44 comentarii la “SHO

 1. @Dona.Angelli: Cine va avea incredere in ID Medical asa va pati. Sunt cea mai mare teapa de firma posibila
  Fat-o, lasa-te de agentii si de desteptii care tot recomanda pe site-urile lor sa lucrati cu agentii ce recruteaza pt. NHS. ( sunt teapa 90 la suta din ele- teapa totala ) Stai in Ro si astepti ca… la poarta noua!!
  Aplica singurica din tara pe NHS. jobs pe posturi de SHO, FY2, ST1/2 pe disciplina pe care esti ( preferabil posturi in non-training, sunt mai usor de obtinut, iti poti echivala rezi cu ele in tara )
  Agentiile sunt utile doar in doua conditii : pe sector privat ca RMO sau in NHS daca ai experienta si-i calaresti tu pe ei, nu invers ( si ca pretentii financiare si ca documente cerute etc )
  Plus ca acum, asta pentru marele senior, au bagat astia NHSP. Le vor da in cap agentiilor in maxim 2 ani

 2. Daca te referi la NHS Professionals (NHSP), nu „l-au bagat astia” acuma, exista de cel putin 7 ani, si n-a dat in cap agentiilor (ca n-are cum). Nu prea stii despre ce vorbesti, daca la asta te refereai.

 3. @DocMa: O fi existand de cand zici tu, insa sa stii ca trusturilor li se impune acum sa lucreze prin NHSP. La trustul meu altfel nu faci locum ( doar in ev. ca prin NHSP nu vine nimeni , se contacteaza agentii ) De la aprox 10-15 doctori „agency locum”/spital s-a ajuns la 3-4. Apropos, stii ce cota de piata au agnetiile mult laudate de voi ( toate la un loc ) din procentul total de medici ce activeaza in NHS ?

 4. Asa a fost mereu ordinea, locum intern -> locum NHS(P) -> agentie, in ordinea costului mai mic. Nu laud agentiile, dimpotriva zic ca-s niste rechini profitori, daca nu stii cum sa-i iei ca sa profiti tu de ei, dar sa nu vehiculam informatii gresite.

 5. Salut! Am gasit informatiile pe care le-ai postat foarte utile, insa nu sunt foarte lamurita inca cum sa le adaptez la cazul meu. Nu cunosc pe nimeni care ar putea sa-mi dea un sfat asa ca vreau sa te rog pe tine :). Eu sunt rezidenta dermato-venerologie anul 3.As dori sa plec in UK sau Irlanda cand termin rezidentiatul, ca medic specialist. Prin urmare, am urmatoarele intrebari:
  -mi se recunoaste si examenul Cambridge Advanced? este recunoscut pe viata deci e mai practic decat IELTS…
  -cum sa intru in sistemul medical englez? eu as dori sa practic specialitatea mea, ca de aia am stat in Ro sa o fac.
  -exista clinici private de cosmetologie (nu stiu daca la asta imi poti tu raspunde)care angajeaza dermatologi? eu nu tin sa lucrez in NHS. Specialitatea asta e mai potrivita pentru activitatea de cabinet( botox? :))))) )
  Daca ai cateva informatii pentru mine, ti-as fi recunoscatoare.Mi-ar oferi un punct de plecare. Mersi!

 6. Salut! Si eu m-am inscris cu ID medical! Am asteptat vreo 8 luni, aplicam si pe nhs jobs dar la interviuri am picat pentru ca nu aveam exp deloc in uk, si evident ca trebuie sa raspunzi ceea ce vor ei sa auda si nu cam ce faci tu in tara ca rezident. Doar daca ai exp aici stii ce vor sa auda, stii sa te descurci la interviuri, altfel…nu. Doar daca sunt disperati sau e undeva unde nimeni nu se duce , prin Scotia, SAU ESTI FFF BUN.
  Pana la urma tot cu o agentie am plecat , dar nu cu Id Medical ci cu Medacs care e cea mai buna din UK. Se stie deja, nu mai are nevoie de reclama mea. Am inceput fara nici o pregatire in prealabil si nu am rezistat prea mult.. 2 sapt.Am venit in tara , dar m-am intors inapoi dupa 1 luna la cazarea unde am stat,unde erau camere libere si nu era nevoie sa faci dovada de nimic. APOI , FIIND AICI, AGENTIILE AU INCEPUT SA IMI OFERE DIFERITE GARZI, SAU CATEVA ZILE SA ACOPAR IN DIFERITE SPITALE. Dar doar pe termen f scurt. Practic am invatat totul din mers, am cumparat carti.
  E foarte greu daca in tara nu ai experienta cu canularea iv, recoltare gaze arteriale, sonde urinare, gestionarea pacientilor acuti etc, folosirea protocoalelor spitalelor. Dar nu imposibil. Treptat capeti incredere, incepi sa vb bine, si reusesti sa prinzi locumuri mai lungi , de unde poti primi recomandari de la Consultanti-CARE SUNT FFF IMPORTANTE si cantarescc mult cand aplici la spitale. Aici fara recomandari nu te angajeaza nimeni.
  Deci ideea e sa incepi cu locumuri si apoi sa aplici la spitale.
  Nu va mai inscrieti cu id medical, plateste cel mai prost din toate agentiile din UK si va duce cu vorba.
  SUCCES!DACA VREI POTI!

 7. NU MAI ASTEPTA CU ID MEDICAL!!!PLS!!!SI EU AM ASTEPTAT PANA M-AM INSCRIS CU ALTA AGENTIE SI AM PLECAT IN 2 LUNI.
  NU SUNT DE CUVANT SI PLATESC FFF PROST!
  INSCRIE-TE CU MEDACS!!! PE URGENTE PLECI IMEDIAT CU EI, E CRIZA MARE IN UK DE URGENTISTI, DAR TREBUIE SA STII SA TE DESCURZI BINE CU ENGLEZA SI CU MANEVRELE PRACTICE!!!
  POTI SA MA INTREBI ORICE,EU LUCREZ CA LOCUM SHO IN UK DE CEVA TIMP DOAR CU ACEASTA AGENTIE.

 8. Buna ziua! Ma numesc Beatrice si sunt medic rezident anul 1 pe chirurgie toracica, insa am facut si aproximativ 2 ani de medicina de familie. Intrebarile mele ar fi daca au vreo importanta cei 2 ani de medicina de familie (in contextul in care eu as vrea sa plec pe chirurgie toracica) si daca da, cam de la ce nivel m ar accepta acolo ( din cate stiu, la ei exista specializarea de chirurgie cardiototacica)? Multumesc!

 9. @Miruna, salut! scrie mai mult: sunt foarte interesat de ce spui pentru ca si eu sunt pe urgente si am terminat rezidentiatul anul acesta si as vrea sa incerc sa imi gasesc ceva in UK. Am incercat sa ma inregistrez cu Medacs dupa cum ai sugerat, insa ei cer GMC si cel putin 6 luni de experienta in UK.
  As putea sa ma inscriu la GMC insa nu am nici cea mai mica idee cum as putea incepe sa obtin cele 6 luni de experienta. Ma gandeam la un clinical attachment dar e prea scurt si nici nu cred ca e foarte relevant. Cum ai recomanda unui urgentist sa inceapa sa castige UK experience? Multumesc pentru raspunsuri – e foarte important pentru mine ce vei spune tu. Merci!

 10. Pt aeolios!

  Salut!Nu este nevoie de 6 luni exp in UK daca ai terminat urgenete in Romania pentru ca aici e un mare gol de urgentisti si majoritatea locumurilor sunt pe asta (AE- Accident and Emergency). Am vorbit cu persoana cu care lucrez de la Medacs si ea zis sa o contactezi pe e-mail [email protected]
  Nu e recomandat sa cheltui bani si timp pentru clinical attachement! Oricum ai nevoie de la fel de multe hartii ca si cum te-ai angaja plus ca trebuie sa te intretii singur 3 luni in UK, iar un clinical attachement trebuie aprobat de mai multe persoane din departament plus ca nu il incepi imediat cum l-ai gasit. Mai bine astepti in Romania pana gasesti prin agentie un locum SHO.

  Lucrurile s-au schimbat in UK comparativ cu acum 2 ani.Tot mai multi doctori din Europa de est vin aici, competitia e foarte mare. Daca vrei sa te angajezi la spital trebuie sa ai rabdare si sa aplici in fiecare zi pe NHS jobs. Prin agentie e mai usor si mai bine platit, dar bineinteles nu ai beneficiile unui angajat, nu ai parte de mult training, doar iti faci treaba ca doctor si atat.Nu e imposibil dar cred ca cea mai importanta e rabdarea.

  La GMC cred ca iti da jumatate din bani inapoi daca dovedesti ca venitul pe anul trecut a fost sub o anumita suma.
  Pe AE plata pe ora e foarte mare in UK(dar numai prin agentie) comparativ cu restul Europei, unde nu exista notiunea de locum. Nu s-a zis pe nici un site, dar poti afla daca dai search hourly rate SHO locum UK. Cred ca asta te va motiva si mai tare.
  Daca vrei sa mai intrebi ceva sunt bucuroasa sa iti raspund.

  Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile