119 comentarii la “RMO

 1. sunt proaspat specialist (febr 2010) si doresc sa incerc sa plec in Anglia.
  pana voi obtin documentatia as vrea sa ma pregatesc ptr a-mi fi mai usor, ce sfaturi mi-ati da?
  multumesc

 2. Va multumesc pentru indrumari.
  Apreciez mult tot ce ati scris pentru noi cei care suntem la inceput de drum.
  Sper sa nu fiti doar exceptia care confirma regula ci sa mai intalnesc si altii ca d-voastra.

 3. Buna dimineata!
  V-as ruga sa-mi dati o mana de ajutor in incercarea de a gasi o solutie pentru sora mea care orbecaie in cautarea unei sanse de a face rezidentiatul in strainatate(de preferat in Anglia).Tocmai a terminat facultatea de medicina la Iasi, a dat examenul de rezidentiat si si-a ales sa faca rezidentiatul tot in acest centru universitar in medicina de familie.Ar fi trebuit sa inceapa pe 6 ianuarie,dar a ales varianta „concediu fara plata pe 3 luni” pentru ca se teme ca va trebui sa returneze banii pe care i-ar primi.Locuieste in Suceava, e casatorita si are un copil de 2 ani, iar sotul nu lucreaza. Pentru a se putea prezenta la post, ar trebui sa inchirieze un apartament in Iasi si sa-si intretina familia cu doar cei 800-900 ron cat ar castiga lunar ca rezident, lucru imposibil.(Noroc de faptul ca mai exista pe lumea asta si parinti dispusi sa faca eforturi supraomenesti!) Asa ca…spera sa poata pleca in aceste 3 luni, numai ca e doar in faza de cautare. Nu a gasit nimic concret.
  Eu am mari indoieli in faptul ca ar putea pleca atat de repede, chiar daca ar sti exact unde, pentru ca stiu ce inseamna birocratie in tara asta.
  Intrebarea mea este: chiar nu poate exista o alta varianta? Adica sa inceapa totusi rezidentiatul la Iasi si sa-l intrerupa in momentul in care ar putea pleca in strainatate, fara a datora nimic statului roman?E concediul fara plata singura solutie si trebuie sa continue cu asta?
  Multumesc pentru rabdarea cu care ati citit „scrisorica” mea si pentru eventualul sfat!

 4. @carmen: Sora ar trebui să înceapă rezidenţiatul în ţară, pentru a dobândi 1-2 ani de practică medicală. Nu înţeleg situaţia cu banii de dat înapoi… care bani? Salariul pe care-l va primi ca medic rezident? De ce să trebuiască să-şi dea salariul înapoi, dacă de salariu e vorba, devreme ce banii aceia recompensează o muncă deja depusă? Nu sunt la curent cu noile aberaţii din sistemul medical postuniversitar românesc, însă n-am auzit să existe o asemenea anomalie…
  În mod normal, lucrează ca şi medic rezident cât poate şi vrea, întrerupe pentru a lucra în străinătate, reia apoi în ţară etc.. Suntem oameni liberi, nu sclavii unui minister!
  @mario: merci.

 5. Buna tuturor ! Am studiat in Romania ,sunt grec si as fi interesat sa aflu mai multe despre acest RMO job.Am 2 ani si jumatate de experienta in MG si CG. As fi interesat sa vb cu tine Paracelsus in privat , desigur daca accepti.Cum as putea lua legatura cu tine ? Multumesc.

 6. eu am inceput colaborarea cu rmo international e adevarat ca platesc destule chestii singura dar sunt multumita ca primesc indrumarea pentru tot ce am nevoie, iar multe lucruri le fac ei si eu nu am nici cea mai mica grija, asa ca merita colaborarea cu ei.am si o prietena care s a intors de curand si a fost foarte multumita asa ca cine se hotaraste sa plece in uk o poate face cu toata increderea

 7. Salut!Sunt medic specialist neonatolog.Am inteles ca specialitatea mea nu e recunoscuta in UK. As putea sa lucrez ca si RMO in UK? Stie cineva cum se lucreaza pe o sectie de nou-nascuti/ pediatrie? Ca si RMO te invata ce ai de facut sau iti spun doar ce atributii ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile