119 comentarii la “RMO

 1. Esti fenomenal Paracelsius . Sunt medic rezident an 4 psihiatrie adulti si specialist mf . Crezi ca pot aplica pe un post de specialist registrar? este specialist registrar in psychiatry echivalentul rezidentului de nivelul meu (an 4 psihiatrie )? Care este echivalentul medicului specialist psihiatru pe care as aplica dupa examenul de specialitate in psihiatrie ? Eu am aplicat ca prostul pe rmo psychiatry si mi-am dat seama ca nu are nici o legatura cu terminarea specialitatii mele in UK .multumesc

 2. Buna Paracelsus,
  uite vreau sa te intreb ceva pe partea financiara.
  1.Daca pe timpul celor 3 saptamani de lucru practic mai trebuie sa dai bani pe altceva, din ce ii scris practic totul ii acoperit masa, cazare.
  2.Este posibil ca intr-un an de zile sa strangi 12 x 4000 euro? sau mai sunt saptamani de stand-by in care nu esti platit, sau alte treburi neprevazute.

  Multumesc mult,
  Bogdan N

 3. @Bogdan:
  la 1. Pe ce altceva mai ai nevoie să dai banii, de vreme ce locuieşti şi mănânci în spital? Numai pe chestiuni de interes personal, i.e. cosmetice, cartelă mobil/broadband etc.. In rest, plătesti doar transportul, iar majoritatea agenţiilor decontează transportul între două spitale consecutive. Normal, transportul din România în UK e pe banii tăi (să nu exagerăm).

  la 2. în medie (e.g. într-o lună calendaristică lucrezi 2 săptămâni, în alta 4), da, poţi ajung liniştit la 48000 de euro în 12 luni calendaristice, net. Săptămânile de stand-by sunt plătite (1-2-300 de lire), pentru că se consideră muncă (nu eşti în confortul de acasă, trebuie să stai în UK, eşti disponibil 24/7), deşi minimă. Primeşti „holiday pay” de asemenea. Primeşti „end of contract bonus” – care, la RMO International, se ridică la cca. £2500 după un contract de 6 luni dus la capăt. Singura situaţie în care nu iei bani, este timpul în care nu munceşti.

  Singurul factor care te-ar împiedica să nu strângi banii aceştia eşti tu însuţi. De exemplu, la un moment dat vei vrea un laptop nou. Apoi nişte cărţi. Apoi un harddisk extern. Apoi un smartphone. Apoi… etc. :) Sau nu te adaptezi şi mergi acasă (nu cunosc cazuri).

  Succes.

 4. Paracelsus te felicit pentru dedicarea cu care oferi toate aceste informatii pretioase.
  Vreau sa aplic pentru RMO si stiu ca am nevoie de experienta clinica de 2 ani. Am 42 de ani si am profesat 5 ani ca medic specialist chirurg pana acum 4 ani cand am intrat in administratie (pentru o perioada ) .
  1. Este necesara recomandarea de la ultimul loc de munca ca medic?
  2. Este vreo problema ca nu am profesat ultimii 4 ani ca medic? ( pot fi luati in calcul anii cand am profesat chirurgia?

  Multumesc anticipat,
  Iti doresc in continuare multe realizari

 5. @Manuela:

  1. Da.
  2. Orice perioadă de inactivitate medicală mai mare de 3 luni trebuie justificată. Lucrul în administraţie poate fi un plus, însă desprinderea de munca clinică, dimpotrivă. Ai certitudinea că faci faţă în situaţii clinice pentru a fi RMO? Dacă da, încearcă. Dacă nu, fă voluntariat până îţi revii. Oricum, nu renunţa automat la idee.

  Succes.

 6. Buna seara ,

  Exista vreo sansa pt cineva care este medic de meidcina legala in RO ca sa poata pleca?

  grad-medic primar

 7. Buna seara,sunt medic primar mg,competenta in urgente ,lucrez in comp. de primire urgente ,medic coordonator de 10 ani (plus ani de munca neplatita in urg.Tg-Mures)si m-am hotarit sa lucrez in Anglia ptr.bani.Ce-mi recomandati ptr. inceput(sa lucrez ca RMO sau in urgente).Multumesc ptr. raspuns

 8. @tgm: ai o calificare foarte bună şi căutată, te vei descurca bine în UK dacă vorbeşti bine engleza. Recomand începutul ca RMO, din motivele deja enumerate în articole şi comentarii. În privinţa banilor, mai ales ca RMO şi apoi urgentist, vei fi uimit de cât de bine poţi fi plătit.

 9. Am o nelamurire: am inteles ca se lucreaza 3saptamani pe luna… in saptamana libera este asigurata cazarea si masa? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile