103 comentarii la “Primii paşi spre a deveni RMO în Anglia

 1. Multumesc, Paracelsus…Stiu ca nu este o intrebare eliminatorie, pentru ca azi am fost anuntata ca am facut o impresie buna la interviu si ca voi primi cat de curand o oferta detaliata.

 2. stie cineva, daca ca simplu medic, doar cu diploma de absovire a facultati se fac angajari?Se ia in calcul tot ce inseamna practica ca experienta?Merci mult si bafta multa tuturor celor care vor sa plece…sper ca la anu da reusec si eu.Deocamdata mai am 1 an de studiu!

 3. După cum a specificat Paracelsus, poţi lucra ca şi RMO la orice vârstă, indiferent că ai sau nu specializarea luată. După ce ai făcut 2 ani de practică (i.e 2 ani rezidenţiat acasă), poţi merge ca şi RMO.

  După cum tot el specifică, poziţia de RMO e doar una cu care să te acomodezi cu sistemul medical britanic, să dobândeşti dreptul de muncă nelimitat, şi aşa mai departe. Dacă vei vrea să te stabileşti în Anglia, după o perioadă de făcut pe RMO, este indicat să te laşi, şi să optezi pentru un post de SHO (la început probabil cel mai indicat), care deja e orientat pe o specializare, cel de RMO nefiind pe o specializare anume, ci un amalgam de interne, urgenţe, ATI, ceva chirurgie generala/ortopedie, însă nu îţi va asigura finalitate pentru specializarea ta personală.

  Succes.

 4. Am 59 ani. Sunt medic primar Ob.Ginecologie. Am cunostinte minime de Lb.Engleza. Ce sanse am pentru a fi angajata si ce acte trebuie sa pregatesc si unde sa le trimit?
  Va rog f, f, … mult sa ma ajutati.

 5. Draga d-na Mariana, cititi mai intai ce presupune postul de RMO..este cu mult sub nivelul unui medic primar..si presupune cunostinte medii de limba engleza.Insa sanse la aceasta pozitie aveti cu siguranta si asta datorita vastei experiente

 6. multumesc de sfaturi.Ma bucur de succesele si efortul care il faceti ca sa evoluati.Ca in tara nu va asteapta un viitor.Eu nici nustiu de la ce sa incep si daca merita,M-am inscris la EURES si urmeaza sa-mi postez SV-ul.VOI CE MA SFATUITI? RECUNOSC CA E CAM TIRZIU DAR AM O FIICA STABILITA IN LONDRA SI AS INCERCA CA SA MA POT ANGAJA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile