Sony Xperia SP Review

Sony Xperia SP
Sony Xperia SP: un jaf 1 penal.
Verdict: Jaf 3 Stars (3 / 5)

Construcție:3 Stars (3 / 5)
Ergonomie:3 Stars (3 / 5)
Video:4 Stars (4 / 5)
Audio:1.5 Stars (1.5 / 5)
Conectivitate:5 Stars (5 / 5)
Convorbiri:3.5 Stars (3.5 / 5)
Software:2 Stars (2 / 5)
Baterie:4 Stars (4 / 5)
Fiabilitate:2 Stars (2 / 5)

Ce avem noi aici? Un smartphone Sony Xperia SP cu specificații hardware minunate, care exemplifică excelent ce simplu e să faci totul să arate bine „pe hârtie”, în timp ce realitatea e cu totul alta. Ia să vedem niște detalii.

Citește tot

La fleur que tu m’avais jetée – șase tenori

Carmen (pictură de Barbara Weber)

O arie minunată din Carmen de Georges Bizet, pentru tenor spinto, al cărei climax este un Bb4 (Si bemol în octava a patra, cu un ton sub limita de sus a tenorului), în armonie cu orchestra, de o frumusețe deosebită. Iat-o în interpretarea a șase tenori, care demonstrează cât de diferită poate fi abordarea aceleiași bucăți, de la artist la artist. Chiar dacă nu ascultați toată aria, ascultați cele câteva secunde climactice de la reperul temporal indicat. În ordinea preferinței mele:

Citește tot

Cauza accidentului aviatic

Române, ești tu. Să n-ai nici cea mai mică îndoială. Degeaba te agiți și ridici pumnul spre autorități și spre cer. Degeaba devorezi circul mediatic de tip „ultima oră” și „breaking news” și degeaba aștepți rezultatele anchetelor „demarate”. Oprește-ți căutările – cauza ultimă a celei mai recente tragedii românești ești numai și numai tu, române.

Citește tot

The Power of Now (Eckhart Tolle) Review

Verdict: 4.5 Stars (4.5 / 5)
The Power of Now (Eckhart Tolle)Deși foarte populară și răs-recomandată de către multiple surse, multe dintre ele dubioase (e.g. Oprah Winfrey), The Power of Now – A Guide to Spiritual Enlightement (Puterea prezentului – Un ghid de iluminare spirituală) începe prost. Foarte prost.

Cu o copertă încărcată de aluzii comerciale, în total și aproape emetizant contrast cu subtitlul – prima impresie este de spiritualitate de duzină, la pachet, de consumat în așteptarea autobuzului.

Citește tot