Spiru Haret şi scârba de intelectualul român

Acest adevărat Harvard românesc, Universitudinea „Spiru Haret” e miezul noii demonstraţii de impotenţă, incompetenţă şi, în ultimă instanţă, de tragere pe cur a acestei glume deochiate care este statul român. Nimic nou. În schimb, în timp ce mă râdeam eu pe mine însumi net pe tema asta, un nume propriu mi se impuse subliminal, cu forţa recurenţei: Gâf-Deac. Ioan Gâf-Deac. Cercetai.

Şi obţinui: sinteza spiritului Haret, imaginea sintetică a (lepto/para/pseudo) intelectualităţii româneşti. Păi nu vă zic, o, fraţi ai mei neiubiţi, să lăsaţi politicienii deoparte atunci când vă îngroziţi mărturisind tragedia românească? Păi vă zic, pentru că până la politicieni, trebuie să ne oripilăm cutremurând-ne în faţa intelectualului român, acel responsabil pentru educarea şi elevarea plebei, el însuşi, însă, pleava pământului.

Ioan Gâf-Deac IIată-l pe Gâf-Deac, Ioan: strălucit produs al brandului „Spiru Haret”. Născut în PSD, mutat în PNG ca probă de flaciditate vertebrală, candidat la sectorul 4, din partea partidului lui Becali (eşti „intelectual”, da? Iar Becali ţi-e şef pe linie de partid. EŞTI NEBUN?!). Multiplu titrat în multiple căcaturi, care, probabil, se presupune că ar perplexa orice ţăran analfabet. De meserie cadru. Didactic. Lector universitar. Aş continua, dar vomez.

Şi iată-l pe spirilul Gâf-Deac, Ioan. Celălalt Gâf-Deac, Ioan. Ăla pe care scrie „Prof.univ.dr. Prorector pentru Învăţământul la Distanţă”. Adică departamentul ăla folosit ca platformă pentru frauda jegoasă. Mă uit la meclele din documentul respectiv cu aceeaşi fascinaţie incredulă şi temătoare cu care te uiţi la un film de groază, lipsit însă de singura alinare a certitudinii că se va termina cu un generic prozaic, care te reasigură că aparţii unei realităţi mai puţin groteşti.

Ioan Gâf-Deac IINu şi în cazul ăsta, pentru că îi văd. Prof.univ.dr., Conf.univ.dr…. Eminenţe sinistre, evocând experienţa personală cu profiunivdr şi confiunivdr, monumente de mediocritate frustrată, mausolee găzduind fructul greţos, rece şi mort al non-valorii. Figuri impasibile de monştri lenţi, atroce, veniţi din alte vremuri, cele ale compromisului inerent adus de laşitate, generatoare ale acelei scârbavnice dialectici de arendaş împuţit pe moşia minţii. La care contemporaneitatea adaugă bădărănia fulminantă a bişniţarului.

Intelectualul român nu mai există ca prezenţă şi forţă publică. Ceea ce a rămas pe scenă este umbra nevrednică şi emetizantă, din toate punctele de vedere, a ceea ce acest cadavru puturos care este tagma „intelectualilor” de doi lei ar vrea să înfăţişeze. Curve şi crescători ai dezgustătoarelor animale politice, burdihane prevalând asupra creierelor, bişniţari fără scrupule, neguţători de învăţătură calpă, falsificatori ai cunoaşterii, frâne şi lanţuri cărora căderea liberă a României le va rămâne mereu datoare.

Prof. univ. dr., acasă, reprezintă pentru mine, deja demult, doar sprânceana pe care o ridic în circumspecţie şi defensivă, ca în faţa oricărei fraude monumentale sau, mai degrabă, precum în faţa oricărei găinării ieftine care ar vrea să-mi vândă cioara pe post de porumbel.

Iar dacă eşti tare de stomac şi n-ai dat pe dinafară până acum, i-auzi ce dă din el Gâf-Deacul profunivdr, în limbajul de scândură în care a înflorit toată generaţia asta de rataţi:

Aduc un omagiu tuturor celor care au contribuit la această realizare şi, în mod direct, domnului rector Aurelian Bondrea pentru tot ceea ce a făcut şi face, pentru curajul, modernitatea şi vocaţia de creator de şcoală românească, astfel încât această Universitate devine o instituţie de excelenţă în peisajul învăţământului superior românesc.

Excelenţă clară, curajoasă şi vocaţional-creatoare în modernitatea ei destoinică, numai bună să-i aduci un omagiu-două. În mod direct. Domnului rector. Deja văd roşu în faţa ochiului minţii, mult-mult roşu. Şi urale. Şi imnuri de slavă. Ieşind din sute de mii de piepturi de absolvenţi la distanţă.

Ioan Gâf-Deac. Dublu. Care era probabilitatea? Grotesc. Ştiu cu fermitatea arsurii de pe gât că nu visez. Am vomitat.

Mi-e o nespusă, nespusă scârbă de intelectualul român.

(5,00 / 12 evaluări)
Loading...

19 comentarii la “Spiru Haret şi scârba de intelectualul român

 1. 1. Nu suntem şi dubitez că am avea cum să fim vreodată prieteni.

  B. Era mişto la cursuri la Spiru?

  III. Eu am voie să denominez aici fecala pentru că e licenţă poetică. Şi o cere contextul. Tu nu. Hm, de fapt merci pentru sporirea atmosferei maron, cea atât de potrivită subiectului.

  A, şi mai mult de două „!” denotă, de regulă, un intelect subţire şi bolnav.

 2. Sicovitol, puteai sa le zici mai „bine” de atat, cum ai reusit sa te abtii? era la fileu, putea fi asa mistooo…off…data viitoare!

 3. asta e un gunoi uman! pana nu de mult era un porc de 190 kg. de cateva luni a slabit prin ceva operatii cateva kg si se crede crai de dorobanti. si-a parasit sotia (a fost buna doar cat a avut porcul 190kg adica vreo 9 anisori) pentru a umbla dupa panarame tinere caci a lui la 30 de ani nu mai cadra. eram colega de facultate cu sotia lui si nu m-am putut abtine sa nu o intreb la vremea aceea cum poate suporta alaturi o asemenea monstruozitate (ea care era si mai este inca o femeie foarte frumoasa, foarte inteligenta si care provine dintr-o familie instarita). raspunsul ei m-a frapat: „atunci cand iubesti pe cineva cu toata fiinta ta aspectul fizic cade in plan secund…” . cred ca ea nu il percepea asa cum il vad toti, ca un porc umflat cu pompa. cel mai probabil dragostea o orbea. acum bag mana in foc ca regreta teribil faptul ca nu si-a ascultat prietenii si familia care o avertizau in legatura cu porcul si cu viata de cosmar pe care avea sa o duca alaturi de un asa animal. un fals, un mincinos, un prefacut, un curvar, un frustrat, un complexat…acesta este adevaratul porcusor gaf-deac! daca doriti detalii sau aveti dubii in privinta veridicitatii spuselor mele va pot pune oricand in legatura cu sotia lui. sunt sigura de faptul ca nu numai ca nu se va supara dar o sa fie mai mult decat incantata sa va impartaseasca din experienta ei alaturi de porcusorul gaf-deac.

 4. Doamne,cat am putut sa rad !!! :))))) Pagina asta e capodopera. Era o vorba,mai de mult : „Fii baiat destept,ca geme tara de studenti !” Si : ” Ai nostri ca brazii,cu mucii pe piept…”.

 5. mie mi-a fost coleg de facultate…ce va pot spune e ca era un mediocru…cand l-am reintalnit pe internet si l-am rugat sa ma primeasca intr-o audienta la CGMB, datorita faptului ca eram victima unui abuz al functionarilor din pimaria capitalei…tipul nici macar nu a avut bunul simt sa ma refuze…din PSD , PNG am inteles ca acum e la PDL…noua generatie de politicieni mosteneste se pare metehnele batranilor…traseismul fiind lipit pe fruntea lor:D pe acestia sa-i votati fratilor!!!

 6. Corina prin ceea ce exprimi iti arati clasa din care faci parte.Nu inseamna ca daca cineva este gras nu poate fi si inteligent sau chiar daca are un handicap.Noi nu ne alegem singuri genele,nu am intentia sa jignesc pe nimeni dar cred ca cel mai grav este cind omul nu-si vede singur defectele.In privinta divortului cu fostasotie nu e bine sa te bagi,totusi respect pt. prietena ta in ceea ce ti-a raspuns. Cit despre lupul cel rau ca aveti dreptate sau nu cum a invatat nu stiu dar din spusele d-voastra reiese ca este un om inteligent si modest si nu intoarce raul pt.rau.Eu consider ca prea multa gelozie pe altii datorita reusirile lor in viata imbolnaveste inima si de ce sa fiti bolnavi,pretuiti-va viata si multumitiva cu ce puteti sa faceti pt.voi si pt.altii,ca ajunge pt.totide facut.

 7. nush cn esti si nici nu ma intereseaza persoana ta,vreu doar sa iti spun ca nu cred k il cunosti prea bine pe profu ioan gafdeac,si nu inteleg dc sc asa urat despre el?din invidie k nu vei putea sa-i calci pe urme vrodata,k este mult prea intelligent si mintea ta bolnava nu poate sa il inteleaga?pe mine urata exprimare a ta la adresa dansului chiar ma face curioasa:)

 8. Durerea produsa de prostia feminina am resimtit-o intotdeauna mai intens. Doamnelor, va rog frumos, nu fiti proaste, ca ne ducem dracului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile