119 comentarii la “RMO

 1. cei doi ani de practica medicala e pot face si in timpul facultatii??

  sry daca intreabarea mea pare stupida, dar eu sunt deabia anul I.

 2. Buna,Paracelsus!
  Sa inteleg ca nu este posibila angajarea unui proaspat absolvent al facultatii de medicina(ma refer la cel cu examenul de rezidentiat promovat),in sistemul RMO,fara experienta?ceva gen new-entry?este absolut necesara aceasta experienta inaintea recrutarii?multumesc anticipat!

 3. bun gasit tuturor!
  urmaresc acest blog de mai bine de doi ani, de pe cand eram in anul VI de facultate si imi doream inca de pe atunci sa aplic pentru un post de RMO cand va fi posibil.
  Acum sunt rezident in urgente, anul II. In august am decis sa aplic pentru o pozitie de RMO in Anglia. Am trimis CV-uri la 3 agentii (RMO International, NES Healthcare si IMS Recruitment).
  CV-uril au fost atat in format Eures, cat si in formatul pe care il cere fiecare agentie in parte (templateurile se gasesc pe site-uri).
  A doua zi am fost contactat telefonic de catre cei de la NES, si mi s-a spus ca sunt interesati, insa ii opreste faptul ca nu am minim 6 luni de experienta in chirurgie.
  Seara am primit si formularele de aplicare de la IMS, care, de asemenea, s-au aratat interesati.
  Tot de la IMS am primit link-ul spre un test online (30 de intrebari, 20 minute, intrebari simple din medicina generala si engleza), insa testul era pe site-ul NES. Am intrebat si mi s-a explicat ca IMS este o agentie prietena cu NES si lucreaza impreuna.
  Am trimis CV-ul, formularele pe care le-au cerut si totul a mers ok.
  Totusi, aflu acum ca angajatorul pentru care ei ma programasera mi-a refuzat cererea pe motiv ca am putine luni in chirurgie, 2 ani incompleti de experienta clinica, nu am o data pentru graduation (fiindca sunt rezident). Am fost invitat sa reaplic peste minim jumatate de an.
  RMO International nu a raspuns nici pana astazi. Sunt putin dezamagit, nu stiu cum sa procedez in continuare. Se pare ca nu mai e nici pe departe la fel de simplu sa fii acceptat ca RMO rezident fiind, cum era acum cativa ani cand Paracelsus scria ca rezidentii cu minim 2 ani trec fara probleme :(
  A mai fost cineva in situatii similare? Ce as mai putea face? Credeti ca merita sa mai aplic si la alte agentii? Sau poate intr-adevar sunt inca prea verde pentru pozitia asta :/

 4. Buna ziua,
  puteti sa mi da ti detalii despre interviu…am fost invitata de cei de la RMO International in Luton,la un interviu ptr un job RMO. multumesc

 5. Buna ziua,
  Sunt in anul 2 de rezidentiat la chirurgie plastica, as vrea ca peste un an sa aplic pentru un job in Anglia, ce sanse as avea sa gasesc in domeniul meu evitand RMO? Nu as putea rezista 2 saptamani despartita de familie…. Astept un raspuns.
  Multumesc!

 6. Ce parere ai despre reumatologie? sunt medic primar reumatolog in Romania si m-ar interesa daca pot aplica pt SHO. Cu engleza ma descurc destul de bine (am publicat multe articole in engleza la congrese internationale).

 7. Am auzit recent ca pentru a putea sa incepi RMO ar fi nevoie nu de 2 ani de experienta, ci de 3 ani. Este adevarat? Va multumesc anticipat.

 8. Sunt încă stundentă însă m-ar interesa în ce măsură pot face ‘ #rezidentiatul ‘ propriu -zis acolo , dacă nu asta reprezintă RMO , mai exact să plec din România după ce iau licența . M-ar interesa foarte tare să știu dacă se poate acest lucru fiindcă nu știu dacă știți însă se vorbește despre o nouă lege care să presupună introducerea a doi ani de stagiu , înainte de reZidențiat și dacă vrem cumva să părăsim țara , să plătim suma ce ne-a fost dată în cei doi ani …. Și probabil va presupune nu numai asta .
  Ați preciZat mai sus ‘are cel puţin doi ani de practică medicală, fără a fi nevoie să fie specialist ‘ . Aș vrea să știu ce presupune asta și mai ales dacă mai esti valabilă situația fiindcă articolul este scris de ceva timp ….
  Sper totuși să îmi vedeți comentariul și să îmi puteți răspunde . Vă mulțumesc , o seară frumoasă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile