20 comentarii la “RMO – întrebări frecvente

 1. am si eu o mica intrebare :

  Eu termin facultatea de medicina acum si imi sustin examenul de licenta pe A.T.I. intrabarea mea este urmatoarea :

  -pot lucra ca RMO de acuma in UK?doar sa fiu absolvent de MG si licentiat ? sau imi trebuie sa fac aici ceva ani de rezidentiat ?
  Multumesc

 2. AHMED aceeias intrebare as sustine si eu ….PARACELSUS…te rog poti raspunde la intrebarea lui AHMEN sau fara Dubii trebuie cei 2 ani de experienta?

 3. As avea si eu o intrebare: stie careva care sunt modalitatile de a face rezidentiatul in Anglia(eu sunt anul 6 acuma)?

 4. multumesc tuturor si autorului pentru info.
  la prima vedere postul de RMO pare destul de tentant, mai ales pentru noi, esticii, care nu facem intr-un an cat fac ei pe luna
  eu le-am scris celor de la RMO astazi pentru:
  – a afla daca e obligatoriu sa ai si 2 ani de practica/rezidentiat dupa ce termini MG (ahmed, andrei675, cristi – daca ati mai aflat ceva postati si aici)
  – si i-am intrebat despre sansele unui absolvent din republica moldova cu cetatenie romana de a lua un post RMO (situatia mea)
  voi posta aici raspunsul lor de indata ce il primesc. bafta tuturor!

 5. salut,tocmai am terminat facultatea de med. anul acesta, am sanse sa plec ca si medic rezident? sunt obligatoriu cei 2 ani de rezi in rom?astept un rasp multumesc anticipat!

 6. Pentru jobul de RMO sunt obligatorii cei 2 ANI DE REZIDENTIAT, sau poate chiar si stagiatura,atata timp cat ai un CV destul de complet cu cele mai simple proceduri,de la recoltari pana la sonde vezicale sau punctii. Posturile de RMO sunt de obicei in clinici private si pe sectii de chirurgie. Nu va asteptati sa va nimeni acolo fara experienta.

 7. Buna. As vrea sa plec in UK peste un an ca RMO, am deja aproape un an de rezidentiat experienta, si as vrea sa imi fac cursul de asl, epls de pe acum. Din cate am inteles, le poti face in Polonia sau UK, insa nu gasesc nimic in legatura cu asta, m-am uitat pe site-ul ERC si cel al CNRR, insa nu gasesc nimic concret in legatura cu data, modalitatea de plata ale acestor cursuri. Orice informatie este bine venita, va multumesc.

  1. Cred că mai nou nu se acceptă decât cursuri acreditate de UK Resuscitation Council, cel puțin în NHS, dar nu sunt sigur. Nu te grăbi. Dacă le faci acum, deși sunt foarte utile, desigur, în practica generală, vei pierde un an din cei cinci în care ele expiră și trebuie re-făcute. În plus, dacă le faci cum am mai sugerat, prin agenția RMO, nu plătești nimic înainte (ți se reține din salariile ulterioare) și nu mai ai bătăi de cap cu organizarea.

   Îți sugerez să începi să studiezi, dar nu te grăbi neapărat cu cursurile propriu-zise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile