103 comentarii la “Primii paşi spre a deveni RMO în Anglia

 1. apropo de id medical si eu lucrez tot cu ei si mi se par foarte ok, acum nu stiu ce sa zic cum vor decurge lururile mai departe , dar deocamdata sunt multumit! poate ne lamureste cineva cu mai multa experienta in colaborarea cu ei.

 2. Buna!Anul viitor termin faculatea de medicina si m-ar interesa foarte mult sa plec in Anglia ca medic.Se poate fara rezidentiat, ca medic generalist?Eu mi-as dori foarte mult sa imi fac si specializarea acolo.Ma poti indruma sau da-mi niste sfaturi, eu deja vreau sa incep de acum sa imi fac actele si sa invat si limbajul de specialitate medical!Doar ca acum am dat de atatea agentii de recruare si fiecare vine cu varianta prorie si nu stiu ce sa aleg…
  Multumesc!

 3. @stela: nu primeşti full registration fără 2 ani de practică, ci, cel mult, provisional registration. Pentru a te specializa în UK, va trebui să aplici pentru un post de training în Foundation Programme, la directă concurenţă cu absolvenţii englezi. Vezi aici. Nu e uşor, dar e posibil. Succes.

 4. nu inteleg prea mult din ce scrieti aici, dar pare tare greu de ajuns in anglia, cel putin pentru mine, care nu mai sunt foarte tanara, si ca atare, sunt extrem de comoda. in plus, nu-s nici clinician, sunt medic de laborator. aici fac hematologie, as avea vreo sansa de plecat?

 5. Vad ca nu am postat unde trebuia, asa ca mai scriu inca o data. Felicitari si multumiri din partea mea pentru initiativa.
  In 8 martie am un „job interview” pentru un post de Staff Grade Psychiatrist. Daca ma poti ajuta cu cateva sfaturi referitor la desfasurarea interviului(pe ce ar trebui sa ma axez, ce fel de intrebari imi vor fi adresate samd), ti-as fi extrem de recunoscatoare.
  Multumiri anticipate.

 6. Interviul nu este ceva de care trebuie sa va speriati. Nu este un examen, ci pur si simplu omul care te intervieveaza doreste sa stie ce fel de om esti si daca el considera ca puteti lucra impreuna. Trebuie sa descrii ce ai facut la ultimul loc de munca- deci cam trebuie sa-ti pregatesti un speech pentru asta. Apoi este bine sa stii cat mai multe informatii despre compania care doreste sa te angajeze.
  Iar intrebarea care mie nu prea mi-a placut: cand te-ai aflat ultima oara intr-o situatie profesionala dificila si cum ai rezolvat acea situatie? Ceea ce a urmarit, probabil, a fost aflarea tolerantei mele la stres si modul de rezolvare al unui conflict…nu stiu…
  Daca mai aveti intrebari si pot raspunde, cu cel mai mare drag.

 7. @dianet: e o întrebare standard, şi spune multe despre sistemul medical britanic :) De obicei, noi românii avem dificultăţi în a ne aminti „momentul dificil” atunci când suntem luaţi prin suprindere, probabil din cauză că suntem super-oameni, şcoala noastră e foarte bună, şi, practic, nimic nu ni s-a părut dificil, în special în lumina muncii dezorganizate pe răspunderea altuia (căruia îi pasă mai mult de plic decât de orice altceva).

  Lăsând gluma la o parte, întrebarea vrea să evalueze capacitatea de auto-analiză profesională continuă şi, prin urmare, capacitatea (extrem de importantă) de a învăţa din evenimente dificile.

  Cum ziceam, e standard şi nu e „eliminatorie”, oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile