Românii la şcoala străinătăţii

Preludiu

Voi fi scurt. Dar, cel puţin, gros. Românii au fost minţiţi şi sacrificaţi ca proştii, de-a lungul unui număr (mult prea mare) de ani, şi proşti au rămas. N-o lua prea personal.

Săltaţi din mocirlele medievale direct în post-consumerism, traversând în beznă jumătate de secol, compatrioţii mei n-au avut parte niciodată de şcoala meta-istorică a firii ca popor. În consecinţă, cetăţenii statului român, odinioară cunoscuţi sub denumirea de români, n-au habar despre ceea ce înseamnă a fi un popor. Vina aparţine leptointelectualilor. Hei, dar cine mai stă să socotească? Vremea socotelii a trecut.

Hai la şcoală

Iată un îndemn care pare arogant doar aroganţei imbecilului. Ştiu, pentru că am fost ca tine. E mai uşor să „hai la fotbal”. E mult mai uşor, mai ales şi din păcate, să nu admiţi că n-ai. Şcoală. E unul dintre acele paradoxuri, nu ştii ce-ţi lipseşte pentru că-ţi lipsesc prea multe, printre care cele care te-ar lumina în privinţa celor ce-ţi lipsesc.

Români, mergeţi la şcoală în ţările civilizate (nu, România nu e printre ele). Cu naturaleţe, care e prima lecţie. Învăţaţi ce înseamnă „de neconceput”. Învăţaţi că sclavii moderni au drepturi, pentru că au putere. Învăţaţi să deschideţi gura pentru a vă cere drepturile, în loc s-o folosiţi doar pentru a vă hlizi ca proştii. Învăţaţi că politica nu e apanajul zeilor şi învăţaţi arta de-a face presiune. Reveniţi cu picioarele pe Terra şi uitaţi de visele de parvenire pe care le cultivaţi acasă, de vreo douăzeci de ani. Învăţaţi să ziceţi lucrurilor pe nume, nu orice eufemism sau rătăcire intră la political correctness – numele ţiganului este ţigan. Învăţaţi să nu vă mai lăsaţi călcaţi pe gât, la voi în bătătură.

Învăţaţi că e mare diferenţă între a trăi şi a subzista.

Învăţaţi odată să nu vă mai mulţumiţi cu firmiturile pe care vi le aruncă cei mai răi dintre voi!

Învăţaţi să bârfiţi mai puţin şi să munciţi mai mult. Învăţaţi că, oricât de tare vă seacă, sunteţi un grup (imens) de interese, că „eu şi Merţanul meu” înseamnă zero la scara unui popor şi că a fi împreună nu e nici drept, nici obligaţie, ci pură necesitate vitală.

La absolvire

Leptointelectualii români au distrus speranţa oricărei descălecări de veritabilă şcoală de popoare aici, acasă. Şi-au trădat de la bun început misiunea şi i-au lăsat pe români totalmente handicapaţi social, până-n ziua de azi. Dacă vrei, acum, să vezi cum arată normalul (adică un normal infinit mai asumabil decât cel românesc), pleacă din ţară. N-o să ştii până n-o faci; în România, te asigur, n-ai cum să înveţi aceste lucruri simple (dureros, odios de simple, iar ultragiul pe care simplitatea lor îl adresează handicapului social românesc e invers proporţional). Nu te mai minţi şi îmbăta cu prostii autogene şi du-te. Absolvă şcoala străinătăţii civilizate.

Apoi întoarce-te şi, laolaltă cu colegii, învaţă-i pe cei rămaşi în urmă. Sporeşte-ţi numărul. Devino.

Sau, de ce nu, stai acasă, şi-aşa efectul plecării ca bou şi întoarcerii ca vacă (predestinată fractură în logica populară), se manifestă mult prea des la noi, dintotdeauna. Da, mai bine stai acasă.

Mai bine decât o maşină second în plus în România, ca singur câştig la şcoala Vestului.

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile