Utilizatori

UPDATE

Chiar dacă Netarhia s-a reînnoit, acest document rămâne actual. Poate mai puțin optimismul legat de calitatea utilizatorilor de Internet din România (nu degeaba am închis porțile de câteva luni bune). Cu toate astea, utilizatorii și autorii noștri sunt cei care continuă să ne motiveze și motorizeze.

Mai jos, acest document așa cum a fost scris inițial.

06/11/2013


Powered by users

Cea mai importantă resursă a Netarhia este constituită, fără îndoială, de utilizatorii săi. De aceea avem pretenţii de la ei. Adică n-avem nevoie (nici noi, nici restul lumii, în general) de indivizi vulgari, agresivi, care n-au nimic de zis sau sunt, să fiu iertat, de-a dreptul proşti.

Pentru toţi ceilalţi, Netarhia poate deveni o voce şi poate fi acea comunitate civilizată atât de absentă de pe web-ul românesc, prea plin de profile de utilizatori cu muşchi (reflectaţi în poze), cărora, pentru că nu ştiu scrie, li se impun formate standard de introducere a datelor.

Cu Netarhia, plecăm de la premisa (pe care o va verifica timpul) că există în România o sumă de oameni prea grăbiţi, prea comozi sau prea puţin iniţiaţi în tehnica web-ului, care însă au cap, îl folosesc şi au ceva de zis. Dacă te numeri printre ei, platforma Netarhia poate reprezenta exact atât cât ai nevoie pentru a-ţi face publice gândurile. Pe aceşti oameni (aşadar şi pe tine) îşi bazează Netarhia puterea. Scriind pentru tine, scrii pentru noi. Eşti motorul care duce Netarhia înainte.

Comunitate

Uneori cantitatea contează, iar când vorbim despre un sistem, implicăm părţi componente. Nu vei găsi pe Netarhia, ca şi tehnologie implementată, posibilitatea de a lega „prietenii” şi de a stabili recorduri de „număr de prieteni”. Poţi însă să contactezi orice alt utilizator înregistrat şi poţi comunica prin ceea ce scrii. Pe scurt, nu urmărim crearea unei comunităţi numai de amorul artei. Ne gândim chiar la un „numerus clausus.” Vom vedea. Oricum, dacă vii, bun venit în comunitatea Netarhia. Fii bun şi ne vom mândri cu tine.

Persona non grata

Deşi ne motorizează utilizatorii, ne lipsim cu maximă plăcere de anumite genuri de indivizi şi suntem iuţi la ban. Cei lipsiţi de bunul-simţ elementar sunt declaraţi de pe acum „persona non grata” şi nu vor altera pentru multă vreme comunitatea.

În încheiere

Dacă totul merge aşa cum idealizăm noi, va veni vremea în care oricine poate fi mândru că scrie pe Netarhia. Vă mulţumim de pe acum.

(5,00 / 2 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile