119 comentarii la “RMO

 1. @himera: am lucrat peste 1 an pentru RMO International. Nu le iau apărarea, pentru că n-am niciun interes. Cursurile ALS/EPLS se fac în Polonia, la un centru acreditat ERC, pentru că listele de aşteptare în UK sunt foarte lungi, şi e şi mai scump. Banii e normal să-i plăteşti pentru ele, deoarece reprezintă o calificare în plus, în interesul tău. N-ar fi normal dacă ţi i-ar cere înainte.
  După cum spun chiar ei, RMO International nu sunt o agenţie, ci un angajator. Diferenţa e majoră!
  Bineînţeles că „nu-ţi vor binele”, în sensul… estic… It’s business, man. Take it or leave it.
  Plata este, într-adevăr, mică faţă de agenţiile de locum (care joburi sunt plătite cu ora, mult mai bine). Alte firme angajatoare de RMO (nu agenţii!) plătesc similar.
  În fine, exagerezi puţin (aş zice eu, după un an întreg de UK), exagerezi la modul, culmea, estic. E un contract, e o muncă, e un ban. Nu-l vrei, cauţi altceva.
  Şi da, trebuie să cauţi mereu altceva, pentru că e natural să cauţi mereu ceva mai bun.
  Însă jobul de RMO este destinat esticilor (mai bine zis non-britanicilor în general, tocmai date fiind dificultăţile) – câţi RMOs englezi ai văzut :-)?
  Şi e potrivit pentru români, fiind probabil cel mai uşor de obţinut, pentru că în UK eşti tratat din start ca un ESTIC – n-ai drept de muncă necondiţionat, iar munca de RMO îţi permite să-l obţii, după care poţi emite cu totul alte pretenţii.

 2. Ca exagerez eu sau nu, in mod estic, ramane de vazut si apreciat de cei ce vor semna pe viitor si se vor lovi de aceleasi probleme. Advantage, NES sunt firme ( cum spui tu) care iti platesc si cursurile de resuscitare. Oare faptul ca 5 din 7 personane care sunt RMO ( contract cu RMO International) nu mai vor sa semneze cu ei, nu da de gandit? crezi ca e o melodrama, o disimulare? Te-au schimbat tot timpul la timp in perioada in care ai fost la RMO? Ai fost informata la timp unde trebuie sa mergi? Daca raspunsul e DA inseamna ca ei s-au schimbat. am sa vb si cu colegii mei. poate isi spun si ei parerile. o seara placuta

 3. @himera: n-am avut niciodată probleme serioase, cu toată onestitatea, de aceea mă şi miră comentariul tău.
  Am fost schimbat la timp, cu excepţia unei ocazii, iar privitor la destinaţie, mi-a fost întotdeauna suficient să ştiu în ultimul moment. Ce să zic? Personal, am fost mulţumit, deci n-am de ce să nu-i recomand.
  Bineînţeles, părerea ta poate să difere, ceea ce e perfect normal. Poţi chiar (şi te rog!) să-ţi faci un cont pe site şi să scrii articolele tale, cu experienţa ta personală (mai ales după ce lucrezi pentru NES, de exemplu), sigur ne va fi utilă tuturor.
  A propos de bani, cel mai bine până acum plăteşte o agenţie mică (5 angajaţi), în Londra, joburi numai în Londra şi împrejur, până la £3000 pe săptămână ca RMO în A&E privat. Se numeşte Corrigan’s Door, n-au website, caută pe Google şi găseşti anunţul lor în BMJ, apoi le dai un email sau îi suni.
  Succes.

 4. Buna ziua.Sunt medic rezident MF,inainte de rezidentiat am avut ceva ani de experienta,5, in sistemul medical de urgenta,iar acum ca rezident lucrez, in paralel ,tot in sistemul de urgenta.Avand in vedere ca in tara este extrem de dificil,financiar si din toate punctele de vedere, ma gandesc la alte optiuni.Ce sanse as avea ca medic cu experienta medie,cursuri suplimentare specifice sistemului de urgenta,in curs de specializare MF,sa fac un rezidentiat de urgenta in Anglia?Singura optiune in cazul meu este RMO?Exista contracte pe perioada scurta,3 luni, de exemplu?

 5. Sunt contracte ca RMO şi pe 3 luni. Poţi încerca şi SHO în NHS, chiar „rezidenţiat” pe urgenţe în Anglia. Sistemul din UK e f. flexibil, oportunităţile sunt multe. E greu, dar merită încercat. RMO e varianta cea mai uşoară din toate punctele de vedere, numai bună de „intrare”.

 6. Salut,
  Am si eu o intrebare daca vrei sa pleci dupa ce termini medicina, sa faci rezidentiatul in Anglia. Poti obtine jobul de Medic Rezident sau intai sa treci prin alte etape …?

  Mersi

 7. În UK „medic rezident” nu există, de fapt. Tabelul de aici arată comparativ vechiul şi noul sistem de training. După cum vezi, durează minimum 8 ani ca să ajungi consultant (cu excepţia GP)…
  Prima etapă este să obţii un post de foundation training, ceea ce ar coincide cu începutul „rezidenţiatului”. Avantajul tău, pe undeva, este că poţi obţine direct GMC full registration, înainte de a face FY.
  E mai greu ca în România, dar foarte fezabil.
  Succes.

 8. Mai Himera, esti un roman tipicar.
  RMO International ti-a dat sansa sa ajungi in Anglia. Ti-au umplut buzunarele, si acuma ca un snob ce esti si un nerecunoscator, ca orice bisnitar care face bani si vezi tu doamne cine sunt eu?, le intorci spatele. Ma mir pentru ca in general oamenii care stau in Anglia se schimba. Ai atatea oportunitati, renunta la ei. Nu e frumos sa faci reclama proasta la o firma care ti-a dat o sansa, ti-au oferit mai multe decat propria tara, chiar daca ai facut unele compromisuri. Si daca au fost asa de rai cu tine, de ce ai stat asa perioada lunga de timp? esti cumva fara coloana?
  Lucrez pentru RMO International, si iti spun ceva, sunt fair-play. Asa ca ia-ti bagajul, ca oameni ca tine nu au ce cauta aici.

 9. Da, dar sistemul e mai complex şi mai dificil. Pe scurt: după absolvire intri în Foundation Years (FY1, FY2 – 2 ani), apoi Core Training (CT1, CT2 – 2 ani, e totuna cu ST1, ST2), apoi Specialist Training (ST3-ST8 – 6 ani), după care devii consultant („medic primar”). Adică minimum 10 ani total, de regulă mai mult, pentru că la fiecare trecere dintr-o etapă în alta îţi cauţi alt post, poţi să nu găseşti pentru câţiva ani etc..

  Vestea bună e că eşti plătit bine pe tot parscursul şi, în general, nimeni nu se grăbeşte să ajungă la capăt cu orice preţ, pentru că la capăt te aşteaptă responsabilitatea supremă (salarizată pe măsură), nu oportunitatea de a lua tu plicurile, ca la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile