ea34b00b21f0083ecd0b470de7444e90fe76e7d719b4134094f6c4_640_italian-flag-food

Trattoria italiană – un restaurant cu specific Italian authentic

Bucureștiul reprezintă un amalgam extreme de atrăgător din punct de vedere culinar. Experiențele externe ale multora dintre locuitorii săi s-au concretizat în afaceri cu tentă culinară, unele mai reușite, altele de-a dreptul hilare.

Prin urmare, nu-s puține restaurantele italiene din București, mulți concetățeni de-ai noștri considerând foarte sănătoasă și foarte profitabilă bucatăria italiană.

Trattoria italiană poate fi considerată un restaurant italienesc?

Poate nu un restaurant cu specific italian cu stele Michelin. Nici nu și-au propus cred cei care au gândit trattoria drept un local de un foarte mare lux. Nu! Trattoria este un local în care un om obișnuit al zonei găsește rapid un prânz delicios și în care atmosfera este esențială. Poate această atmosferă primitoare este cea care diferențiază trattoria de celelalte restaurante italiene din București și de toate celelalte restaurante. Un restaurant impune etichetă, prezență de nivel înalt și poate prea multă formalitate. Toate acestea sunt eliminate atunci când vine vorba despre trattoria, un restaurant italienesc de familie. Nu știu cum ar putea cineva define pentru poporul roman un astfel de restaurant, în ideea că pentru noi servitul unui prânz în oraș este o noțiune relative nouă din punct de vedere istoric. Însă o afacere culinară de familie cu expunere pe mai multe generații cu siguranță că ar defini un model astfel de restaurant. Aceasta este de fapt și rețeta de succes pentru trattoria – unul dintre restaurantele italiene din București cu cea mai mare expunere la publicul majoritar. Aceasta nu este neapărat pledoaria unui astfel de local. Este o constatare a unei realități contemporane care aduce în prim plan rapiditatea în servire, calitatea și consistența meniului. Toate aceste etichete definesc un astfel de local în care cu siguranță clienții cu gusturi obișnuite se vor regăsi într-o ciclicitate regulată.

Fii primul care evaluează articolul:

Loading...