Cat de veridic este un horoscop?

Ce este un Horoscop?

Horoscopul este partea mai comercială a astrologiei. Importanţa sa poate fi judecată după faptul că un horoscop este citit pe scară largă peste tot în lume, în toate culturile şi în toate ţările. Cele mai multe dintre ziare, reviste, site-uri, portaluri, etc, acordă un spaţiu special pentru horoscop, datorită cererii şi interesului arătat de către cititori. Cuvântul „horoscop” însă are mai multe sensuri, din cauza felurilor multiple de prezentare. În astrologie se foloseşte termenul de „horoscop” pentru a desemna poziţionarea planetelor din sistemul solar într-un anumit moment din timp şi pentru o anumită locaţie. Cu toate acestea, unii astrologi preferă sa foloseasca termenul de astrograma, pentru a face o diferenţiere, întrucât oamenii de rând au preconcepţia că un horoscop înseamnă predicţiile bazate pe semnele zodiacale.

Cateva tipuri de horoscop

Horoscop zilnic
Poate cel mai popular horoscop, răspândit la o scară foarte largă, este horoscopul denumit Horoscop Zilnic. După cum spune şi numele, acest horoscop oferă previziunile zilnice pentru cele 12 zodii (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Peşti). Foarte mulţi oameni vor să ştie dinainte ce-ar putea să le aducă ziua de mâine, să ştie ce-ar trebui să evite în acea zi şi ce oportunităţi ar putea să le transforme ziua într-una plină de bucurie şi fericire.

Totuşi, există şi o mare problemă în ceea ce priveşte un horoscop zilnic. Mulţi oameni nu ştiu că multe dintre horoscoapele zilnice, pe care le găsesc fie pe internet (pe diverse site-uri, de astrologie sau non astrologice) sau în diverse reviste, ziare sau cărţi, nu sunt realizate de către un astrolog profesionist. Cu toate că un horoscop zilnic este disponibil peste tot, foarte puţine dintre acestea sunt realizate astrologic, de către o persoană cu studii serioase în domeniu. Majoritatea horoscoapelor zilnice sunt scrise pentru divertisment, neavând absolut nici o legătură cu ştiinţa astrologiei. Bineînţeles că acest tip de Horoscop Zilnic nu oferă informaţii de care oamenii ar trebui să ţină cont, nu îi îndrumă şi nu îi ghidează în nici un fel. Din contră, cei care citesc un astfel de horoscop nu-şi pierd decât timpul preţios acordându-le atenţie. Însă este destul de dificil pentru o persoană care nu are cunoştinţe de astrologie să facă diferenţa între aceste două tipuri de horoscop zilnic, cele care sunt scrise de catre un astrolog profesionist, şi cele care sunt scrise de o persoană care nu are nici o calificare în domeniu, doar pentru divertisment. Dar este important ca fiecare persoană care obişnuieşte să-şi citească horoscopul să se asigure că horoscopul zilnic pe care îl urmăreşte în mod constant este unul care este scris pe baza principiilor ştiinţifice ale astrologiei, nu doar pentru amuzament.

Horoscop anual (Horoscop 2012, Horoscop 2013, etc)
Horoscoapele pentru un an sunt şi ele foarte căutate şi apreciate. Spre deosebire de un horoscop zilnic, a cărui răspândire şi cerere este cel puţin la fel de mare, un horoscop anual, pentru anul curent sau viitor (cum ar fi, de exemplu, un Horoscop 2013), oferă mai multă siguranţă în ceea ce priveşte informaţiile pe care le conţine. Există un număr mai mare de horoscoape anuale care sunt realizate de către astrologi profesionişti, oferind informaţii şi sfaturi extrem de importante. Horoscopul anual este o modalitate foarte bună de a afla din timp de problemele şi posibilităţile pe care le-ar putea aduce un anumit an, în diferite domenii ale vieţii: (horoscop dragoste, carieră, serviciu, bani, etc).

Viaţa are întotdeauna ceva misterios pentru noi, pot interveni lucruri neaşteptate şi situaţii neprevăzute, iar horoscopul (zilnic, săptămânal, lunar, anual sau de dragoste) ne poate pregăti pentru toate aceste situaţii.

(5,00 / 2 evaluări)
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cod HTML permis: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonament la comentariile articolului   Abonament la toate comentariile