42 comentarii la “Sfaturi pentru studenţi, rezidenţi şi tineri specialişti

 1. stie cineva daca poti lucra in Anglia ca Asistent farmacist cu post liceala? cam care e nivelul de salarizare? recomandare ceva agentii serioase in acest sens?; conditii indepline pentru plecare? Merci.

 2. @tinel
  „…medicina de urgenta si/sau alte porcarii (no offense)” – daca vrei sa ai vreo sansa in UK trebuie sa-ti revizuiesti atitudinea. Daca mi-ai veni mie cu atitudinea asta la interviu eu nu ti-as da postul.

  Radiologia fara experienta in UK, venind direct din Romania, se prinde foarte greu, chiar daca esti rezident de radiologie. Vorbesc din experienta…in UK…in medicina de urgenta, chirurgie, interne, ortopedie, si-n multe alte porcarii.

 3. Buna. Eu sunt inca studenta, am terminat anul 4, incep anul 5.. Vreau foarte tare sa plec din tara dupa ce termin facultatea, privind acest aspect m-am gandit initial sa dau rezidentiatul in Spania, dar acum nu ma mai incanta ideea asta . Imi doresc foarte tare de ceva timp sa ma indrept spre UK dar nu prea stiu prea multe despre asta… Adica daca pot da acolo rezidentiatul sau cum as putea sa procedez in asa fel in cat sa plec chiar dupa ce termin… si cat de greu este ? As vrea daca se poate sa imi dai cateva sfaturi pt ca ma simt cu dorinte multe dar pe un teren nesigur. Multumesc anticipat ! Carmen

 4. salut! am vazut ca mai pus cineva intrebarea asta; daca nu ma insel cine pe nume bubu!! ca proaspat absolvent .. ce trebuie sa facem sa plecam in uk! am inteles intram intr-un program foundation year 1 si 2 !!! dar unde pot sa intreb ! dak e cineva care a facut asa! ms frumos

 5. Salut!
  Aveti cumva idee cam care este bibliografia la o facultate de medicina din Anglia la diferitele materii? Acum sunt studenta in Romania dar as vrea sa plec dupa ce termin si cred ca e nevoie sa imi suplimentez cunostintele cu ceea ce invata ei acolo. Nu stiu daca standardele sunt aceleasi. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati recomanda cateva carti. Multumesc anticipat.

 6. La fel ca Bubu, vreau sa plec direct dupa facultate (dar nu neaparat inainte de a da rezidentiatul). Cum pot sa fac asta? Pentru ca din cate am inteles eu, noi nu suntem eligibili pentru foundation year… Momentan sunt in anul 6 si nu prea vad portite de intrare in uk… Help?

 7. Buna. Am citit toate comentariile, dar mai am unele intrebari. Sunt in ultimul an de medicina in romania( pe partea de chirurgie) si as vrea sa ma duc ori in america ori in anglia ori in danemarca . In care crezi ca ar fi mai bine?:-?. Si ce anume specializari ar trebui sa fac ca sa pot deveni chirurg de specialitate. Multumesc.

 8. @Maria: din câte știu eu, în SUA rezidențiatul tău nu are nicio valoare, trebuie să iei totul de la început. În UK, ți se recunoaște specialitatea pe baza certificatului de conformitate. Acesta este un fapt pur formal, deoarece niciun spital nu te va angaja ca și consultant cu zero experiență în UK, oricum va trebuie s-o iei mai de jos, de regulă de la SHO. Nivelul tânărului specialist român este, de obicei, deplorabil comparativ cu echivalentul britanic. Danemarca – nu știu. Pot să-ți indic în care ar fi mai ușor de ajuns, în care ar fi „mai bine” numai tu poți ști.

  Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile