Training

Invit studenții (și medicii, de fapt) care urmăresc acest site să vizioneze câteva filme demonstrând examenul obiective pe aparate. Demonstrațiile sunt făcute de studenți, ceea ce spune ceva despre nivelul acestora și despre nivelul trainingului în UK.

Observând inclusiv atitudinea, eticheta și gesturile complementare examinării propriu-zise, sunt convins că mulți dintre voi (eu cu siguranță) vor constata cu amărăciune că diferența de stil, aplicație practică și structură (semnele clinice sunt aceleași, până la urmă) față de ceea ce ni s-a predat nouă este majoră. Celebrul „furt al meseriei” care guvernează educația medicală în România (alături de fluviul de teorie cu prea puțină aplicabilitate imediată) e la distanță mare de paradigma OSCE (Objective Structured Clinical Examination). A, și să nu uităm de „simțul clinic”, acea caracteristică inefabilă și netransmisibilă care vrea să justifice absența unui sistem real de training.

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...

4 comentarii la “Training

  1. Bare Below Elbows, parte din Infection Control. Nu ai voie sa porti nimic mai jos de coate (doar o verigheta daca nu are piatra).

    Nu exista nici o dovada cum ca ar reduce rata de infectii, dar e o dovada ca personalul activ medical se afla inca sub controlul personalului managerial 😛

  2. Mda, puține lucruri sunt mai plăcute în cariera unui medic decât să asculte dojana severă a unei Infection Control Nurse, recitată mecanic (a propos de dovezi) privitoare la ceasul de mână, de exemplu. Ce poate fi mai plăcut decât să te critice o persoană cu 90% mai puțin școlită, din perspectiva unui șef pe domeniul respectiv, enunțând cu convingere inflexibilă lucruri pe care nu le înțelege pe deplin, dar de la care nu face rabat? Puține lucruri, într-adevăr.

    Poate că „infection control” ar trebui să înceapă cu operații curate, în dulcele stil clasic, și cu stoparea abuzului grosolan de antibiotice prescrise telefonic. Eh, e mai simplu să produci o asistentă „specialistă” în controlul infecțiilor.

    „Se află încă”… o, stai să vezi. Ororile micromanagementului sunt abia la început. Iar după raportul Stafford va fi și mai jale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile