103 comentarii la “Primii paşi spre a deveni RMO în Anglia

 1. Sunt 3 praguri de impozitare: Pana la aprox 6500 lire pe an nu platesti impozit, apoi pana la 28.000 ( nu sunt sigur in privinta sumei pt pragul acesta, poate fi chiar mai mult ) platesti impozit 25 la suta, apoi ce castigi peste aceasta suma se impoziteaza cu 40 la suta.Deci pratic platesti pe o suma castigata intr- o luna 1, 2 sau chiar 3 tipuri de impozit, depinde de cat castigi.Cel mai simplu este ca daca ai un cotnract peste 35000-40000 de lire pe an brut sa scazi „grosso-modo” un 30 la suta pt impozit cat si NI ( national insurance, caci si asta se plateste lunar – un fel de cotizatie pentru asig med. oblig, somaj etc )

 2. Multumesc pentru raspuns.

  Dar atunci ce inseamna cele 5 valori diferite de salar pe care le ofera in oferta de job
  description? De exemplu:
  36,000-39,000-43,000-45,000-48,000 lire/an

 3. @Ariana: E in functie de rotatia pe care o satisfaci ( 1 sapt cu o sapt, 2 sapt cu doua sapt, doua sapt cu una sau ture de 12 ore )care evident influenteaza numarul d eore lucrate si care la randul lor influenteaza salariul ce poate fi mai mic sau mai maricel.

 4. @Ariana: dep. de multi factori cum ar fi experienta NHS ( 0 in cazul tau ), numarul de „sesiuni” pe saptamana, daca esti Trust Registrar ai banding, daca esti Staff Grade Doctor, Specialty Doctor nu ai , esti platita pe sesiuni. Nu te chinui sa intelegi de pe acum, sist e ffff diferit de Romania. Vezi ce scrie pe contractul tau, intreaba la salarizare cat iti ramane net-ul lunar si decizi singurica daca merita financiar oferta sau nu.

 5. Paracelus..
  Am primit o oferta de munca de la RMOIH si vreau sa te rog sa ma ajuti cu 2 sfaturi.
  1.Cat timp a durat pana ai plecat sa lucrezi?
  Eu am sustinut un interviu cu un Dr.de la ei,a fost multumit de cunostintele mele medicale si de engleza.A ramas sa-i contactez(pe mail) in momentul cand am primit de ma MS certif.de conformitate pentru GMC.

  2.Ai avut vre-o divergenta cu ei in ceea ce priveste munca ta prestata,proceduri medicale ,etc ?Mi-a tot spus,la telefon, ca au avut multi Dr si de la noi si din alte tari care in momentul cand au inceput lucrul au constatat ca ce scria in CV nu era tocmai real.
  Eu am experienta si ca asistenta,am lucrat si pe ambulanta,si sunt rezidnta pe M.Interna anul 2.

  Iti multumesc anticipat.

 6. @Emma:Nu stiu ce experiente a avut Paracelsus cu RMOI insa eu stiu 2 lucruri: platesc mai prost ca si concurenta, sunt probleme cu schimburie intre RMo ceea ce uneori te poate face sa pierzi trenul,avionul. In plus rotatia 2 sapt cu una libera pe care o folosesc destul de des este super obositoare pentru cei neobisnuiti cu munca de RMO.Dac nu ai semnat inca un contract ferm, gandeste-te si la varianta pe care ti-o poate propune concurenta lor directa.
  Daca doresti mai multe detalii, scrie-mi pe e-mail: [email protected]
  P.S. 2 ani de med de urg. in Ro ar trebui sa fie suficienti pentru a cunoaste „manevrele” uzuale ale unui RMO.

 7. Andrei are dreptate, concurenta plateste ceva mai bine. Am inteles ca RMO Int nu prea mai fac angajari pt ca s full de medici si atunci normal ca isi permit sa scada salariile si sa nu le pese de angajati.

 8. @emma: nu am avut divergenţe pe teme profesionale cu RMOI, însă am avut un CV „real”. Sunt oameni rezonabili şi de înţeles, cu condiţia să fii şi tu onest şi rezonabil. Din cum te descrii, nu cred că vei avea probleme, decât, poate, de adaptare la mentalitatea şi stilul medical britanic.

  Succes.

  @Andrei M: pentru ce altă agenţie de RMO ai mai lucrat?

 9. Multumesc paracelus…
  La ce te referi ca mentalitate? Ei mi-au trimis un pachet de informatii de la RMOI si am citit acolo ,printre altele,ca in UK cand ne adresam unui medic nu-i spui dr.”G” ci pur si simplu dl/dna „G”.

  Mlutumesc pt raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile