Tony IommiTony Iommi, legenda de la chitara Black Sabbath, a găsit de cuviinţă să-şi reteze vârfurile mijlociului şi inelarului de la mâna dreaptă la o vârstă fragedă (accident de muncă) şi, prin urmare, unele dintre cele mai celebre şi recognoscibile riff-uri de pe planetă a trebuit să fie cântate de un ins cu prelungitoare la degetele de la mâna dreaptă.

Django ReinhardtDjango Reinhardt, genialul ţigan chitarist de jazz, şi-a desăvârşit muzica cu două degete de la mâna stângă chircite de cicatricea post-arsură, practic utilizabile, limitat, numai pentru acorduri. Din nou, muzică legendară.

Ce înseamnă chemarea şi pasiunea. Nu numai în muzică. Atâţia dintre noi, cu toate „degetele” la locul lor, o să le ducem, nefolosite, pe lumea cealaltă.

Firefox 4

Firefox 4 LogoAm dus Firefox 3.6.x la limita, prin supraîncărcare cu add-ons şi navigaţie în stilul caracteristic, cu 15-20 de tab-uri deschise. Tot ce-am avut a-i reproşa vreodată a fost consumul imens de memorie, însă vorbim de un power user/developer. De Google Chrome n-am putut să mă ataşez nicicum, Opera abia a băgat add-ons, Safari nu există, iar Internet Explorer se mai porneşte strict pentru verificări tehnice.

Citește tot

Amânarea plăcerii vs gratificarea instantanee

Sunt tentat să cred că e totuna cu „vechi vs nou”, însă realizez că ar fi doar o apreciere cantitativă, nimic mai mult. Nu e ca şi cum generaţia veche este în totalitate pro prima şi anti a doua. De fapt, generaţiile vechi şi-au involuat voluntar gustul spre gratificarea instantanee. Nu e o invenţie a celor foarte tineri, făcută peste noapte, e doar moştenirea lor, ceea ce le este lăsat. E vina noastră.

Citește tot

Ghid de nutriţie pentru amatori

Mănâncă mâncare. Nu prea multă. În majoritate plante.Michael Pollan

Dacă tot m-am apucat de tema nutriţiei (cu Ghidul Alimentar pentru Americani 2010), mânat de frustrarea de-a fi răcit a treia oară în cinci luni, de constatarea că nu mănânc nici jumătate din caloriile pe care al trebui să le consum şi de starea fizică generală proastă faţă de cea cu care sunt obişnuit, continui cu un micro-ghid de nutriţie pentru amatorul animat de dorinţa de-a-şi îmbunătăţi dieta făcând doar minimul efort de cercetare în domeniu. Cealaltă condiţie esenţială pentru a te alege cu ceva din articolul acesta este să fii un ins autodidact.

Citește tot

Dietary Guidelines for Americans 2010Pentru cei interesaţi, Ghidul Alimentar pentru Americani 2010. Recomandări noi sau mai apăsate. Foarte multe lucruri interesante despre ceea ce băgăm în noi.

În rezumat:

Cantitatea maximă de alcool recomandată pe zi pentru femei este de 350 ml bere (un ţap) sau 150 ml vin sau 50 ml tărie (transformat şi rotunjit din uncii în mililitri). Pentru bărbaţi, maximul este dublu.

Acuma ştii.

Happy reading.

Revoluţie în Egipt

„We will not be silenced, whether you’re a Christian, whether you’re a Muslim, whether you’re an atheist, you will demand your goddamn rights, and we will have our rights, one way or the other! We will never be silenced!”

O ilustrare a evenimentelor curente din ţara vacanţelor minunate la mare iarna. Ocazie cu care am aflat de Thirteen Senses, o trupă de băieţi de la mine de la ţară, din Cornwall, căreia am impresia c-o să-i acord atenţie sporită curând.

Stres

Mă deambulam printr-un Waterstone’s fizic, după ce mi-am procurat The Fifth Elephant, volumul 24 din Discworld (Terry Pratchett), care serie e pentru mine mai bună ca Diazepamul. Pe trenuri, în gări, în aeroporturi, cu Terry alături te arunci la milioane de ani şi kilometri depărtare într-o secundă, într-un fantastic inefabil. Tocmai am pierdut un tren în stilul ăsta, de fapt. În fine.

Citește tot