103 comentarii la “Primii paşi spre a deveni RMO în Anglia

 1. Şanse de a găsi un job sunt, mereu, dar scad exponenţial dacă e vorba de training posts. Din câte am înţeles nu e prea uşor să ajungi GP, dimpotrivă! Dacă n-ai practicat vei avea nevoie de training clinic, sub o formă sau alta, recunoscut (în sensul că are valoare la dosar) sau nu (valoare numai pe plan personal, ca experienţă şi practică).
  Există tot felul de oportunităţi, mai ales în privat, pentru medici fără specialitate, adesea greu de găsit dacă nu eşti la faţa locului. Din păcate, nu mă pot pronunţa mai amănunţit fără riscul de a vorbi prostii, deoarece n-am avut de-a face direct cu o asemenea situaţie, fiind gata „antrenat” şi fără întreruperi în activitatea medicală.
  Chiar şi pentru un job de RMO e nevoie de cel puţin doi ani de practică în antecedente.

 2. Buna Paracelsus, multumesc mult pt raspuns. Ai dreptate cand spui ca am nevoie de un training post. Nu stiu ce valoare are acum stagiatura de un an facuta acum 10 ani. Sunt curioasa daca examenele de licenta canadiene au vreo greutate…plus cei 4 ani de clinical research in Detroit. Am incercat si inca incerc sa gasesc un job decent in Canada, Windsor mai exact, dar pt medicii straini (IMGs) e foarte greu de gasit un job apropiat de domeniul medical, in special in orasele mici. Acum fac naveta intre Windsor si Detroit , trec granita zilnic, fiind la 30 min distanta. Nu am avut de ales, Canada fiind extrem de neprimitoare cu cadrele medicale calificate. Pot sa spun ca am fost norocoasa fiind la granita cu America, americanii fiind mai relaxati in privinta asta.
  Cam asa merg lucrurile aici: cand am venit eram cu experienta medical recenta, mi-au trebuit 2-3 ani sa dau examenele, apoi cu examenele luate am aplicat la rezidentiat dar deja eram out of practice de mai mult de 3 ani, si cum avantajati sunt cei fresh..you guess…:)
  Am verificat site-ul GMC si lista impresionanta de acte cerute pt o aplicatie de medic in Anglia..:) Acum sunt incurcata de certificatul acela de good standing obtinut de la colegiul local,…nici buletin curent nu mai am:) si nu am fost inscrisa la colegiu pt ca am plecat… Sunt hotarata sa vizitez Romania sa le rezolv, insa ma incearca intrebarea unde as putea gasi locuri de training in Anglia.Trebuie sa mai fac research pe net, asta e clar.
  Am auzit si de varianta examene PLAB daca ei te gasesc nepregatit.. asta nu ma sperie pt ca deja am dat ceva similar aici..
  Anyway, daca ai informatii utile (in special de agentii de recrutare) te rog sa ma contactezi , sunt foarte determinata sa continui pt ca m-am plictisit de joburile astea temporare si vreau sa ma stabilesc la un job care chiar imi si place, pe viitor.

  PS Daca preferi sa chatuim si ai cont in yahoo, ma poti adauga in contacti si putem vorbi live. Otherwise, email is fine:)

  Eliza
  [email protected]

 3. Salut Paracelsus.
  Am o intrebare in legatura cu cursurile de ALS, PALS. Agentiile astea de recrutare ca RMO vor sa faci cursurile pe care le ofera ei sau poti sa vii cu niste cursuri facute in alta parte? Am auzit ca se faceau niste cursuri de ALS la spitalul Floreasca din Bucuresti si ma intrebam daca acest curs ar fi bun.
  Multumesc anticipat.

 4. Se cer cursuri ALS/EPLS certificate de către ERC (European Resuscitation Council). Dacă cele de la Floreasca nu sunt acreditate ERC, nu sunt bune (adică nu-s valabile pentru angajarea ca RMO).

 5. Please can you send me a copy of your scanned Language Certificate test. If you have an equivalent score to the IELTS test then that will be fine. If not you will have to pass an IELTS exam with a minimum score of 7. This is not required by the GMC but is a requirement for NES Healthcare.

  Asta mi au scris cei de la NES Healthcare. Sa inteleg ca nu toate firmele de recrutare cer ILETS?

 6. Nu. Am recomandat RMO International, firma cu care am mers eu, care te intervievează în engleză şi e suficient ca să-şi dea seama dacă faci faţă sau nu, nu cer niciun test de limbă.

  După cum chiar tu citezi, e o cerinţă specifică pentru NES Healthcare (principalul competitor al RMO Intl., care cam joacă murdar, încercând să recruteze doctori deja angajaţi la RMO Intl.).

  Faci cum vrei. După cum ziceam, IELTS nu este mandatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile