103 comentarii la “Primii paşi spre a deveni RMO în Anglia

 1. salutare!n am gasit nici o informatie despre medicina de laborator,si anume daca a plecat cineva cu medicina de laborator?
  se poate aplica si ptr RMO daca in ultimii 4 ani nu am facut clinic
  multumesc

 2. Am cunoscut un RMO român care era rezident de medicină de laborator (în România). Deci trebuie că se poate. Totuşi, probabil că făcuse şi ceva practică clinică. Contactează RMO International şi întreabă. Succes.

 3. scuze ca revin cu intrebari,dar ptr a lucra tot in laborator nu s ar putea,adica microbiolog,hematolog?
  lucruri care tin de laborator.
  Multumesc

 4. O intrebare in legatura cu taxa care trebuie platila la GMC:

  Taxa este de 410 lire, dar am vazut ca difera in functie de venitul anual. Dupa cum toata lumea stie ca un medic stagiar nu castiga mai mult de 3000 de lire/an, presupun ca ar trebui sa fie sub 410 lire, nu? Ce trebuie sa fac si as putea sa rog firma de recrutare sa imi plateasca aceasta taxa?

 5. Dacă te referi la Anglia, voiai să zici 30000 lire/an (treizeci de mii). Dacă te refereai la stagiarul român, acesta câştigă mai puţin de trei mii.
  Oricum: vezi aici.
  RMO International îţi poate plăti taxa, la cererea ta, după ce ai un contract ferm cu ei, urmând să ţi-o deducă din salariu. Şi alte firme fac aşa ceva.
  Recomand varianta asta dacă se poate, pe principiul simplu „cât mai puţini bani înainte.”
  Eu am plătit iniţial numai drumul. Apoi, după ce ai banii tăi de medic în UK, £410 pe an nu mai pare aşa mult.
  Succes.

 6. Draga Paracelsus,
  iti multumesc nespus pentru efortul depus prin postarea acestor informatii.Ne sunt absolut folositoare!!!
  Eu tocmai am devenit specialist dermatolog si ma aflu in faza de inscriere la GMC.Am contactat cateva companii de recrutare, ce-i drept din Romania…mi-au recomandat sa incep cu RMO deoarece e mai facil ptr a ma familiariza cu sistemul med din UK.
  As vrea sa stiu parerea ta in legatura cu asta.E greu de obtinut un job de locum doctor/locum junior fara RMO? In urma celor spuse de tine, am hotarat sa-i contactez oricum direct pe cei de la agentia din UK.

  Iti multumesc anticipat,
  Sophia

 7. Diferenta fundamentala este cea intre sectorul privat (ca RMO) si de stat (FY1/2 in NHS, inclusiv locum). N-am lucrat in NHS, abia acum fac tranzitia spre munca de locum in acest sistem. Este chestiune de experienta pana la urma. Experienta ca RMO are putina valoare in NHS, care opereaza dupa reguli diferite, dar inseamna mult ca experienta in Anglia, deci ajuta chiar si la cautarea unui post in NHS.
  Posturile pana la SHO (Senior House Officer) in NHS, ca locum si fara a fi training- posts par sa fie relativ usor de obtinut. Cel putin asa mi se spune mie, dar dupa un an si ceva de facut RMO, cu dreptul de munca neconditionat in mana…
  Munca de locum pare sa fie mult mai avantajoasa decat cea de RMO, ca sistem si bani.
  Ce sa zic, poti incerca sa contactezi direct niste agentii de locum si sa sari peste faza de RMO, insa n-am cum sa te sfatuiesc exact, pentru ca eu am mers pe alta cale, adica am inceput ca RMO.
  Succes.

 8. as avea si eu o intrebare
  in legatura cu permisul de munca
  blue card,daca eu lucez ca si rmo 1 an de zile adica 12 luni,cand aplic ptr blue card poate aplica si sotul meu si automat sa primeasca drep de munca fara sa fi lucrat in uk?
  va multumesc

 9. Din cate stiu, da! Ceea ce e o veste buna. Tin minte ca aplicatia se face cu formularul BR1 si poti include membrii familiei, fara ca acestia sa fi lucrat in UK. Acelasi lucru se poate face si ulterior. Eu am aplicat singur pentru a merge mai repede. Am primit certificatul in 3 saptamani.
  Voi face demersuri pentru familie in viitor, pe exact aceasta baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile