Rasnita manuala sau expresor cu rasnita integrata?

 Pentru pregatirea unei cafele de calitate este foarte important materialul folosit drept “combustibil de alimentare”. Cafeaua boabe isi pastreaza pentru putin timp proprietatile dupa ce a fost macinata, asa ca este necesara macinarea cantitatii potrivite ori de cate ori pregatim cafeaua. In acest caz este mai mult decat necesara o rasnita; acest instrument ne este de folos oferindu-ne posibilitatea de a macina rapid si la o granulatie corespunzatoare cantitatea de cafea pentru prepararea delicioasei si savuroasei licori matinale.

Rasnita manuala versus rasnita integrata

Cu siguranta ca un expresor de cafea care sa aiba o rasnita incorporata reprezinta idealul oricarui pasionat de cafea. Chiar daca este o solutie destul de costisitoare in comparatie cu o rasnita manuala, acesta prezinta o serie de avantaje:

  • Nu ocupa spatiu suplimentar in bucatarie, fiind integrata in masina de facut cafea;
  • Poti macina exact cantitatea de cafea care iti este necesara pentru pregatirea cafelei;
  • Este usor de realizat transferul din compartimentul de rasinire in cel de pregatire a cafelei;
  • Nu mai trebuie sa platesti pentru un obiect care ocupa spatiu excedentar.

Cu toate acestea nu trebuie sa uitam ca prezenta unei rasnite incorporate reprezinta un plus la costul total de achizitie al aparatului. De asemenea, marea problema pe care o poate prezenta genul acesta de combinatie este legata de gradul de granulatie al cafelei. Majoritatea rasnitelor integrate in espressoarele de cafea beneficiaza de o singura treapta de macinare, iar cutitele din sistemul de macinare nu sunt confectionate din materiale rezistente.

Atunci cand iti achizitionezi o astfel de masina de facut cafea este esential sa verifici calitatea cutitelor de taiere (acestea trebuie sa fie realizate din materiale foarte rezistente, precum otelul inoxidabil). Totodata este foarte importanta verificarea numarului de trepte de viteza pentru granulatie. Granulatia trebuie sa poate fi realizata de la cel mai mare grad si pana la cel mai fin (extra-fin).

Nu uita ca espressoarele utilizeaza cafea care este macinata la un nivel al granulatiei extra-fin, in caz contrar calitatea cafelei obtinute avand de suferit. Atunci cand iti achizitionezi o rasnita manuala o sa poti opta atat pentru numarul de viteze, cat si pentru nivelul de granulatie.

Cu toate acestea, in cazul in care bugetul iti permite, poti gasi solutii care sa imbine avantajele unei rasnite de calitate si pe un sistem de tip integrat. In acest fel vei putea cumpara un produs compact si performant care sa-ti permita sa macini si sa pregatesti o  cafea de calitate superioara!

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile