România e o țară super scumpă

Și nu în sensul de „dragă”.

Mâncare. Haleală. Potol. Grub. Chow. Cine poate trăi fără? Nici măcar românul, care este însă suficient de prost (și aici mă includ cu jale) să accepte niște costuri exorbitante pentru această meteahnă păguboasă, nay, viciu, care este mâncatul.

Mâncare deprimant de puțină pentru cât de scumpă e.

Fotografia alăturată ilustrează 50 de euro în format comestibil (mă rog, minus săpunul, pungile menajere și pasta de printre dinți)! Cincizeci de euro! „Pe ce?” mi se întreabă stupefiate straturile mai elevate ale intelectului, care nu pun mare preț pe mâncare. Exorbitant, stimați cititori. Obscen!

Citește tot

Poporul ales

De-a lungul istoriei conceptul de „popor ales” este întâlnit în vocabularul cultural al tuturor neamurilor Pământului. Nu există seminție care să nu aibă, împlântat undeva în miezul identității sale, acest motiv ancestral, al cărui scop primordial este motivațional: gândire pozitivă la nivel de comunitate. Nivelul visceral la care operează acest concept explică asocierea sa strânsă cu teoria și practica religioasă („ales”… ales de către cine? De către o Divinitate părtinitoare, la modul complet inexplicabil). Ilustrarea cazului ideal a funcțiunii pozitive a abordării viitorului ca „popor ales” o oferă evreii.

Primitivism modern

Citește tot

Lopata, zăpada și românii

Ninge. De bine, de rău, plugurile stivuiesc zăpada pe marginea șoselelor, în cocoașe albe, diforme, splendide. Automobilele rulează astfel într-un confort stingherit numai de sporadicele ochiuri de gheață.

De la volan, ochiul e surprins pe alocurea de jerbe nervoase de omăt țâșnind dintre mașinile parcate, violent, până dincolo de mijlocul șoselei, vizibile de la distanță, de parcă vreo dihanie pudică scurmă troianul de pe margine ca să-și pitească excrețiile. Însă e un om, un român. Care, folosindu-se de o lopată sănătoasă și un intelect bolnav, găsește de bun gust să azvârle mormane întregi de zăpadă în drum. Până dincolo de mijloc. Cu ardoare, cu forță, cu un spor surprinzător, care-i lipsește din orice altă activitate mai puțin inutilă. În jerbe.

Citește tot

Torser

In Torser sunt utilizate tehnologii unicat, si anume, „incarcare in camp de torsiune”, microgeneratorul magnetic cu polul sferic, nucleul matriceal quasi-fractalicNiște ultra-aberanți

Sper că s-a înțeles acolo cu „matriceal quasi-fractalic”, da? Numai 240 de coco minimum. Ce e aia pentru 8 ani de protecție? Un mizilic matriceal quasi-fractalic.

Citește tot