Secher Nbiw

Sandstorm

Am regăsit coloana sonoră la Children of Dune, cea mai reuşită ecranizare a vreunei părţi din roman. Ajungând la Inama Nushif (inedită prin aceea că versurile sunt într-o fremenă încropită de compozitor pe baza  termenilor găsiţi în text), m-am lăsat pradă inefabilului spirit al cărţii, una dintre cele mai bune ale omenirii, din toate timpurile.

The Golden Path, Calea de Aur. Singura cale pe care supravieţuirea speciei ca întreg este posibilă, mântuită de facţiuni şi manipulare. Toate facţiunile din Dune au un farmec aparte, niciuna nu apare pe de-a-ntregul bună sau rea, ceea ce ţine de geniul cărţii. Cu toate astea, Calea de Aur presupune evadarea speciei.

Metafora lui Herbert e mai actuală ca niciodată. Marea diferenţă, în minuscula noastră lume, constă în meschinăria scenariului şi remarcabilă urâţenie a regiei. Alături de faptul că nimeni nu caută un Kwisatz Haderach, dimpotrivă.

(5,00 / 1 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile