Stres

Mă deambulam printr-un Waterstone’s fizic, după ce mi-am procurat The Fifth Elephant, volumul 24 din Discworld (Terry Pratchett), care serie e pentru mine mai bună ca Diazepamul. Pe trenuri, în gări, în aeroporturi, cu Terry alături te arunci la milioane de ani şi kilometri depărtare într-o secundă, într-un fantastic inefabil. Tocmai am pierdut un tren în stilul ăsta, de fapt. În fine.

Şi cum mă prelingeam eu printre rafturi, mai deschizând un Atlas, mai un album de Fotografie, mai un „Beginning Php, MySQL and Apache”, mai o carte de mâncat mâncare, iată că m-am aflat lângă raftul „Self-help”, de pe care mă privea cu ochişorii cei de viezure şi guriţa sa pungă Paul McKenna, autor de numeroase lucrări de gen, printre care Te pot face fericit. Ce spui tu, străine? În fine doi.

Am tras din raft una dintre multele cărţi ale lui Paul, am deschis-o la nimereală şi-am constatat:

Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.Chinese Proverb

Adevărăciune. Bun şi McKenna la ceva.

O coincidenţă, aşadar. Plecatul de acasă, plimbarea prin librărie, ochiul hipnotic al lui Paul sugându-mă înspre un raft pe la care nu prea dau (deoarece şi because), deschiderea cărţii la întâmplare, ca pe un exemplar din I Ching, citatul potrivit pentru omul potrivit. Atâta timp cât nu comiţi eroarea grosolană de a începe să te simţi special, a trăi o coincidenţă e una dintre cele mai frumoase chestiuni potenţiale.

După care am mâncat le Big Mac, printre cetăţeni de toate culorile pământului, şi m-am dus în treaba mea.

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile