44 comentarii la “SHO

 1. @alina85: ca RMO, nu. Cred că nici ca FY, am impresia că oftalmologia e o specialitate run-through, în care intri după FY (în care există o rotaţie scurtă de oftalmologie). Oricum, ca FY nu lucrezi pe nicio specialitate în particular, ci pe toate pe rând.

 2. stiu ca e devreme sa ma interesez dar vreau sa obtin cat mai multe detalii.Am inteles ca trebuie un scor de cel putin 7.5 la IELTS…asta inseamna ca trebuie sa pregatesc pt a-l promova cu o nota mai mare.stiti cumva daca este acceptat si cambridge?

 3. @ReBeK:Nu ti trebuie nici un IELTS, linisteste-te.Nici macar pt posturi in training nu-ti mai trebuie.Fiind membru UE nu ti se vor cere dovezi ale cunoasterii limbii engleze, alta decat o conversatie la care trebuie sa faci fata cu brio. Altfel, vor sti ei cum sa ti spuna nu din alte „motive”. Ar fi considerat un act de discrimnare sa ti ceara atesta lingvistic si crede-ma englezii stiu sa se fereasca in a face astfel de greseli simple.Dar daca nu stii sa vorbesti cursiv engleza, atunci da, cel mai la moda acum este IELTS, nu mai e Cambridge

 4. atunci in privinta limbii nu imi fac probleme.Am absolvit clasa de bilingva engleza si inca mai citesc literatura engleza.Sunt totusi notele anilor de la medicina creterii de departajare?Cat de mult conteaza media anilor si publicarea diverselor materiale sau participarea la congrese?

 5. @ReBeK: L interviuri pentru training important e portofoliul…. si acest termen nu se refera doar la Cv ul tau…e practic o mapa ( din carton, cu clipsuri metalice cu sistem inchis/deschis pe interior )in care pe categorii, fiecare in cate o folie, pui cam tot ce ai facut in viata ta profesionala de la gradinita pana la absolvirea facultatii….ex: prima folie contine un CV, a doua diploma de licenta si suplimentul, a treia participarile la congrese ( folia aia e mai plina ) a patra testul IELTS si tot asa mai departe, eventual si cursurile de dans sportiv la care ai fost cu prietenul in timpul liceului, alea la categoria „varia” )Cu acest dragut portofoliu ( poate fi roz la fete :))) ) te prezinti la interviu.Inafara de acesta ti se vor cere si o serie de alte documente cum ar fi copie dupa pasaport, drept de munca etc. Media anilor de studiu nu cred ca e definitorie, probabil intervievatorii se vor uita putin peste notele tale din facultate, daca ai doar 5 si 6 nu da bine, evident
  Mult succes.
  Atentie…”appointment-urile” pentru pozitii de training se fac incepand cu 4 august fiecare an insa aplicatia si interviurile se tin undeva in noiembire-decembrie anul anterior iar interviurile ianuarie-februarie ce urmeaza.

 6. Eu sunt rezidenta anul 5 radiologie! Pe ce post ma sfatuiti sa plec petru inceput in UK? Eu as vrea sa plec cat mai repede si daca se poate sa-mi dau si specialitatea anul asta, in Romania, desigur! Nu as vrea sa mai astept sa plec dupa examen pentru ca experienta in UK inteleg ca e f.importanta!si in tara oricum pierd timpul degeaba!

 7. Incearca sa aplici pentru posturi de registrar pe radiologie ( ST3 Trust appointed sau Specialist Registrar ) cu mentiunea ca dupa ce vei da ex. de specialitate in Ro vei putea cere GMC inscrierea in Specialist Register ceea ce , la un viitor interviu in Anglia, va constitui un avantaj pt tine, vor sti ca ai dat echivalentul unui CCT in Romania.O a doua menitune este ca nici nu visa la o pozitie de registrar daca nu stii sa interpretezi CT si RMN ( de la cap la talpi pt ambele )

 8. Multumesc foarte mult pentru raspuns si sfaturi!si mai ales pentru mentiuni! Daca ar fi asa de frumos in Romania (si un amarat de rezident ar sti sa interpreteze un RM din cap pana-n piciare)nu as mai vrea sa plec…probabil! La CT ma descurc, la RM doar chestii mari!
  Mult succes tie si sunt placut surprinsa ca exista si oameni amabili si care ofera informatii fara sa obtina ceva din asta! Keep up the good work!

 9. As mai avea cateva intrebari; tu ai spus la un moment dat ca cel mai bine este sa aplici singur pe NHS Jobs, asta inseamna sa fii deja inregistrat GMC, nu-i asa? Sa spunem ca sunt acceptata pe un post, dupa aia Accession Worker Card il solicita si sponsorizeaza spitalul angajator? Si dupa aia la dosarul pentru spital/angajator am inteles ca trebuie CRB-ul din UK, care costa si nu-l poti solicita singur! Cum trebuie procedat? Multumesc inca o data!

 10. @Mirela: Da, inregistrarea cu GMC trebuie sa o ai in momentul in care incepi jobul.Nu au insa legatura de directa conditionalitate.Poti avea GMC reg. dar sa nu ai slujba si atunci evid ca ai platit taxa degeaba, doar ca sa fii si tu pe lista.Accesion Worker Card este cerut de spitasl si sa zicem”sponsorizat”.Asta e de fapt termenul pt. solicitat in numele tau in baza contractului oferit de ei tie pe care-l prezinta celor de la UKBA ce vor elibera AWC.Da, pt CRB aici trebuie urmati niste pasi asemanatori celor pt AWC, cineva il solicita in numele tau cu semnatura ta ca esti de acord pe formular, formular completat tot de tine iar apoi in baza solicitarii resp cei de la Politie/UKBA cauta sa vada daca esti terorista sau nu si apoi emit un raspuns catre solicitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile