42 comentarii la “Sfaturi pentru studenţi, rezidenţi şi tineri specialişti

 1. Ma intereseaza Scotia(Aberdeen). am fost la un targ de job-uri in tara si sunt usor descumpanita- nu a fost nici o firma care sa recruteze medici pentru UK.NU mai este nevoie de medici in Anglia?! eu ca medic specialist MEDICINA DE FAMILIE :) as dori sa merg pe post de GP, dar pe site-urile de recrutare din UK am vazut ca cer experienta minim 6luni-1an in sistemul lor. ar fi mai indicat sa merg cu contract de RMO/SHO initial, iar dupa ce am experienta necesara sa imi caut post de GP acolo? repet ca ma intereseaza cel mai mult Scotia.
  P.S. daca sunt casatorita, sotul primeste automat si el drept de munca (dupa ce ma inscriu in GMC sau dupa ce ma angajez)?
  multumesc

 2. @Alin: n-am experiență directă cu Africa de Sud. Ultimul medic de acolo pe care l-am întâlnit venise în UK cu familia pentru că „Johannesburg nu e un loc unde să-ți crești copiii”.

  Toate relatările pe care le-am auzit sunt… nepromițătoare.

  Pentru un chirurg e un loc bun pentru că oferă patologie de război, practic (plăgi prin împușcare, multă traumatologie etc.). Deci e bun în funcție de cât de mult ții la restul aspectelor vieții tale.

  Blogul acesta este al unui chirurg sudafrican, oferă o perspectivă interesantă asupra vieții de chirurg acolo.

 3. @ralu: trebuie să pleci mai de jos, RMO/SHO, într-adevăr. Alternativ, cred că poți găsi unele posturi ca GP asociat pe lângă alți GP britanici.

  Dar înainte de a putea lucra ca GP, trebuie să obții GP registration de la GMC, nu doar general registration.

  Înscrierea în GMC nu are absolut nimic de-a face cu dreptul de muncă. După ce te înregistrezi, tot n-o să ai drept de muncă, fiind cetățean român. Va trebui să aplici pentru Blue Card sau un angajator să aplice pentru Accession Worker Card pentru tine. Abia apoi ai dreptul să muncești, altfel plătești taxa la GMC degeaba.

  „Automat” nu se întâmplă nimic, a propos de dreptul de muncă al soțului tău. El fie aplică separat, fie, după ce ai tu Blue Card, aplică sub formă de dependent al tău. Până nu are drept de muncă la rândul său, nu poate munci în UK.

  Aceste restricții pe piața muncii din UK pentru români și bulgari vor fi scoase la sfârșitul lui 2013. Teoretic. Practic, înclin să nu cred.

 4. Salut. Sunt proaspata specialista de medicina muncii si an de stagiu efectuat. Am citit cu interes cartea si comentariile, insa specialitatea mea se practica in ceea mai mare parte in regim ambulator si in sistem privat, discutiile de aici sunt referitoare la munca din spital.
  Ma intereseaza sa lucrez pe specialitatea mea, sti mai multe despre asta, ma poti sfatui?
  multumesc. Felicitari pentru daruire si munca imensa pe care o depui.

 5. Buna ziua ! Sunt student anul 6 la stomatologie in Bucuresti si vreau sa urmez ca specializare chirurgie OMF. Am tot cautat pe forumuri , dar nu prea am gasit informatii… Vroiam sa te intreb daca in uk pot sa imi completez a doua licenta(MG) si sa fac si rezi in acelasi timp? ( daca da cum as putea proceda , care sunt sansele sa gasesc post in nhs in orasul in care fac MG-ul si sa il mentin pe toate perioada) Tu ce ma sfatuiesti? Sa termin rezidentiatul aici ? Sa fac 3 ani de rezi pana termin med generala si apoi sa plec? Imi sunt recunoscuti cei tre ani? Multumesc !

 6. Buna ziua
  Am nevoie de cateva informatii ..Ma intereseaza dermatologia in UK. ( rezi terminat proaspat specialist )
  Se cauta? Sau face parte din acea categorie unde ai de asteptat mult timp si fara rasp.
  Multumesc frumos.

 7. Buna! Sunt si eu rezidenta la Endocrinologie in Romania si ma gandesc sa plec si eu in Anglia. Vream sa intreb daca as putea sa-mi continui rezidentiatul acolo? Cat de solicitata e endocrinologia in Anglia? Va multumesc!

 8. Buna! Sunt studenta in anul 6 la medicina si sunt interesata sa lucrez in Uk. As vrea sa incep rezidentiatul direct acolo,mi se recunoaste facultatea din Ro? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Initial am optat pentru Germania dar trebuie nivelul de limba c1 din 2015. Stie cineva sa ma ajute cu detalii? Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile