UK. Mentionez ca in UK nu este nevoie de medici specialisti, ii au pe ai lor. In UK este nevoie doar de holoangari , adica inlocuitori, sau ajutoare. Ca sa ajungi specialist aici ai nevoie de multa multa multa munca….poti sa fi in tara Prof.Univ.Dr…. Deci cauta si tu pe NHSjobs orice de psihiatrie(locum, trust, specialty doctor)
  Fiecare trebuie sa se autoevalueze si sa considere pozitia, nivelul potrivit pe care el considera ca ar face fata…..Cunosc multi care nu au facut fata si au abandonat dupa 1 zi, daca s-au supraevaluat. Ca locum e posibil sa te ia si ca consultant, daca ai hartii, dar nu stiu daca faci fata fara nici experienta in UK.

  Pentru Dana: Eu as incepe pe orice post crezi tu ca ai putea face fata, un an.Iti recomand sa incepi cu ce gasesti. Aplica pe tot ce gasesti pe NHSjobs si vezi cati te cheama la interviu(prima data incepe cu posturi specifice de specialitate, daca gasesti, locum de general practitioner….. iar daca dupa 3-4 luni nu te-a chemat nimeni, aplica cu un nivel mai jos) si tot asa scazi nivelul pana te cheama cineva la interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile